تجلیل از «گلعلی بابایی» در هفدهمین دوره جایزه جلال
هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد فردا به کار خود پایان میدهد، قرار است از یک عمر فعالیتهای سردار «گلعلی بابایی» در حوزه خاطرهنویسی و مستندنگاری در این مراسم تجلیل شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد فردا برگزیدگان خود را در بخشهای داستان بلند و رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی و مستندنگاری معرفی میکند؛ همچنین بنا به گفته مسعود کوثری دبیرعلمی این دوره جایزه برگزیده بخش ویژه این دوره نیز از حوزه ویراستاری خواهد بود.
اما هفدهمین دوره جایزه جلال یک تفاوت دیگر با دورههای پیشین نیز دارد و آن تجلیل از تلاشهای سردار «گلعلی بابایی» نویسنده پرکار حوزه دفاع مقدس و مستندنگاری سالهای اخیر ادبیات ایران است.
قرار است در این مراسم مستند «از دیار حبیب» که شرحی است از فعالیتهای این نویسنده توانمند و خوشذوق حوزه تاریخ شفاهی و مستندنگاری نیز به نمایش گذاشته شود.
گلعلی بابایی، متولد سال 1339در روستای برار از توابع شهرستان چالوس و از جمله رزمندگان دفاع مقدس است که پس از پایان جنگ، رسالت خود را به عنوان نویسنده و با ثبت و ضبط خاطرات و تجلی بخشیدن به صحنههای حماسی دفاع مقدس دنبال کرده است. از وی کتاب های بسیاری از جمله: «ضربت متقابل»، «همپای صاعقه»، «ققنوس فاتح»، «کالک های خاکی»، «نقطه رهایی»، «غوغای غبار»، «غربت هور»، «از الوند تا قراویز» و «حکایت مردان مرد» منتشر شده است.
در میان همه راویان سالهای دفاع مقدس که در چند دهه اخیر خوش درخشیدند و تلاش کردند تا شمهای از این گنج عظیم را به مردم این سرزمین معرفی کنند، نام برخی برجستهتر است، گلعلی بابایی از جمله راویان برجسته دفاع مقدس است. به تعبیر بسیاری کمتر کسی مانند بابایی وجود دارد که هم محقق خوبی باشد و هم نویسندهای خوشقلم.
بابایی در سالهای اخیر با فعالیت در حوزه تالیف و انتشار مجموعه «بیست و هفت در بیست و هفت» کارنامه عملیاتی لشکر 27 بعثت سپاه محمد رسولالله تهران، تلاش داشته تا به ساخت فرماندهانش در دفاع مقدس ادای دین داشته و در راستای شناساندن چهره واقعی این فرماندهان به مخاطبان امروز تلاش کند.
دبیرجایزه جلال: رمان ایرانی بازار را به رمان خارجی میبازدبابایی علاقه قابل توجهی به فرماندهانش در دوران دفاع مقدس علیالخصوص فرمانده شهیدش شهید محمدابراهیم همت دارد، او در سالهای ابتدایی دهه 90 با کتاب «ماه همراه بچههاست» تلاش کرد تا در این ادای دین گامی بردارد. که این تلاش او با استقبال مخاطبان نیز مواجه شد و «ماه همراه بچههاست» یکی از آثار موفق این حوزه شناخته شد.
بابایی 12 سال پس از انتشار «ماه همراه بچههاست» با کتاب تازهای درباره شهید همت به بازار کتاب آمده است، «ماه تمام» را نیز درباره این شهید منتشر کرد، کتابی که حالا در هفدهمین دوره جایزه جلال نامزد بخش مستندنگاری نیز شده است، باید دید بابایی جایزه این بخش را نیز با خود به خانه خواهد برد؟