تاریکی صنعت کاشی و سرامیک یزد با خاموشیها / تولید کاهش یافت
یزد - ناترازی انرژی و به دنبال آن قطعی برق صنایع، فشار مضاعفی را به صنایع به ویژه صنعت کاشی و سرامیک وارده کرده و تولید را کاهش داده است.
یزد - ناترازی انرژی و به دنبال آن قطعی برق صنایع، فشار مضاعفی را به صنایع به ویژه صنعت کاشی و سرامیک وارده کرده و تولید را کاهش داده است.
خبرگزاری مهر - گروه استانها - سمیه گلابگیریان: بیش از نیمی از کاشی و سرامیک کشور در استان یزد تولید می شود و تولیدکنندگان یزدی انتظار دارند که با توجه به این جایگاه در توزیع انرژی نیز عدالت رعایت شود اما هر ساله با معضلی به نام خاموشی روبرو هستند که تولید آنها را به مراتب کاهش می دهد.
کاهش تولید با افزایش هزینه ها مواجه است و این باعث می شود که خطوط تولید کمتر شده و ظرفیت کارخانه به کار گرفته نشود و در سالهای متوالی شاهد از مدار خارج شدن خطوط تولید یا تعطیلی برخی کارخانه ها به ویژه کارخانه های کوچک باشیم.
پایین بودن مصرف برق در کارخانجات کاشی
مدیرعامل شرکت یکی از شرکت های کاشی و سرامیک میبد اعلام کرد: ناترازی انرژی و مدیریت نادرست در اعمال خاموشی ها خسارت جبران ناپذیری به صنعت کاشی و سرامیک استان وارد کرد.
هادی صادقیان با تاکید بر اینکه خاموشی برق استان یزد بالاتر از نقاط دیگر کشور است، گفت: کل مصرف برق این واحد صنعتی روزانه 170 کیلووات است که از میزان مصرف سنگبری کمتر است اما برق مجموعه را چند روز قطع کردند.
وی با بیان اینکه از زمان اوج مصرف برق عبور کردیم و به زودی برنامه قطعی گاز شروع میشود، گفت: با توجه به اینکه مجموعه ما فاقد آمادهسازی است و خاک مورد نیاز خود را نیز خریداری میکنیم، تقاضا داریم حمایت کنید و برنامه بهتری برای قطعیها بچینید.
صادقیان بیان کرد: در حالی که کارخانه ماه گذشته باید 130 تا 140 هزار متر کاشی تولید میکرد، تنها 53 هزار متر تولید داشته است که با این وضع هزینههای شرکت نیز تأمین نمیشود.
نارضایتی از ناترازی برق و مدیریت برق
رییس انجمن کاشی و سرامیک یزد نیز در این باره اظهار کرد: انجمن سرامیک برای قطعی برق نسبت به واحدهای کوچک که مصرف برق کمی داشتند، حساس بود، نظر ما این بود که واحدهای زیر یک مگاوات و یا زیر 500 کیلووات مصرف را از برنامه خاموشی خارج کنیم و جور این مقدار را صنایع بزرگ بکشند.
مرتضی صفدری زاده با اشاره به اینکه برنامه خاموشی به حق کسی توجه نکرد، گفت: به اعتقاد بنده در کنار ناترازی برق مدیریت هم ناتراز است و در مدیریت برق هم دست انجمن و دست اداره کل صمت در این داستان بسته شده است.
وی ادامه داد: مدیران به برخی سیاستهای اصولی، کاربری و عملیاتی که کمترین نارضایتی را در صنایع ایجاد میکند، توجه ندارند، در حالی که میتوانند یک واحد بزرگ دولتی را تعطیل کنند و 17 هزار واحد صنعتی کوچک 100 کیلوواتی را فعال نگه دارند و این حجم از نارضایتی صنایع را شاهد نباشیم؛ راهکارهایی وجود دارد اما توجه نمیکنند.
کاهش مشکلات واحدها در تامین گاز زمستان
رییس انجمن کاشی و سرامیک استان یزد گفت: به نظر میرسد در امر قطعی گاز شاهد شرایط بهتری نسبت به قطعی برق باشیم؛ گاز جایگزینی دارد اما برق قابلیت جایگزینی راحتی ندارد.
وی با بیان اینکه نمایندگان استان در دفاع از حق استان ضعیف عمل میکنند، ادامه داد: سهم خاموشی استان یزد نسبت به نقاط دیگر کشور بالا است.
صفدری زاده تصریح کرد: زیست بوم صنعت باید برای سه چهار سال آینده بر اساس این مشکل ناترازی انرژی مدیریت شود، چرا که اگر منابع مالی برای احداث نیروگاه فراهم باشد چهار تا پنج سال آینده 20 هزار مگاوات کمبود انرژی وارد مدار شود.
وی تاکید کرد: بنابراین باید زیست بوم خود را در استان یزد با توجه به شرایط تغییر دهیم و خودمان دست به کار حل چالش بشویم.
تولیدکنندگان قطب تولید کاشی و سرامیک دل خوشی از سیاستهای دولتی برای مدیریت ناترازی انرژی در صنعت ندارند و امید دارند که با مدیریت داخلی و بالا بردن بهره وری معضل را تا حدی در داخل مدیریت کنند که این اقدام بسیار هم منطقی است اما این نگرانی نیز وجود دارد که با توجه به مدیریت دولتی انرژی، تاب آوری این صنعت چقدر خواهد بود؟