تابع: هیچ مکاتبهای با ما درباره تخلف ورزشکاران پارالمپیکی نشده است / نام و شعار بازیهای پاراآسیایی جوانان مشخص شد
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک تاکید کرد که هیچ مکاتبهای در خصوص ورزشکاران پارالمپیکی با ایران نشده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: اولین رویدادی که در پیش داریم، بازیهای پاراآسیایی جوانان است. همچنین مسابقات انتخابی برای پارالمپیک پاریس را نیز خواهیم داشت که ورزشکاران باید در آنها شرکت کنند. سال آینده بازیهای پاراآسیایی چین نیز برگزار میشود و نگاهمان حداقل حفظ جایگاه قبلی است. ما اعزام کیفی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: نام کاروان پاراآسیایی جوانان «مدافعان سلامت» و شعار آن «اراده، تلاش و پیروزی» است. امیدواریم این جوانان در سالهای آینده در لیست نفرات پارالمپیکی قرار بگیرند و بدرخشند. در این بازیها کلاس بندی انجام خواهد شد، البته قبل از آن یک کلاس بندی در ایران انجام میشود. ورزشکاران بر اساس استعدادیابی صورت گرفته و آینده نگری در لیست کاروان پاراآسیایی جوانان قرار میگیرند و هدفمان حفظ جایگاه دومی در دوره قبلی خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اعزام کاروان کیفی ادامه خواهد داشت؟ گفت: بحث کیفی، نتیجه گرا است. اگر میخواهیم بهترین عملکرد را داشته باشیم، باید چنین نگاهی داشته باشیم. برای اعزام کیفی باید جوانب زیادی را در نظر بگیریم تا بتوانیم نتیجه خوبی کسب کنیم. آنهایی که اعتراض به عدم اعزام داشتند، رکوردهای خوبی برایشان به ثبت نرسیده بود و در واقع به مدال نمیرسیدند. کاروان ایران بهترین عملکرد به لحاظ رنگ مدال نسبت به دورههای قبلی را داشت. گزارشهایی که به ما ارائه میشود، براساس سنجشها و نتایج مختلف و بررسی های فنی است. برخی در توکیو بالاتر از رکوردها و برخی نیز پایینتر از آن بودند و در نهایت آن نتایج رقم خورد.
تابع درباره کادر فنی تیمهای پارالمپیکی عنوان کرد: قرارداد مربیان تا پایان پارالمپیک بوده است. بررسی در این باره عملکرد آنها بر عهده فدراسیونها گذاشته شده تا براساس آییننامه انتخاب کادر فنی، روند معرفی و یا ادامه همکاری نفرات جدید را انتخاب کنند. ضمن اینکه آییننامه مربوطه به تصویب هیئت رئیسه کمیته ملی پارالمپیک رسیده است.
وی در این باره ادامه داد: یک بندی در آییننامه وجود دارد که اجازه میدهد فدراسیونها برای کادر فنی تیمها، نفراتی انتخاب کنند که حتی سابقه حضور در پارالمپیک را نداشتهاند. در واقع این اجازه به آنها داده شده است و الزام برای انتخاب نفرات خاص وجود ندارد.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در خصوص تجهیزات مورد نیاز برای رشتههای مختلف گفت: اقدامات لازم صورت گرفته و البته برای تهیه آنها زمان نیاز است. ما همچنین از لوازم تولید ملی نیز استفاده میکنیم تا روند حرکتی در استانها شکل خوبی داشته باشد.
تابع درخصوص اصلاح آییننامه استخدام ورزشکاران پارالمپیکی گفت: با توجه به صحبتهای رهبری و دستوری که دادند، کمیته پارالمپیک هم اقدامات انجام شده را برای وزارت ورزش فرستاد. عملی شدن این کار زمان بر است و شخص وزیر ورزش همچنان پیگیر این موضوع است.
وی درباره ادامه فعالیت ورزشکاران شرکت کننده در پاراآسیایی جوانان گفت: قسمتی از ورزش بستگی به خانوادهها دارد و شاید برخی از آنها به دلایل مختلف ادامه ندهند. نزدیک به سی درصد از جوانان در رشتههای مختلف هستند که میتوان به وزنهبرداری، والیبال نشسته و... اشاره کرد. در واقع بخشی از ادامه راه به خود ورزشکار و خانوادهها برمیگردد. دیدگاه کلی ما این است که برای مثال در بسکتبال با ویلچر برخی نفرات بتوانند در تیم ملی در بازیهای پارااسیایی حضور داشته باشند.
وی درباره گلایهها از عدم وجود امکانات مورد نیاز به ویژه ویلچر در رشته بسکتبال با ویلچر تاکید کرد: امکانات اولیه بسکتبال با ویلچر و لوازم باید از سوی خود ورزشکاران نیز فراهم باشد. هرکسی که میخواهد وارد تیم شود، باید حداقل یک ویلچر را داشته باشد. ویلچر در این رشته برای همان شخص است. در نفع باید در بدن آن نفر جا افتاده باشد. ما این هزینه را نیز دادیم تا ملیپوشان ویلچرهای خود را بهروز کنند.
وی درباره شرایط بازیهای پاراآسیایی جوانان تصریح کرد: یکی از اشکالاتی که در پاراآسیایی جوانان است، این است که روند اطلاع رسانی برگزار کنندگان کند است. یعنی راهنمای انتخاب ورزشکاران دیر رسید و ما با این وجود با توجه به تجربیات دورههای قبلی، اقدامات کلی را انجام دادیم. سه ماه قبل بود که تازه، اطلاعات از سوی میزبان برای ما کامل شد. در مجموع برای این بازیها مشکلاتی وجود دارد که باید حل شوند.
وی درباره تخلف صورت گرفته درخصوص دو طلایی پارالمپیک ایران گفت: اینکه یک ورزشکار با کسب رنکینگ میتواند سهمیه بگیرد، یعنی حداقل در پنج مسابقه شرکت کرده و در واقع شرایطش مورد تایید قرار گرفته است. ملیپوشان در مسابقاتی شرکت کردند که کلاس بندهای خارجی حضور داشته اند. حتی برای این دوره پارالمپیک در رشته جودو، کلاس بندی وجود داشت و مشکلی هم به وجود نیامد. ضمن اینکه هیچ مکاتبهای در این باره با ما نشده است.
قهرمان پارالمپیک توکیو در گفتوگو با تسنیم: ورزشکاران در بخش معلولین از داشتن سالن ورزشی ویژه بیبهرهاند + فیلم