فرهنگی وبگاه تابناک
فرهنگی وبگاه تابناک
به شکل طبیعی نه تنها طبقه فرودست، بلکه بخش قابل توجهی از طبقه متوسط نیز کالاهای فرهنگی جزو اولویتهایشان نیست و به طور طبیعی حاضر نیستند نیازهای اولیهشان را کاهش دهند و سراغ هزینه برای سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب و مطبوعات بروند. تسهیل دسترسی رایگان یا قاچاق به اغلب این محصولات، انگیزه برای هزینه در این بخش را نیز کاهش بخشیده است.
از میان 4983 اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره عکس «نگاه به آینده»، 2358 اثر به مرحله داوری راه پیدا کردند که پس از برگزاری 3 جلسه داوری و بیش از 25 ساعت ارزیابی آثار، 95 اثر از 62 عکاس به نمایشگاه عکس «نگاه به آینده» راه یافتند.
بی بی سی فارسی مشخصا رویدادی چون مذاکرات هستهای را با یک گزارشگر در صحنه، یک فیلمبردار و یک یا دو عامل فنی (در هر دور مذاکرات) پوشش میداد و همزمان برای بی بی سی ورلد نیز پوشش خبری میدادند. این مقایسه ساده نشان میدهد یکی از دلایل گران اداره شدن صداوسیما، مدیریت نامناسب منابع انسانی است. آیا نباید مدیریت منابع انسانی جدی صداوسیما وجود داشته باشد که اجازه تقاضای 400 نیروی انسانیاش...
فرصت های نو پدید با تغییر در ساختارهای مدیریتی و صنفی به توان سینمای ایران می افزاید. اولین گام شما در این حوزه به یقین از آغاز دوران جدید خبر میدهد. دستور شما در خصوص تغییرات موسسه رسانه های تصویری باعث امتنان است
هیات داوران بخش کوتاه داستانی مسابقه «چهل سال چهل فیلم»، پس از بررسی 21 فیلمنامه منتخب بخش مسابقه، هشت فیلمنامه را برای بررسی سوابق هنری فیلمساز به شورای تولید معرفی کردند.
ابرهیم حقیقی طراح و مدیر هنری، عزیزالله حمیدنژاد کارگردان و فیلمنامهنویس، خسرو خسروشاهی صداپیشه، عباس گنجوی تدوینگر و فاطمه معتمدآریا بازیگر، پنج سینماگری هستند که در سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر مراسم بزرگذاشتی برای آنان برگزار میشود.
مازنی با تاکید بر اینکه مهم ترین مسئله حوزه هنر در ایران نظام صنفی است، گفت: برنامه ریزی برای آموزش رشتههای هنری متناسب با وضعیت اشتغال آن در جامعه، جلوگیری از ورود افراد غیرمتخصص و رسیدگی به مسائل معیشت، رفاه و بازنشستگی اهالی این حوزه از مزایای تشکیل این نظام صنفی است.
حسین محب اهری، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون پس از دست و پنجه نرم کردن با سرطان و طی یک دوره سخت، بدرود حیات گفت و جامعه هنری ایران را عزادار کرد. وضعیت محب اهری که مدتی بود به منزل منتقل شده بود، امروز رو به وخامت گذاشت و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان لاله بستری شد و سرانجام جان به جانآفرین تسلیم کرد.
این گزارش هر آن چه را بتوان ذیل فرهنگ رفتاری قرار داد با هدف قرار دادن 40هزار خانوار و البته افراد باسواد 15ساله و بالاتر از آن مد نظر قرار دادهاست؛ از سینما و تئاتر و کنسرت رفتن و کتاب و روزنامه خواندن تا ورزش کردن و وقتگذراندن در شبکههای اجتماعی. عجالتا در گزارشی که بر اساس این اعلام جدید نوشتهایم، به فراخور موضوعات مورد بررسی در صفحه ادبیات و هنر روزنامه جام جم، مقولات مرتبط...
در واقع تفسیر دقیق دستور تازه انتظامی، ادغام یک یا دو مؤسسه سینمایی دیگر از سازمان سینمایی با مؤسسه رسانههای تصویری و ایجاد یک مؤسسه تازه است. بدین ترتیب، کوچکسازی بیسابقهای در سینمای ایران رخ میدهد که با توجه به سهم برخی سینماگران در شماری از این مؤسسات و اینکه برخی از آنها اساسا حقوقبگیر شماری از این مجموعهها هستند، این احتمال وجود دارد که کوچکسازی سریع سینما، واکنشهایی را...
برگزاری این نشست با این ترکیب بدون حضور رئیس سازمان سینمایی، مباحثی را پیش کشیده که هدف از تشکیلات این جلسات چیست؟ شنیدههای «تابناک» حکایت از آن دارد که هدف از این نشست، مدیریت سایه سینما به دور از چشم انتظامی و تلاش برای حفظ حداکثری مدیرانی است که در این نشست حضور داشتهاند. این حلقه قدیمی قصد ندارد سینمای ایران را به راحتی تحویل بدهد و برود و به همین دلیل، روشهای قابل تأملی در پیش...
فرهنگ ایران از زمان پهلوی تاکنون مدام با مدل سوسیالیستی اداره شده و دولت با تزریق منابع به اهالی فرهنگ به ویژه هنرمندان، زمینه خلق آثاری را فراهم آورده که یا آثاری به سفارش دولت و یا به علاقه شخصی بسازند. این مدل از فرانسه برداشته شد و بعد از انقلاب نه تنها تغییر نکرد، بلکه فراگیرتر نیز شد و به ویژه مدل ارائه شده توسط مدیران فرهنگی در دهه شصت، برخی هنرمندان این روند را جزو مطالبات خود...
انجمن جهانی ورزشی نویسان (AIPS) برترین های سال 2018 را اعلام کرد که در میات آنها، مریم مجد نخستین عکاس ورزشی زن ایران به عنوان یکی از ده عکاس برتر آسیا معرفی شده است. مجد پیش از این جوایز بین المللی متعددی را در عکاسی ورزشی و مستند به خود اختصاص داده است.
در این شرایط سینمای تجاری به ویژه در ژانر کمدی که نیازی به حمایت دولت به جز اختصاص گسترده سالنهای سینما را ندارد، در سال 98 فربهتر از سال 97 شود و اگرچه سیاست توزیع سالنها میان فیلمها با هدف حمایت از همه آثار از همه ژانرها میتواند اتفاق خوبی باشد اما متضمن بازگشت تعادل به اقتصاد سینما نیست و چه بسا شرایط از آنچه اکنون میبینیم در سال آینده پیچیدهتر شود.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی طی روزهای آینده برگزار میشود که برخی منتقدین انتظار دارند «جاندار» یکی از فیلمهای مهم و بحثبرانگیز این دوره از جشنواره باشد اما آیا واقعا چنین اتفاقی رخ میدهد و شاهد شگفتی سازی این فیلمها هستیم یا اینها صرفا بازارگرمی است؟