جمعه 9 آذر 1403

«تب کریمه کنگو» در کمین ذبح‌های غیر بهداشتی / شیوع تب برفکی در استان مرکزی در شرایط بحرانی نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
«تب کریمه کنگو» در کمین ذبح‌های غیر بهداشتی / شیوع تب برفکی در استان مرکزی در شرایط بحرانی نیست

شانقی گفت: در سال‌های اخیر در سطح استان مرکزی موردی از بیماری تب کریمه کنگو نداشته‌ایم و در سال جاری نیز تاکنون گزارشی از مراکز بهداشت استان مبنی بر شیوع این بیماری ارائه نشده است هرچند تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو در مناطقی از کشور شیوع داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با بیان هشدارهایی در خصوص جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان گفت: تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو یا (CCHF) یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است و اگر انسان هم مبتلا شود در صورت عدم درمان به‌موقع تا حدود 40 درصد موجب مرگ خواهد شد.

شانقی ادامه داد: راه انتقال این بیماری به انسان ممکن است از طریق گزش کنه آلوده و یا از طریق تماس انسان با خون، ترشحات و امعاء و احشاء دام آلوده باشد.

وی ادامه داد: این بیماری با شروع فصل گرما و فعالیت حشرات، کنه‌ها و بندپایان شیوع پیدا می‌کند و یکی از راه‌های مهم جلوگیری از آن مبارزه با انگل‌های خارجی و بخصوص کنه‌ها است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ علامتی ندارد و زمانی متوجه شیوع آن می‌شویم که به انسان منتقل‌شده باشد.

شانقی با بیان اینکه کسانی که با دام سروکار دارند و کار کشتار را انجام می‌دهند بیشتر در معرض خطر هستند گفت: انتقال این بیماری در بین دام‌ها از طریق گزش کنه رخ می‌دهد و دام هم به‌جز یک تب خفیف عمدتاً هیچ‌گونه علامت خاصی از این بیماری نشان نمی‌دهد که ممکن است دامدار هم متوجه نشود و اگر دام در این شرایط کشتار شود می‌تواند بیماری را به انسان هم منتقل کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با تأکید بر اینکه عامل انتقال در دامداری از طریق کنه آلوده است گفت: توصیه‌ای که به دامداران داریم بحث سم‌پاشی جایگاه و بدن دام برای کاهش جمعیت کنه‌ها به‌منظور جلوگیری از احتمال انتقال بیماری است.

از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری شود

شانقی همچنین ضمن اینکه به مردم توصیه کرد از کشتار دام خارج از کشتارگاه به‌شدت خودداری کنند افزود: خیلی از دام‌ها ممکن است بیمار باشند اما علامتی نداشته باشند و به همین خاطر اگر این دام کشتار شود و فردی در تماس با خون، ترشحات یا امعا و احشاء آن قرار بگیرد می‌تواند دچار بیماری شود.

وی تصریح کرد: مردم سعی کنند حتماً گوشت موردنیاز خود را از قصابی‌ها و فروشگاه‌های مجازی که گوشت ممهور به لیبل و مهر دامپزشکی را عرضه می‌کنند تهیه کنند چون دام و لاشه‌ها در کشتارگاه موردبررسی کارشناسان قرار می‌گیرد و لاشه دام 24 ساعت در سردخانه نگهداری می‌شود تا حتی در صورت آلودگی این ویروس کاملاً از بین برود.

این مقام مسئول عنوان کرد: توصیه می‌کنیم از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه به جد خودداری شود و یا در صورت کشتار حتماً از ماسک، دستکش و عینک استفاده و بعد از اتمام کار قبل از هر کاری لاشه را 24 ساعت در یخچال در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری کنند و سپس استفاده کنند، همچنین نسبت به شستشوی محل کشتار با مواد ضدعفونی‌کننده اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر در سطح استان مرکزی موردی از بیماری تب کریمه کنگو نداشته‌ایم و در سال جاری نیز تاکنون گزارشی از مراکز بهداشت استان مبنی بر شیوع این بیماری ارائه نشده است هرچند تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو در مناطقی از کشور شیوع داشته است.

شناسایی سه کانون بیماری تب برفکی در استان مرکزی / شرایط بحرانی و حادی نداریم

شانقی در رابطه با آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در استان نیز اظهار کرد: در سال جاری مجموعاً سه کانون بیماری تب برفکی در شهرهای داودآباد، کمیجان و خمین شناسایی‌شده‌اند 8 رأس تلفات گزارش‌شده است اما شرایط بحرانی و حادی در خصوص این بیماری نداریم.

وی تکمیل چرخه واکسیناسیون را راه جلوگیری از شیوع این بیماری عنوان کرد و افزود: انواع واکسن‌های داخلی و خارجی موجود است و با تزریق هر یک از این واکسن‌ها، درصورتی‌که واحدی درگیر بیماری شود، میزان تلفات به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عدم رعایت اصول امنیت زیستی را از دلایل درگیر شدن با چنین بیماری‌هایی دانست و گفت: بایستی ضدعفونی و واکسیناسیون دوره‌ای و ورود و خروج با ضابطه دام رعایت شود چراکه در صورت عدم رعایت چنین نکاتی، اگر ویروس شیوع پیدا کند قطعاً درگیری دام‌ها را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح واکسیناسیون دام‌های سبک علیه تب برفکی ظرف 20 روز آینده آغاز خواهد شد و درخصوص دام های سنگین نیز با همکاری دامداران برای واکسیناسیون برنامه ریزی شده است.

انتهای پیام /