دوشنبه 5 آذر 1403

تئاتر برای کشاورز نوید عشق و امید زندگی بود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تئاتر برای کشاورز نوید عشق و امید زندگی بود

تهران - ایرنا - مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی ضمن تسلیت درگذشت محمدعلی کشاورز هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: این هنرمند تئاتر را «مثل نسیم روح‌بخش بهاری، نوید عشق و امید این زندگی» می‌دانست.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام قادر آشنا آمده است: چه می‌توان گفت در سوگ بزرگمردی که از شاهدان برپایی سالن 25 شهریور سابق و سنگلج کنونی، دانشکده هنرهای دراماتیک و از روی‌صحنه‌روندگان در آن سالن و هنرجویان در آن دانشکده بوده است و چگونه می‌توان ریشه‌های تناور او را در تئاتر که به باروبردادن در برابر دوربین سینما و تلویزیون انجامید از یاد برد؟ وی در این پیام افزود: محمدعلی کشاورز تئاتر را «مثل نسیم روح‌بخش بهاری، نوید عشق و امید این زندگی» می‌دانست و معتقد بود این هنر یکی از سرمایه‌های بزرگش بوده است. هنری که یاری‌دهنده او در آفرینش شخصیت‌هایی تا ابد ماندگار در قاب دوربین شد. چه نیکنام مردی‌ست او، که در غیابش از جهان زندگان نیز با هر بار زنده کردن نقشی نامش به نکویی بر زبان جاری می‌شود.

محمدعلی کشاورز یکی از چند بازیگر مطرح و نسل اول تئاتر ایران و فعال در حوزه های دیگر نمایشی از جمله سینما و تلویزیون در 26 فروردین 1309 در اصفهان متولد شد. این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌ها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است. او در بازیگری، همراه علی نصیریان، زنده‌یاد جمشید مشایخی، زنده‌یاد داود رشیدی و زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر و سینما و تلویزیون ایران به‌شمار می‌آیند. از آثار ماندگار استاد کشاورز، به مجموعه‌های تلویزیونی دایی‌جان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان (در نقش شعبان استخوانی)، سربداران (در نقش خواجه قشیری)، افسانه سلطان و شبان (در نقش خوابگزار اعظم)، پدرسالار و گرگ‌ها می‌توان اشاره کرد. این هنرمند ایفاگر نقش‌های ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها فیلم‌های «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» بوده است.

استاد کشاورز اوایل خرداد جاری به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شد و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرد. پس از آن وی به دلیل عفونت ریه در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و سرانجام روز گذشته (یکشنبه) در سن 90 سالگی به دیار باقی رخت بربست. مراسم خاکسپاری این هنرمند ساعت 9 روز سه‌شنبه 27 خرداد در قطعه هنرمندان بهشت زهراء (س) برگزار می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*