سه‌شنبه 24 مهر 1403

تحریم اشخاص حاکی از کند شدن چاقوی تحریم است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تحریم اشخاص حاکی از کند شدن چاقوی تحریم است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: زمانی رسانه ها تحریم می شدند، اما اکنون اشخاص را تحریم می کند که یک تحریم بی فایده است. این مدل تحریم کردن یعنی اینکه دشمن دیگر چیزی برای تحریم ندارد و چاقوی تحریم کند شده است که به تحریم کردن اشخاص روی آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حامد شبانی کارشناس مسائل سیاسی در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص تحریم برخی از شخصیت های رسانه ای جمهوری اسلامی، با اشاره به اینکه رسانه چیزی نیست که امروز به وجود آمده باشد، بلکه از صدر اسلام و حتی خیلی قبل تر از آن هم رسانه وجود داشته است، گفت: یکی از مهم ترین و جدی ترین رسانه ها خود انسان است. البته در هر عصری رسانه ها ویژگی خاص خود را داشته اند، مثلا در عهد رسول الله (ص)، رسانه بصورت شعر و کتابت بوده و شعرا، ادبا و همچنین منبر، یک رسانه بودند.

وی تاکید کرد: امروز رسانه ها ابزاری برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی دنیا هستند و وقتی یک رسانه را تحریم می کنند یعنی می خواهند جلوی تاثیرگذاری و نگاه آن را بر افکار عمومی و مخاطبانش بگیرند که طبیعتا این کار تاثیر خودش را دارد.

کارشناس مسائل سیاسی افزود: قبل از تحریم های رسانه ای گسترده که از دهه 90 به بعد دچار آن شدیم، شبکه های ماهواره ای مثل هیسپان تی وی، العالم و... توانسته بودند تاثیرات زیادی را بر مخاطبان خود بگذارند، اما با حذف این رسانه ها از شبکه های ماهواره ای که مدیریت آن در دست غرب است، طبیعتا یک بازار مهم و جمعیت زیادی از مخاطبان را از دست دادیم. بر همین اساس بالطبع تاثیری گذاری مان کمتر و فضا به نفع استکبار رقم خورده است.

وی با اشاره به اینکه با تحریم ها نمی توانیم ارتباط درستی با مردم دنیا بگیریم و اهداف و برنامه هایمان را به طور کامل به گوش آنها برسانیم که این یک زیان است، گفت: اما گسترش و تنوع رسانه ها باعث می شود که خیلی هم دستمان بسته نباشد. مثلا رسانه هایی مثل یوتیوب، شبکه های اینترنتی ارتباط جمعی، توئیتر، فیس بوک و اینستاگرام توانسته است شرایط ارتباطی با مردم جهان را ایجاد کند که از طریق این شبکه ها می توانیم ارتباط رسانه ای و تاثیرگذاری داشته باشیم. البته غربی ها و دشمنان هم با همین ابزار می توانند تاثیرگذاری خودشان را داشته باشند.

شبانی بیان کرد: البته تحریم های رسانه ای غرب فقط محدود به جمهوری اسلامی نبوده است بلکه قبلا هم تحریم هایی بوده و الان هم هست و ادامه هم خواهد داشت. در جهوری اسلامی ایران هم در دوران مبارزات ستم شاهی و جریان انقلاب، با ابزارهای رسانه ای که گفتمان انقلاب را منعکس می کرد برخورد و این رسانه ها تحریم می شد.

وی تصریح کرد: اساسا غرب گفتمان هایی را که در برابر گفتمان و تمدن خودش ببیند، آن را تحریم می کند. زمانی که گفتمان غالب دنیا؛ گفتمان سوسیالیسم و کمونیسم بود، غرب با رسانه های آن گفتمان برخورد و آنها را تحریم می کرد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ابزار تحریم همیشه هست و غرب هم از آن استفاده و سعی می کند که رسانه هایی را که پیامی غیر از پیام آنها را منعکس کند، تحریم کند، گفت: مثلا در جریان جنگ روسیه و اوکراین، غرب حتی نویسندگان و فلاسفه بزرگ روسی را به جرم اینکه روس تبار هستند تحریم می کند.

شبانی افزود: در حالی که تحریم یکی از ابزارهای جدی غرب بوده، اما هیچ وقت هم از آن یک موفقیت صددرصدی نگرفتند، چون رسانه ابزار تهاجم غرب است و اگر بخواهد یک رسانه را بطور مطلق تحریم کند، یک ابزار از ابزارهای خودش را تحریم کرده است.

وی با اشاره به اینکه همیشه راه و منفذی از طریق رسانه برای مقابله با تحرکات دشمن وجود دارد، گفت: هیچ وقت این سیاست رسانه ای دشمن سیاست موفقی نبوده و مخصوصا الان که در اذهان مخاطب جهانی و نخبگان و خواص ایجاد سوال می کند که این تحریم ها چرا اتفاق می افتد و مگر این رسانه ها چه حرف و عملی داشتند که تحریم شدند.

تحریم؛ اقدام دشمن از سر درماندگی

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اساسا سیاست تحریم وقتی بکارگرفته می شود که دشمن به این نتیجه رسیده که نتوانسته افراد، رسانه ها یا کشورهایی را که می خواهد تحریم کند را از مسیر عادی در اذهان عمومی تخریب کند. در واقع دشمن اول تلاش می کند که اذهان عمومی و جهان را قانع کند که این رسانه ها را تماشا نکنند و اگر بتواند این کار را بکند اصلا تحریم معنایی ندارد! اما وقتی نتواند این کار بکند از سر درماندگی از ابزار تحریم استفاده می کند.

