فرهنگی وبگاه تابناک
فرهنگی وبگاه تابناک
اظهارات ابراهیم داروغهزاده، دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درباره اینکه ممکن است تعداد فیلمهای بخش اصلی کمتر از 22 فیلم باشد، میتواند حاوی همین گزاره باشد که حتی 22 فیلم دارای کف کیفی مورد نیاز برای حضور در جشنواره وجود ندارد! این وضعیت چنین متبادر میسازد که جشنواره فجر امسال به صورت پیشفرض کمحاشیه خواهد بود، مگر آنکه برخی درصدد ایجاد هزینه برای مدیر تازه سینمای ایران باشند.
کسی که بخواهد پولشویی کند، آیا کارش را مقابل دوربین می برد یا در صدها عرصه غیر شفاف و مبهم پولش را می چرخاند تا ردش را گم کند؟ همه کسانی که دستی در سینما دارند، می دانند که "هزینه" ساخت فیلم (از کارگردان و بازیگر و فیلم بردار و اجاره تجهیزات و لوکیشن و...) چقدر است و لذا نمی توان مانور چندانی داد و پولی را در این میان شست.
قداست دفاع از ایران فراتر از اعتقاد به ساختار سیاسی کنونی کشورمان است و بسیاری از چهرههایی که اساسا جمهوری اسلامی ایران را نیز قبول ندارند، بارها تاکید کردهاند که در صورت حمله خارجی به ایران، به کشور بازمیگردند، تفنگ به دست میگیرند و با سرباز متجاوز به خاک ایران میجنگند. آخرین نمونه این جنس واکنش از جانب محسن نامجو بود که به صراحت بر این مسئله تاکید کرد.
این کار یادآور تخریب شهر اشکانی هترا در موصل و نابودی بودای بادمیان است. عجیب است که ناآگاهانی چون ترامپ و بوش با تمام دشمنیشان با ملت ایران در برابر تاریخ تمدن ساز این سرزمین همیشه سر تعظیم فرود میآورند اما متولیان شهر کهن شوش اینگونه به جان میراث چند هزار ساله این مرز و بوم افتادهاند. به مردم عزیز ایران کهن و همیشه سرافزاز پیشنهاد میکنم در مقابل این پدیده دلخراش رفتاری سزاوار...
در 50 درصد سینما آستارا سرمایه گذاری کردم... با کانالیزه کردنم در سینما، درصدد تلف کردن سرمایهام بودند... با شم سرمایه گذاری سراغ علاقه مندی شخصیام آمدم و این مورد پسند آقایان نیست... ما هم حتما باید برویم فیلم مبتذل و سخیف پا بسازیم تا نگرانی به وجود نیاید؟... اینکه نوید محمدزاده رابط من و پارسایی بوده، ادعاست... ساداتیان پارسایی را به من معرفی کرد... پس از سیدضیاء هاشمی تصمیم گرفتم...
گفتنی است هیات داوران این رخداد فرهنگی - هنری را عکاسان نامی کشورمان، افشین شاهرودی، جاسم غضبانپور و حسن غفاری، تشکیل میدهند. همچنین دبیری این جشنواره بر عهده بابک برزویه، عکاس خبری، صنعتی و هنری و از جمله اساتید برجسته عکاسی کشور است.
آقایان خودشان بهتر می دانند که هیچ هیات انتخابی تا حال آشغالهای دوست داشتنی را رد نکرده است! مشکلات آشغالهای دوست داشتنی از جشنواره فجر سال 92 شروع شد که دبیر جشنواره آقای رضاداد کپی امانت فیلم را از داخل کیفشون درآوردند و به چند نفر از اهالی مطبوعات گفتند این فیلم در کیف من می ماند و به هیات انتخاب نشان داده نمی شود! فیلم من در این شش سال هنوز در کیف آقای رضاداد مانده و قفل آن هر سال...
