تاکسی های برقی چه زمانی وارد می شوند؟
ورود تاکسی های برقی، یکی از مهم ترین اقداماتی است که می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.
حرکت تاکسی های برقی در شهر می تواند یک راهکار بسیار مهمی باشد تا آلودگی هوا کاهش پیدا کند و ناوگان تاکسیرانی شاهد تغییرات اساسی شود.
سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران در خصوص ورود تاکسی های برقی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: نیمی از تاکسی ها فعلی تهران فرسوده هستند.
شادی مالکی سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران در خصوص ورود 25هزار تاکسی برقی به پایتخت، گفت: این تاکسی ها را شهرداری وارد می کند و 2500 تاکسی هم ویژه فرودگاه خواهیم داشت.
سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه دولت هم بخشی از خودروهای برقی را وارد می کند، گفت: تعدادی از این خودورهای برقی برای تهران است.
وی درباره نحوه واگذاری تاکسی ها برقی، گفت: در خصوص تاکسی های که دولت وارد می کنند به توافق خودورساز و تاکسیران باز می گردد اما در شهرداری ما شرکتی را تاسیس و تاکسیران در آن سهام دار می شود. در حال ساز و کار ایجاد این شرکت هستیم و مشکلی هم وجود ندارد.
سرپرست سازمان تاکسیرانی شهر تهران به تامین برق تاکسی ها اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو قرار است برق را تامین کند و در این زمینه جلساتی برگزار شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که مدل تاکسی ها وارداتی چیست، گفت: مدل های مختلف دارد و در حال بررسی هستیم البته باید تمام این خودروها مجوز استاندارد را دریافت کرده و بعد پلاک تاکسی شوند.
مالکی به موضوع رنگ تاکسی های برقی اشاره کرد و گفت: هنوز آبی فیروزه ای را به ما البلاغ نکرده اند.
به گفته مالکی، خودروی برقی می توانند تا حدودی در کاهش آلودگی هوا موثر باشد اما باید سایر آیتم های آلودگی هم مرتفع شود.
برای سالها، سیستم تاکسیرانی ایران بر سه خودرو پژو 405، سمند و پراید متکی بود. با توقف تولید این خودروها، ناوگان تاکسیرانی در نوسازی اتومبیلهای خود با مشکل مواجه شد.
از سال 1401 تاکنون، تنها سورن پلاس دوگانهسوز در قالب نسخه تاکسی به بازار عرضه میشود که نسبت به سمند یا پژو 405 خودرو گرانقیمتی محسوب میشود. اکنون ساینا تاکسی در راه عرضه است تا بخشی از مشکلات تاکسیداران برای نوسازی خودروها کاهش یابد. البته سایپا پیش از این تاکسی ساینا را در نمایشگاههای خودرو معرفی کرده بود.
انتظار میرود نسخه تاکسی ساینا، ساینا S دوگانهسوز باشد. این خودرو یک اتومبیل کاملاً اقتصادی به حساب میآید، بنابراین لازم نیست تا سایپا آن را ارزانتر از حالت فعلی کند. این اقدام بهطور معمول در نسخههای تاکسی پژو 405، سمند و سورن پلاس رخ میداد. بهعنوان مثال رودریها و داشبورد نسخههای تاکسی مشکیرنگ بود و از پلاستیک خشک ساخته میشد، درحالیکه نسخههای معمولی کابین بژ رنگ داشتند و کیفیت مواد بهکاررفته در آنها نیز بهتر بود. بااینحال ساینا S در ذات خود یک اتومبیل اقتصادی است و نیازی به ارزانسازی بیشتر ندارد. البته احتمال دارد که شیشه بالابر دربهای عقب در نسخه تاکسی به نوع دستی تغییر پیدا کند.
ساینا S دوگانهسوز همانند دیگر تیپهای این خودرو، به پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر M15 مجهز خواهد بود که حداکثر 87 اسببخار قدرت و 130 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. البته راندمان موتور در حالت دوگانهسوز کمتر از این مقدار و حدود 72 اسببخار خواهد بود. این خودرو از سامانه گازرسانی نسل چهار با تزریق سوخت تناوبی در منیفولد ورودی هوا بهره میبرد. ساینا S دوگانهسوز به واحد الکترونیک یکپارچه کنترل گاز و بنزین مجهز شده و شیر مخزن آن نیز از نوع برقی است. علاوهبراین، بهدلیل ارتقای عملکرد و دوام بیشتر جلوبندی ساینا تاکسی، از نیماکسلهای تقویتشده در محور جلو خودرو و سیستم ترمزگیری قویتر نسبت به نوع بنزینی استفاده شده است. مخزن گاز ساینا S دوگانه سوز 62 لیتر ظرفیت دارد. درحالحاضر قیمت نسخه تاکسی ساینا S دوگانه سوز هنوز اعلام نشده است.