یک‌شنبه 4 آذر 1403

تامین مالی صنعت غذا نیازمند حرکت به سمت بازار سرمایه / سرمایه گذاری مقدمه امنیت غذایی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تامین مالی صنعت غذا نیازمند حرکت به سمت بازار سرمایه / سرمایه گذاری مقدمه امنیت غذایی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نمایشگاه آگروفود 1402 پنل تخصصی «تامین مالی در صنعت غذا» با حضور عسگر نوربخش مدیر عامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه گذاری سینا از زیر مجموعه‌های بنیاد مستضعفان، مجید آزادی عضو غیرموظف هیات مدیره تامین سرمایه دماوند و سیدمهدی علم الهدی معاون پذیرش فرابورس ایران برگزار شد. عسگر نوربخش با بیان اینکه صنعت غذا یکی از...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نمایشگاه آگروفود 1402 پنل تخصصی «تامین مالی در صنعت غذا» با حضور عسگر نوربخش مدیر عامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه گذاری سینا از زیر مجموعه‌های بنیاد مستضعفان، مجید آزادی عضو غیرموظف هیات مدیره تامین سرمایه دماوند و سیدمهدی علم الهدی معاون پذیرش فرابورس ایران برگزار شد. عسگر نوربخش با بیان اینکه صنعت غذا یکی از بزرگترین صنایع کشور از نظر گردش مالی است، اظهار داشت: به دلیل گردش مالی بالا باید به دنبال ادبیات و گفتمان جدیدی در زمینه تامین مالی این صنعت باشیم. وی افزود: موضوع تامین مالی امری تخصصی است و نباید انتظار داشته باشیم واحد‌های مالی شرکت‌ها با توجه به ظرفیتی که دارند این کار را انجام دهند بلکه واحدی تخصصی باید این وظیفه را انجام دهد. مدیر عامل شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه گذاری سینا، گفت: بررسی شرکت‌های بزرگ فعال در زمینه صنعت غذا به ما نشان می‌دهد که این شرکت‌ها برای تصمیم در رابطه با تامین مالی شرایط اقتصاد کلان، شرایط صنعت و شرایط شرکت را در نظر می‌گیرند و این موضوع یک امر تخصصی است. وی افزود: بر اساس برآورد‌های اولیه درآمدزایی شرکت‌های فرآورده سازی صنعت غذا تنها در سال 2022 قریب به 8 تریلیون دلار بوده است. این ارقام به این معناست که در کشورمان باید حجم سرمایه گذاری در صنعت غذا را افزایش دهیم. نوربخش گفت: تمام کشور‌های توسعه یافته امروز در زمره کشور‌های با امنیت غذایی بالا هستند؛ امنیت غذایی هم بدون سرمایه گذاری اتفاق نخواهد افتاد.

صنعت غذا نیازمند تامین مالی مداوم  در ادامه این پنل مجید آزادی عضو غیرموظف هیات مدیره تامین سرمایه دماوند به ارائه پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون به دلایل گسترده تامین مالی شرکت‌های غذایی کشور از طریق تسهیلات انجام می‌شود که باید به مرور زمان به سمت تامین مالی از بازار سرمایه و ابزار‌های مالی حرکت کنند. آزادی ادامه داد: بطورکلی صنایعی که با ذائقه مردم در ارتباط هستند احتیاج به به روزرسانی مداوم و حرکت به سمت تکنولوژی‌های جدید دارند. وی گفت: همین به روز رسانی مداوم نیازمند تامین مالی مداوم نیز است. این مهم قابل دستیابی نیست مگر با ابزار‌های مالی و بازار سرمایه که تاکنون صنعت غذا آنطور که باید و شاید از آن بهره نبرده است. عضو هیات مدیره تامین سرمایه دماوند، تصریح کرد: صنعت غذا به دلیل حاشیه سودی که دارد، نمی‌تواند تامین مالی کوتاه مدت انجام دهد. این صنعت برای بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات نیازمند زمان است و باید ابتدا بتواند محصولات خود را در بازار عرضه کند.