یک‌شنبه 30 دی 1403

تجویز دارو در ایران 2 برابر استاندارد جهانی / نیاز به بودجه 155 هزار میلیاردی برای دارویار در سال آینده

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تجویز دارو در ایران 2 برابر استاندارد جهانی / نیاز به بودجه 155 هزار میلیاردی برای دارویار در سال آینده

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه میانگین تجویز دارو در هر نسخه دو برابر نرم جهانی است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال آینده 155 هزار میلیارد تومان بابت یارانه دارو و تجهیزات پزشکی نیاز داشته باشیم.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی ناصحی امروز در نشست خبری سازمان بیمه سلامت ایران در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر میزان تحقق بودجه طرح دارویار در سال جاری و پیش‌بینی بودجه موردنیاز برای سال آینده اظهار کرد: بودجه‌ای که بابت اجرای طرح دارویار در سال 1402 در نظر گرفته شده بود تاکنون به میزان 70 درصد جذب و محقق شده است و قرار بود اگر اعتبارات مربوط به این طرح پایین بود متمم بودجه ارائه شود؛ ممکن است برای امسال حدود 10 هزار میلیارد تومان دیگر نیز محقق شود اما به هرحال میزان تحقق بودجه این طرح کمتر از میزان در نظر گرفته شده خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر دارو و تجهیزات بخواهد در سال آینده تحت پوشش این طرح قرار بگیرد و یارانه آنها پرداخت شود به حدود 155 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز خواهیم داشت.

مدیرعامل سازمان بیمه سلومت ایران از بالا بودن میانگین تجویز دارو در ایران خبر داد و افزود: در ایران به ازای هر نسخه حدود 4 قلم دارو تجویز می‌شود که بسیار بالاتر از نرم جهانی است. نرم جهانی 1.6 تا 1.9 قلم دارو در هر نسخه است و در ایران بیش از دو برابر تجویز و مصرف داریم.

ناصحی درباره اقدامات بیمه سلامت بیان کرد: با همکاری مجلس و دولت، مجموعه وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت اقدام مهمی را در راستای بیمه رایگان پنج دهک اول جامعه انجام دادند و به این ترتیب علاوه بر سه دهک اول که در سال گذشته به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، در سال جاری دو دهک دیگر هم اضافه شد تا به این ترتیب مردم دغدغه‌ای برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی نداشته باشند؛ در زمان حاضر 90 درصد هزینه‌های بستری و 70 درصد هزینه‌های سرپایی در بخش دولتی و دانشگاهی از سوی بیمه پوشش داده می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این که تخفیف‌های ویژه برای سایر دهک‌ها نیز در نظر گرفته شده است؛ تصریح کرد: دهک ششم 20 درصد، دهک هفتم 30 درصد، دهک هشتم 40 درصد و دهک نهم 50 درصد حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند و مابقی توسط دولت پرداخت می‌شود.

وی از نشان‌دار شدن 2 میلیون بیمار در صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج خبر داد و گفت: اعتبار صندوق حمایت از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در حال حاضر 7 هزار میلیارد تومان است که برای سال‌های آینده باید افزایش پیدا کند.

ناصحی درباره پیشنهاد رشد 46 درصدی تعرفه‌های پزشکی در سال آینده نیز تصریح کرد: خدماتی که در موسسات دولتی و خصوصی ارائه می‌شود باید مبتنی بر قیمت تمام شده باشد تا موسسات درمانی بتوانند به حیات خود ادامه دهند. الان شرایط مالی بخش دولتی در حوزه درمان مناسبت نیست زیرا تعرفه‌ها در سالهای گذشته رشد قابل توجهی نداشته است بنابراین بیمه سلامت با رشد 46 درصدی تعرفه‌های پزشکی موافق است و باید تامین منابع آن نیز صورت بگیرد. از آنجا که این موضوع باید به تایید سازمان یرنامه و بودجه برسد این موضوع زمان‌بر بوده است.

آخرین وضعیت پرداختی‌های بیمه سلامت به مراکز درمانی

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که بیمه توان افزایش پوشش خدمات در صورت رشد 46 درصدی تعرفه‌ها را دارد؟ بیان کرد: در بخش‌های دولتی در صورت افزایش 46 درصدی تعرفه‌ها، سهم پرداختی از جیب مردم به طور چشمگیری افزایش نمی‌یابد زیرا بیمه باز هم 90 درصد خدمات بستری را پوشش می‌دهد اما در بخش خصوصی به دلیل تفاوتی که با بخش دولتی در تعرفه‌ها وجود دارد، میزان پرداخت از جیب مردم افزایش خواهد یافت.