دوشنبه 5 آذر 1403

تجاوز نظامی به مردم یمن برای کسب امتیازات سیاسی است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تجاوز نظامی به مردم یمن برای کسب امتیازات سیاسی است

وزارت خارجه ایران در بیانیه ای تاکید کرد که حمله به مردم یمن در حالی وارد هشتمین سال می‌شود که این جنگ بیش از همه دامن غیرنظامیان، زنان و کودکان بیگناه را گرفته است.

در این بیانیه آمده است: «تبعات مستقیم و غیرمستقیم این جنگ بیش از همه دامن غیرنظامیان، زنان و کودکان بیگناه را گرفته و موجب از بین رفتن زیرساخت‌های حیاتی و امکانات بخش‌های بهداشت و درمان، معیشت، اقتصاد و آموزش یمن شده است.

ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان سعودی در طی هفت سال اخیر به بمباران و موشک باران اکتفا نکرده و با استفاده از محاصره غیر انسانی و غیرقانونی به عنوان اهرم فشاری در جهت کسب امتیازات سیاسی و نظامی، در حال تحمیل بدترین جنگ اقتصادی و شدیدترین محاصره با مسدود کردن راه های دسترسی زمینی، هوایی و دریایی و ممانعت از ورود غذا، سوخت و دیگر مایحتاج ضروری مردم است.»

گفتنی است، ادامه جنگ و محاصره یمن از سوی سعودی ها منجر به بحران انسانی، اقتصادی، تخریب زیرساخت‌های بهداشتی، تغذیه، آب و زیر ساخت های آموزشی این کشور شده به طوری که از هر 5 کودک 4 کودک نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند که این آمار مربوط به حدود 11 میلیون کودک است.

در این جنگ، حدود 500 هزار کودک یمنی نیز دچار سوء تغذیه شدید هستند و بیش از 2 میلیون کودک از آموزش محروم شده اند.

به گفته مقامات سازمان ملل، 1.7 میلیون کودک به دلیل تداوم جنگ و حمله ائتلاف سعودی آواره شده‌اند و 15 میلیون غیرنظامی از جمله 8.5 میلیون کودک به امکاناتی مانند آب آشامیدنی، بهداشت و آموزش دسترسی ندارند.

همچنین حدود سه میلیون و 300 هزار آواره یمنی در مدارس و پناهگاه‌ها بسر می‌برند که به دلیل کمبود منابع آبی با خطر بیماری‌های گوناگون مانند «کولیرا» مواجهند.

دو هزار و 500 مدرسه نیز در این کشور به دلیل تخریب یا تبدیل به محل اسکان آوارگان از چرخه آموزش خارج شده و 2 میلیون کودک یمنی از آموزش بازمانده‌اند

اما بنابر بیانیه اعلام شده از سوی وزارت خارجه کشورمان، «این جنایت ضد انسانی ائتلاف متجاوز در سایه تداوم فروش سلاح حامیان غربی و آمریکایی آنها و اعمال استانداردهای دوگانه و نگاه جانبدارانه در شورای امنیت سازمان ملل، موجب استمرار نقض تمامی قوانین بین المللی و حقوق بشری در صحنه بحران یمن است.»

گفتنی است، تجاوز نظامی به یمن از 6 فروردین 94 با حمله هوایی ائتلافی از کشورهای منطقه غرب آسیا به رهبری عربستان با نام عملیات طوفان قاطعیت آغاز شد.

هواپیماهای چند کشور شورای همکاری خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، امارات، کویت و بحرین به همراه مراکش، مصر، اردن و سودان در این حمله مشارکت دارند.

این عملیات در پشتیبانی از دولت غیرقانونی عبد ربه منصور هادی صورت گرفته و موجب از بین رفتن زیرساخت‌ها و امکانات بخش‌های بهداشت و درمان، معیشت، اقتصاد، آموزش شده است.

دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرده، جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته از هر نوع تلاش و ابتکار عادلانه و عملی جهت رفع محاصره، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات یمنی - یمنی بدون دخالت خارجی در پرتو تلاش های نماینده ویژه سازمان ملل حمایت کرده و همچنان تنها راه حل بحران یمن را حل و فصل سیاسی با هدایت یمنی ها می داند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی