تثبیت شاخص کل بورس در کانال 2.5 میلیون واحدی / رکوردشکنی معاملات خرد ادامه دارد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبور شاخص کل بورس از مرز روانی 2.5 میلیون واحدی بازار سرمایه را با فشار فروش مواجه کرد، اما روند ورود پول حقیقی به بازار سرمایه نشان میدهد، سهامداران خرد فعلا خیال ترک بازار را ندارند و فعلا بورس را به عنوان بهترین بازار برای کسب سود میدانند.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، تداوم صعود یا ریزش بازار به انتظارات معاملهگران بستگی دارد. به نظر می رسد تثبیت شاخص کل در کانال 2.5 میلیون واحدی در جریان معاملات امروز میتواند روند صعودی بورس در هفته آینده را تضمین کند.
البته امروز، بورس تهران رکورد دیگری را از خود به جای گذاشت. رکوردشکنی ارزش معاملات خرد که از ابتدای سال 1401 بی سابقه بوده است، میتواند روند گفته شده را تسریع کند.
* بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران
از منظر تکنیکالیستها خطراتی همچون وجود هیجان بیش خرید در اندیکاتورهایی مثل RSI وجود دارد؛ اما هیجان خرید و دیدگاه مثبت بازار اجازه نمیدهد که افراد به فکر فروش و یا اصلاح باشند. سهامداران خرد همچنان انتظار رشد برای شاخص را دارند و اهالی این بازار انتظار دارند بازاری که از رقبای خود در سال گذشته جا مانده است، حداقل عقب ماندگی خود را جبران کند.
اردیبهشت ماه به نیمه خود رسیده و بازار در روزهای آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا همچنان این مسیر صعودی را طی کند و یا در انتظار اصلاح باشد. نرخ درهم در بازار آزاد به اعداد و ارقام بالای 15 هزار تومانی رسیده است و این موضوع باعث میشود تا انتظار رشد قیمت دلار در میان فعالان اقتصادی بیشتر شود.
تکنیکالیستها رقم 2 میلیون 500 هزار واحدی را به عنوان مقاومت روانی بازار تلقی کرده و این مقاومت به آسانی از بین رفته است. از سوی دیگر با شکسته شدن این مقاومت سطح بعدی را محدوده 168 درصد فیبوناچی در نظر می گیرند.
* ریسک حضور کوتاه مدت در بورس بیشتر از بلندمدت است
حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس گفت: ورود پول حقیقی به بورس میتواند مشکلاتی را برای بازار ایجاد کند. اکثر افرادی که در شرایط فعلی در حال ورود به بازار سرمایه هستند، نگاه کوتاه مدت به بورس دارند.
وی ادامه داد: در کوتاه مدت سرمایه گذاران با ریسک بیشتری به نسبت میان مدت و بلندمدت مواجه هستند و به همین دلیل اصلاحاتی در بازار نیز وجود خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در پایان سال گذشته افزایش نرخ دلار مهمترین و اصلیترین محرکه رشد بازار سرمایه بوده است. در سالهای 1400 و 1401 بیش از 2 بار افزایش نرخ دلار را مشاهده کردیم، اما در یک سال گذشته دلار افزایش 118 درصدی را تجربه کرد و بازار سرمایه هنوز نتوانسته است به عقب ماندگی خود پایان دهد.
دستجردی تصریح کرد: در صورت بررسی دقیقتر، مجموع پرتفوی یک ساله اخیر حدود 56 درصد رشد کرده اند. این مسئله نشان میدهد بورس برای رسیدن به حداقل یکی از بازارهای موازی هنوز جای زیادی برای رشد دارد.
* رشد شاخص کل هموزن و افت شاخص کل بورس
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص بورس 3 هزار و 659 واحد نسبت به روز کاری گذشته ریزش کرد و تا سطح 2 میلیون و 514 هزار و 673 واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی 15 صدم درصد بوده است.
اما شاخص کل هموزن بورس با رشد 10 هزار و 490 واحدی در رقم 855 هزار و 887 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 1.24 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با رشد 243 واحدی به رقم 31 هزار و 966 واحد رسید. شاخص هموزن فرابورس هم روند صعودی داشت و با افزایش 2 هزار و 912 واحد به سطح 156 هزار و 80 واحد رسید.
* رکوردشکنی معاملات خرد بازار سهام
در جریان معاملات امروز بازار سرمایه ارزش کل معاملات بورس 42 هزار و 71 میلیارد تومان بوده است که از این میزان معامله، 12 هزار و 170 میلیارد تومان مربوط به اوراق بدهی بوده است.
امروز ارزش معاملات خرد با افزایش 15 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 23 هزار و 293 میلیارد تومان رسید.
امروز قیمت سهام اغلب نمادهای خودرویی و بانکی افزایش یافت و این دو گروه ریالی بازار، سبزترین گروههای بازار سهام بودند.
با افت قیمت جهانی کامودیتیها و در آستانه جلسه فدرال رزرو که گفته میشود با اعلام افزایش نرخ بهره همراه است، نمادها و گروههای دلاری بازار ریزش کردند. در مقابل نمادهای ریالی، یعنی خودرویی ها و بانکیها با تقاضا و ورود پول مواجه شدند.
* رشد ورود پول حقیقی به بورس
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای چهاردهمین روز کاری متوالی مثبت شد و هزار و 798 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد که نسبت به دیروز رشد 35 درصدی داشته است.
امروز نماد خودرو (ایران خودرو)، خساپا (سایپا) و دی (بانک دی) بیشترین ورود پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، وبملت (بانک ملت) و فملی (ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت.
* افت 19 درصدی ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز بورس، 453 نماد (61 درصد) با رشد قیمت و 295 سهم (39 درصد) با کاهش قیمت روبرو شدند.
در جریان معاملات روز چهارشنبه، 241 نماد صف خرید داشتند و 18 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 19 درصدی نسبت به روز قبل به 2 هزار و 695 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 277 درصدی به 83 میلیارد تومان رسید.
پایان پیام /