برخی فیلمسازان دریافتهاند فیلمهایشان شانس حضور در بخش مسابقه جشنواره سی و هفتم را ندارد یا اگر حضور پیدا کند به واسطه کیفیت پایینش به جای آنکه جایزهای ببرد، نقد شدید میشود و شانسی برای اکران موفق نیز نخواهد داشت... گروهی دیگر نیز پس از استمزاج و اطلاع از اینکه فیلمشان جزو گزینههای هیأت انتخاب نیست و حتی به بخش مسابقه راه نمییابند، از این رویداد انصراف دادهاند
من نیز تا زمانی که به خانه سینما رفتم و عضو هیئت مدیره شدم، وقتی انبوهی از مراجعهکنندگان را دیدم که درگیر 300 400 هزار تومان هستند به عمق این فاجعه پی بردم و الان خیلی دقیق می دانم چه خبر است... من زمانی دستیار کارگردان بودم و حقوقم 80هزار تومان بود و بازیگر نقش اول آن فیلم "امین تارخ" 100هزار تومان دستمزد گرفت. من معتقدم که حقوق بازیگر باید از عوامل بیشتر باشد اما به مرور تناسب بین...
براساس نامهای که اداره کل بازرگانی صداوسیما 2 دی ماه صادر کرده است؛ این اداره به تمامی شرکتها و متقاضیان پخش آگهی از شبکههای مختلف صداوسیما اعلام کرد از تاریخ 3 دی ماه پذیرش تمامی آگهیهای ساخته شده جهت بازبینی و بازشنوایی منوط به تکمیل اطلاعات کامل بازیگران و عوامل سازنده آن تیزر است در غیر اینصورت از پذیرش آگهی موردنظر جلوگیری میشود.
تصور کنید نزدیک به 1800 خبرنگار، منتقد و سینماگر که بسیاریشان بر روی زمین نشستهاند و فیلم شما را تماشا میکنند، به یک باره به واسطه کیفیت پایین فیلمتان بخندند یا سوت و کف بزنند. در دورههای پیشین واکنش برخی کارگردانها به این وضعیت همراه با خشم بود و برخی دیگر از کاخ جشنواره گریختند!
صابری تاکید کرد: با پایان مرحله اول، ارسال فیلمنامه و داوری همزمان در مرحله دوم با داوران جدید به انجام می رسد و علاقمندان تا پایان ساعت اداری روز چهارشنبه 10 بهمن فرصت ارسال فیلمنامه را دارند و جلسه جمع بندی هیئت داوران به نیمه دوم بهمن موکول می شود.
«موج اف ام، ردیف 48»، «لابیرنت»، «نبات» و «نرگس» از جمله فیلمهایی هستند که گفته میشود نسخهای از آنها به جشنواره فیلم فجر ارائه شده و مورد تایید قرار نگرفتهاند؛ هرچند به رسم معمول برای حفظ حرمت فیلمهایی که انتخاب نشدهاند، لیست فیلمهای متقاضی حضور در این رویداد اعلام نشده و چه بسا برخی سینماگرانی که عنوان میکنند فیلمهایشان را به جشنواره ندادهاند، از سوی هیات انتخاب پذیرفته نشده...
علی قمصری این روزها مشغول برگزاری پروژه «آنگاه نگاه گاه آه» با گروه «همنوازان حصار» است که اولین اجرای آن در تهران، شامگاه گذشته (دوم دی ماه) در تالار رودکی روی صحنه رفت. این اجرا با بداههنوازی تار (علی قمصری) و پیانو (بهنام ابوالقاسم) آغاز شد و با تصنیف «چنگ اندوه» ادامه پیدا کرد.
اگر من امروز پنج میلیارد سرمایه گذاری میکنم، باید بدانم ظرف سه تا شش ماه دیگر میتوانم اکران کنم، نه چهار سال. دفاتر پخش از این بی برنامگی، تا بتوانند سوءاستفاده میکنند... این بخشی که به عنوان شبه اپوزیسیون میخوانید، برگرفته از بی توجهی ماست. ما به فیلمسازانی که بارقه امیدشان وجود دارد، توجهی نمیکنیم.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اینستاگرام رسانه دوم مجازی ایران است و توییتر رسانه سوم کشور است با 10 میلیون نفر؛ اکثرا افراد فعال در حوزه سیاسی در توییتر حضور دارند، توییتر رسانه گروه نخبگانی است که گروه مرجع هم هستند.