یک‌شنبه 5 مرداد 1404

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

اثر شاخص مایک نیول روایتی بدون روتوش و واقع‌گرایانه از مافیای و تشکیلات جنایت‌کارانه با بازیهای درخشان و تاثیرگذار است؛ آنچنان که تماشاگر بعدها ممکن است در پی تکرار این تجربه بار دیگر به تماشایش بنشینند.

داستان مملو از غافلگیری است و محمد کارت توانسته این حجم بالای داستان را به خوبی روایت کند و همین حجم داستان باعث شد فقط در 120 دقیقه از ریتم نیفتد و این در سینمای ایران که فیلم‌های هشتاد دقیقه‌ای در یک سوم میانی تمام می‌شوند، اتفاق مهمی است.

این اولین و آخرین بار بود که در دوره جنگ، یک بالگرد توانست یک هواپیمای شکاری را هدف قرار دهد و سرنگون کند... برادرش حسن که در درگیری‌ها با حزب دموکرات در سنندج هم شرکت کرده بود، خیلی زود در اوائل جنگ به شهادت رسید و محسن که خود در دوره جنگ جانباز شده بود...

هیچ کس به درستی نمی‌داند آن واپسین لحظات عروج چه شد و پرنده ی بی قرار چطور در آسمان آشیان گرفت؛ شاهدان می‌گفتند که هلی‌کوپترهای عراقی در فاصله کمی از قرارگاه خودی به زمین نشسته‌اند و حاج علی و همراهانش از قرارگاه خارج شده و در نیزارها پناه گرفتند.

سیدمحمود رضوی دارای تحصیلات کارشناسی ارشد مدیریت فرهنگی از دانشگاه علوم تحقیقات است و از جمله سوابق ایشان می‌توان به مواردی همچون فعال فرهنگی و تهیه کننده سینما از 87 تا کنون، عضو گروه مشاوران جوان شهردار تهران سال 84 تا 86 و مشاور فرهنگی هنری معاون فرهنگی اجتماعی سپاه از سال 90 تا 93 اشاره کرد.

این اقدام می‌تواند به منزله تامین سود اکران فیلم‌ها با 50 درصد ظرفیت و اقبال کمتر مخاطبان از جیب اندک تماشاگرانی باشد که ریسک رفتن به سینما را در این ایام پرخطر به جان می‌خرند و این گونه پاداش می‌گیرند!

اکران فیلم‌های بخش جوانان زیر 25 سال در سه روز نخست نمایش‌ها در تالار شهناز است و همزمان تالار ناصری فیلم‌های بخش آزاد اکران می‌شود. برنامه کامل نمایش فیلم‌های مستند مسابقه بخش چهل سال تهران به‌همراه فیلم‌های مستند شاخص و منتخب چهل سال گذشته شهر تهران متعاقبا اعلام خواهد شد.

قمی از زمان ورود به حوزه هنری دادمان را به عنوان قائم مقام خود منصوب کرده و اکنون فرزند وزیر پیشین راه، در ابتدای راه دشواری قرار دارد، چرا که عملکرد او با چهره‌های پخته و پرسابقه‌ای مقایسه خواهد شد که پیش از او این مسئولیت را برعهده داشته‌اند.

مالکان فیلم‌های سینمایی «شنای پروانه» و «خوب بد جلف 2» پس از نشست‌هایی که در سازمان سینمایی برگزار شد، پذیرفتند که آثارشان را در میر بازگرداندن سینما به شرایط طبیعی ذبح کنند؛ قماری که مشخص نیست منتهی به بازگشت عموم مردم به سالن‌های سینما و جبران زیان سنگین مالی اقتصاد سینمای ایران پس از بیش از چهار ماه تعطیلی کامل باشد.

اگر دولت به دنبال اکران اجباری است، سازمان سینمایی باید مابه التفاوت فروش فیلم‌ها در این مقطع با فروش واقعی‌اش را به صاحبان فیلم‌های روی پرده پرداخت کند. این سازوکار در شرایطی که فضا به سمت تنش بیشتر بر سر اکران فیلم‌ها می‌رود، راهکاری نسبتا بینابینی و منصفانه است.

مدیریت دو شبکه افق و مستند در شرایطی دستخوش تغییر شد که به جای انتصاب مدیر برای این شبکه‌ها، برای آنها سرپرست منصوب شد؛ اتفاقی که نشان می‌دهد تغییرات در این دو شبکه به صورت شتابزده رقم خورده و فرصت تعیین گزینه قطعی نبوده است اما چه اتفاقی افتاده که به یک باره این تغییر رقم خورده است؟

این تغییر مسیر صدور مجوز می‌تواند تاثیرات چشمگیری در فرآیند تولید داشته باشد. «تابناک» با پیش بینی این وضعیت در بهمن سال 1398، این پرسش را همان زمان مطرح کرد که «فیلمسازان به دریافت پروانه ساخت سریال برای وی‌اوی‌دی‌ها نیاز دارند؟!» و اکنون آن پیش بینی تحقق یافته است.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: زندگی نابینایی به نام علی با ورود نابهنگام زنی متواری، آشفته می‌شود...

این فیلم اگرچه ظاهرا یک اثر اکشن است اما در عین حال در هسته مرکزی‌اش با یک درام مواجه هستیم که تماشاگر را با خود همراه می‌کند.

فیلم سینمایی «امیر» در حالی با عرضه در فضای مجازی در معرض قضاوت عمومی قرار گرفت که اگرچه یک اثر تاثیرگذار بر تماشاگر نبود اما به عنوان ساخته نخست یک فیلمساز، فراتر از تله‌فیلم‌هایی بود که تحت عنوان فیلم سینمایی ساخته و عرضه می‌شود.

فیلم سینمایی «یلدا» به کارگردانی مسعود بخشی و تهیه کنندگی علی مصفا و مستند «جایی برای فرشته ها نیست» به کارگردانی سام کلانتری و تهیه کنندگی حامد شکیبانیا فیلم های جدیدی هستند که اکران خود را از اول تیرماه در «هنر و تجربه» آغاز می کنند.