تحرک جریان های سیاسی در آستانه انتخابات مجلس
نمایندگان ادوار مجلس در این دوره بنا را بر حضور فعال و تاثیرگذار در صحنه رقابت گذاشتهاند، به همین جهت با دورخیزی که برداشتهاند نیروهای خود را وارد گود کردهاند تا با کارگردانی یک چهره شناخته شده نقش خود را در گرم شدن رقابت انتخاباتی ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، اسفند امسال انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار میشود. در این میان بازیگران سیاسی در سه اردوگاه اصولگرا، اصلاحطلب و اعتدال در حال رایزنی و تدارک برنامه برای حضور در آزمون 11 اسفندماه هستند. سه تشکل سیاسی در جریان اصلاحطلب و اعتدالی، رایزنیهای انتخاباتی خود را برای رسیدن به یک لیست مشترک در انتخابات مجلس دوازدهم آغاز کردهاند.
اصلاحات و اعتدال حضور فعال در 11 اسفند دارد
حزب کارگزاران سازندگی به دبیرکلی «حسین مرعشی»، حزب ندای ایرانیان به دبیرکلی «سیدشهاب الدین طباطبایی» و حزب اعتدال و توسعه با دبیرکلی «محمد باقر نوبخت» در حال بحث و بررسی برای نحوه ورود به انتخابات هستند.
حزب اعتدال و توسعه هم از یک سو فهرست خود را برای انتخابات آماده کرده و از سوی دیگر نیز با دو حزب اصلاح طلب در حال مذاکره و رایزنی است تا اگر توافق حاصل شد یک فهرست مشترک ارائه دهند.
بازیگران اصولگرا در انتخابات
پس از مرور کنش و واکنش دو جریان اصلاح طلب و اعتدالی باید به سراغ جریان اصولگرا رفت. اصولگرایان بیشتر در قالب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به ریاست «غلامعلی حداد عادل»، شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت مبارز، جبهه پایداری انقلاب اسلامی با دبیرکلی «صادق محصولی» و شبکه یاران انقلاب اسلامی (شریان) در زمین انتخابات بازی میکنند. تاکنون هریک از تشکلها جداگانه فعالیتها و تحرکات خود را دنبال میکنند اما در این جریان پیامهایی هم مبنی بر وحدت و همگرایی دریافت میشود. ظرف یک ماه آینده چشم انداز روشنتری از سوی اصولگرایان در آوردگاه پیش رو ترسیم میشود، اما آنچه مشخص است اینکه اصولگرایان، یک ضلع انتخابات محسوب میشوند.
بازیگران انتخابات مجلس دوازدهم در سال 1402 محدود به سه جریان سیاسی نمیشود بلکه در این دوره یک ضلع دیگر اضافه شد و آن «ادواریها» هستند.
صف آرایی «ادواریها» در آزمون 11 اسفند
نمایندگان ادوار مجلس در این دوره بنا را بر حضور فعال و تاثیرگذار در صحنه رقابت گذاشتهاند به همین جهت با دورخیزی که برداشتهاند نیروهای خود را وارد گود کردهاند تا با کارگردانی یک چهره شناخته شده نقش خود را در گرم شدن رقابت انتخاباتی ایفا کنند. در همین راستا «کمال الدین پیرمؤذن» در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا از حضور و کاندیداتوری برخی از چهرههای اصلاح طلب و نمایندگان ادوار در انتخابات 1402 خبر داد و گفت: «سید فرید موسوی» نماینده ادوار مجلس و عضو پیشین فراکسیون امید، «محمد باقر نوبخت» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولتهای یازدهم و دوازدهم، «جمشید انصاری» رئیس سازمان اداری و استخدامی در دولت سابق و «سید محسن علوی» نماینده پیشین مجلس از جمله اشخاصی هستند که در انتخابات مجلس دوازدهم ثبت نام کردهاند. (متن کامل گفتوگو را اینجا بخوانید.)
نمایندگان ادوار مجلس در این دوره بنا را بر حضور فعال و تاثیرگذار در صحنه رقابت گذاشته اند به همین جهت با دورخیزی که برداشته اند نیروهای خود را وارد گود کرده اند تا با کارگردانی یک چهره شناخته شده نقش خود را در گرم شدن رقابت انتخاباتی ایفا کنند.
