تاثیر عصاره برگ لیمو ترش در ترمیم زخم موش ها
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام با انجام یک مطالعه بر روی موشها، تاثیر عصاره برگ لیموترش را در ترمیم زخمها بررسی کردند.
به گزارش ایسنا، پوست بدن در حفاظت، دفع مواد زاید و حفظ هموستاز بدن نقش مهمی دارد. یکی از مهمترین مسائل علم پزشکی، مسئله درمان زخمها در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین عوارض جانبی است. افزایش سرعت بهبود زخم، از نظر اقتصادی و همچنین از نظر بهداشتی اثرات زیادی به دنبال دارد. به همین دلیل، پژوهشهای مختلفی به طور اختصاصی برای استفاده از روشهای درمانی جدید شامل استفاده از داروهای شیمیایی، گیاهی، هومیوپاتی و روشهای فیزیکی مثل لیزر درمانی و سایر روشهای درمانی، روز به روز در حال پیشرفت است.
در دهههای اخیر، استفاده از طب گیاهی به عنوان یک روش کارآمد و استراتژیک، در دستور کار اکثر کشورهای دنیا از جمله ایران قرار گرفته است. لیموترش میوه رسیده گیاه Citrus limonum از خانواده روتاسه است که به عنوان منبع غنی از ویتامین C، یکی از مهمترین آنتی اکسیدانها، شناخته شده است.
فوایدی همچون بالا بردن عملکرد سیستم ایمنی بدن، تصفیه کننده خون، بهبود دهنده نقرس، چاقی، دفع رسوبات ادراری و صفراوی، یرقان، مالاریا، استفاده در محل گزیدگی حشرات، ضد سرخک، مخملک، روشن کننده پوست و... از فواید لیمو ترش است.
برگ این میوه غنی از آنتیاکسیدان است و در طب سنتی برای التیام سریعتر زخم ها مورد استفاده قرار میگیرد. بر همین اساس؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام با انجام یک مطالعه پس از ساخت پماد عصاره برگ لیمو ترش و نانو ذره نقره، تاثیر آن را در ترمیم زخم پوستی موش بررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد که پماد تهیه شده از عصاره برگ لیموترش و نانو ذره نقره سنتز شده از این عصاره توانست در ترمیم زخم پوستی مدل حیوانی اثرات بسیار خوبی داشته باشد.
پژوهشگران این تحقیق بر اساس نتایج بهدست آمده میگویند: پس از انجام کارآزماییهای بالینی و مطالعات بیشتر، شاید بتوان در التیام انواع زخمهای پوست انسانی از عصاره برگ لیمو ترش استفاده کرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «تهیه فرمولاسیون پماد عصاره آبی برگ لیموترش و ارزیابی آن بر روند ترمیم زخم در موشهای صحرایی نر: یک مطالعه ی فارماکولوژیکی، بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژیکی» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و حوری قانعی الوار، ناصر عباسی، محمد مهدی زنگنه، روح الله مرادی و اکرم زنگنه؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایلام در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.
انتهای پیام