تاریخ شفاهی مهندسی جنگ جهاد سازندگی منتشر شد
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، دفتر دوم کتاب «رسم جهاد» شامل تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت عبدالرحمن جزایری به کوشش و قلم محمدرضا حسینی و علی مشایخی، توسط انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد.
«پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی یا به اختصار «پ. م. ج. ج.»، عبارتی است که شاید برای بسیاری مردم ناشناخته باشد و با خواندنش سردرگم شوند و نتوانند توصیف درستی از آن در ذهنشان تداعی کنند. چرا که در تصور رایج، جنگیدن وظیفه سازمانهای نظامی است؛ سازمانهایی که هم یگانهای مسلح عملیاتی دارند، هم ستادهای پشتیبانی و هم یگانهای مهندسی. اگر هم زمانی نیروهای غیرنظامی بخواهند داوطلبانه در جنگ شرکت کنند، باز در همان سازمانها سازماندهی میشوند و به جبهه نبردها اعزام میشوند اما جهاد سازندگی همانطور که از عنوانش پیداست جهادی است برای سازندگی و آبادانی، نه شرکت در جنگ.
کتاب پیشِرو تلاشی است برای تدوین بخشی از این ناگفتهها که در جلسات متعدد مصاحبه با یکی از فرماندهان پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد روایت شده است. راوی کتاب، اولین مسئول گروه اعزامی جهاد فارس مستقر در آبادان است که داوطلبانه به سمت جبهههای دفاع در مقابل ارتش بعثی شتافته بودند. این گروه در کنار جهادگران سایر استانهای کشور خیلی زود جایگاه خود را پیدا کردند و به یکی از ارکان جنگ تبدیل شدند.
سه رکن اصلی ارتش و سپاه و جهاد، از ابتدا تا انتهای جنگ هشت ساله دوشادوش یکدیگر به مقابله با دشمن پرداختند. به رغم توضیحات مفصل درباره بسیاری وقایع هنوز برخی اتفاقات به توضیح و تفصیل بیشتری نیاز داشتند که به علت اقتضای سنی راوی ارجمند و گذشت سالها از وقوع آن اتفاقات، امکان تکمیل بخشهای مبهم آن نبود و به ناچار فقط بخشهای روشن و ارزشمند آن اتفاقات در متن کتاب گنجانده شده است؛ در عین حال، سعی شده در سیر کلی روایت خللی ایجاد نشود. همچنین به دلیل تمرکز نگارنده بر فعالیتهای راوی در مقطع زمانی دفاع مقدس، فعالیتهای وی در سالهای قبل از آغاز جنگ تحمیلی صرفاً در فصل اول کتاب و به اختصار مطرح شده است.
دفتر دوم کتاب «رسم جهاد» که تحقیق و تدوین آن برعهده محمدرضا حسینی و علی مشایخی بوده است، در 184 صفحه، شمارگان 1000 جلد و با قیمت 60 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» عرضه شده و علاقهمندان جهت تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها، از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.
پیشتر دفتر اول کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت مرحوم حسینعلی عظیمی توسط این ناشر منتشر شده است.
پایان پیام /