از کارگردان «ادواریها» در انتخابات گفتیم، فردی که 12 سال رئیس مجلس شورای اسلامی بود و در دوره یازدهم دیگر ردای نمایندگی را از تن خارج کرد. از «علی اردشیر لاریجانی» سخن میگوییم. او تعدادی از نمایندگان ادوار اصولگرا، اصلاحطلب و میانه رو را به کاندیداتوری در انتخابات تشویق کرد. «منصور حقیقت پور» از نیروهای نزدیک به رئیس سابق مجلس به صحنه گردانی لاریجانی در سپهر انتخابات اشاره میکند و میگوید: علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی هم، نمایندگان ادوار مجلس را برای حضور در انتخابات و ایجاد مشارکت پرشور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی توصیه کرد.
وی با بیان اینکه تعداد نمایندگان ادوار که در انتخابات مجلس ثبت نام کرده اند از 500 نفر فراتر رفته است، گفت: افراد مختلفی از کسانی که قصد نامزدی در انتخابات را داشته اند با آقای لاریجانی رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم دیدار داشتهاند و آقای لاریجانی به همه این افراد اعم از جوان و با تجربه تأکید کرده است که در انتخابات ثبت نام کنند. (متن گفت و گو را اینجا بخوانید)
62 روز تا انتخابات باقی مانده است و نمایندگان ادوار آرایش انتخاباتی خود را رقم زدهاند، چنانچه «علی مطهری» نایب رئیس سابق مجلس که ارتباط خانوادگی با علی لاریجانی دارد به همراه فرزندش داوطلب انتخابات شدهاند. خود او از تهران و فرزندش از فریمان نام نویسی کردهاند. علاوه بر آنها «جواد هروی» سخنگوی حزب اعتدال و توسعه و نماینده مجلس نهم نیز از حوزه انتخابیه تهران، «سید هادی حسینی» نماینده ادوار مجلس، «هادی شوشتری» نماینده ادوار مجلس، «محمد رضا محسنی ثانی» نماینده مجلس نهم، «علی مروی» نماینده مجلس نهم، «حسین محمدزاده» نماینده مجلس نهم، «حمید بنائی» نماینده مجلس دهم، «علی اصغر یوسف نژاد» نماینده اصلاح طلب ادوار مجلس، «سید حسین حسینی» نماینده مجلس هشتم، «موسی قربانی» نماینده ادوار مجلس، «عزیز اکبریان» نماینده مجلس دهم و «محمد جواد کولیوند» نماینده مجلس دهم نیز از دیگر کسانی هستند که در انتخابات ثبت نام کردهاند.
مجمع وزرای ادوار هم دست به کار شدند
کار فقط به ادواریهای مجلس بسنده نمیشود و مجمع وزرای ادوار به ریاست «محمد رضا عارف» نیز خود را برای انتخابات مجلس آماده کرده است.
«محمد هاشمی» معاون اجرایی رئیس جمهور در دولت های سازندگی و اصلاحات که در مجمع نمایندگان ادوار نیز عضویت دارد درباره اینکه آیا مجمع در انتخابات پیش رو فعال خواهد بود؟ گفت: برخی از اعضای مجمع وزرای ادوار که شرایط مناسبی برای شرکت در انتخابات دارند، تشویق به حضور در انتخابات شدهاند. مسئله انتخابات برای این مجمع هم از منظر داشتن نامزد و هم حضور و مشارکت جدی در انتخابات، امری جدی است و با قانونی شدن تبلیغات انتخاباتی هم این مجمع ویژگیهای نماینده مناسب را برای مردم بیان و تبلیغ خواهند کرد.
کار فقط به ادواریهای مجلس بسنده نمیشود و مجمع وزرای ادوار به ریاست «محمد رضا عارف» نیز خود را برای انتخابات مجلس آماده کرده است.
وی با تأکید بر اینکه آماده ارائه تجربیات خود به همه گروهها و افراد در زمینه انتخابات است، می گوید: همه نخبگان و چهرههای سیاسی باید برای حضور مردم در پای صندوق رای تلاش کنند تا هیچکس از صندوق رای قهر نکند و همه حرف خود را پای این صندوق آورند و بزنند.
تحرکات ادواریها چه نمایندگان و چه وزرا نشان میدهد عرصه رقابت 11 اسفند محدود به سازوکارهایی که از مدتها پیش توسط فعالان حزبی تعیین شده بود نمیشود و بازیگران و کارگردانان دیگر هم جدا از جریانها و ائتلافهای سیاسی در حال برنامه ریزی جهت حضور در رقابت انتخاباتی هستند تا بخت خود را برای ورود به ایستگاه دوازدهم پارلمان بیازمایند.