شبانی افزود: حتی در جنگ های نظامی هم که ایجاد می کند، اول کشور مورد هدف را در اذهان عمومی دنیا تخریب کرده و وقتی ذهنیت دنیا را نسبت به آن کشور و آدمها عوض کرد، آنگاه به آنها حمله کرد. مثل کاری کا با صدام، لیبی و قذافی کرد.

وی تصریح کرد: غرب همین هدف را هم در جمهوری اسلامی دنبال کرده و می کند اما هنوز به نتیجه نرسیده است. چون جمهوری اسلامی کشور ضعیغی نیست و رسانه هایش به این شکل قابل تخریب نیستند. همچنین رسانه جمهوری اسلامی و جریان انقلابی توانسته با دشمن مقابله به مثل کند. بر همین اساس سیاست تخریب در جمهوری اسلامی جواب نمی دهد و باید دشمن از حربه تحریم استفاده کند.

او با تاکید بر اینکه سیاست تحریم سیاستی نیست که بطور قطع و برای همیشه جواب دهد و مهم تر از سیاست تحریم، سیاست اقناع سازی است، اظهارکرد: جمهوری اسلامی توانسته حد زیادی از مردم را اقناع و تبیین کند که جریان استکبار؛ یک جریان درغگو است.

تحریم اشخاص کاملا بی فایده است

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: زمانی رسانه ها تحریم می شدند، اما اکنون اشخاص را تحریم می کند که یک تحریم بی فایده است. این مدل تحریم کردن یعنی اینکه دشمن دیگر چیزی برای تحریم ندارد و چاقوی تحریم کند شده است که به تحریم کردن اشخاص روی آورده است.

شبانی افزود: تحریم اشخاص؛ قطعا یک سیاست بی فایده و شکست خورده است، چرا که آدم ها نباید برایمان مدنظر باشند، بلکه این راهبردها و راهکارها و برنامه ها است که مهم است و غرب هم با همین راهبردها مشکل دارد. در واقع این برنامه ها و راهبردها به افراد ربطی ندارد، بلکه بنیان های فکری جمهوری اسلامی، سران قوا و مردم را شامل می شود.

او تاکید کرد: در مقابل این گونه اقدامات دشمن، ما نیز باید بتوانیم مخاطب مان در داخل کشور را قانع کنیم و یک رسانه صادق برای مردم باشیم. همچنین باید نقاط ضعفی را که رسانه های غربی اخیرا از آن استفاده کردند را خوب تحلیل و برطرف کنیم.

وی گفت: وقایعی که طی 100 روز گذشته رخ داد، قدرت رسانه و برنامه ریزی کلان دشمن در رسانه را نشان داد که در این خصوص نیاز جدی به آگاه سازی، شفافیت و روشن کردن ذهن مردم در برابر شبهات داریم.

بایکوت رسانه ای شدید برای رهبر انقلاب

شبانی ادامه داد: اساسا دشمن رسانه هایی را تحریم می کند که گفتمان انقلاب اسلامی و ضد استکباری را خیلی خوب، مستدل و قانع کننده منتشر کنند و هیچگاه رسانه ای مثل فلان شبکه وهابی یا داعشی را تحریم نمی کنند، چون مطابق اهدافشان هستند، اما شبکه ای مثل المنار لبنان وابسته به مقاومت یا العالم و یا شبکه های جمهوری اسلامی را که در تقابل جدی با نظام استکباری آنها هستند و نقشه های آنها را افشا می کنند، در لیست تحریم خود قرار می دهند.

کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: همچنین شخصیت هایی مثل رهبر انقلاب در تحریم شدید و بایکوت رسانه ای غرب است و اجازه انتشار بیانات ایشان در رسانه ها را نمی دهند و هیچ کدام از افکار، ایده ها، فرمایشات و فتاوای ایشان مثل تحریم سلاح هسته ای، حرمت فحاشی و توهین به مقدسات فرق اسلامی انعکاس داده نمی شود.

او افزود: دلیل این تحریم هم این است که آنها معتقدند چون در قبل از انقلاب اسلامی پوشش رسانه ای قوی برای امام خمینی (ره) انجام شد، ایشان مطرح و شناخته شد و اکنون نباید این اشتباه را در مورد پوشش رسانه ای رهبر معظم انقلاب اعمال کنند. متاسفانه دشمن افرادی مثل شهید حاج قاسم سلیمانی و رهبر انقلاب را تحریم می کند ولی افرادی مثل تتلو که مطابق افکار آنها عمل می کند را تحریم نمی کند.

شبانی اظهارکرد: جمهوری اسلامی نیز با سیاست فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی، یک نوع محدودیت در دسترسی ایجاد کرده که البته باز هم سیاست موفقی نبوده است. در واقع جمهوری اسلامی سعی می کند به مردم آگاهی ببخشد که بخشی از این آگاهی به صورت تحریم شبکه های مذکور است که البته با هم همخوانی ندارد.

تشکیل بلوک رسانه ای کشورهای حوزه مقاومت سودمند است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: بنده ایجاد بلوک رسانه ای کشورهای حوزه مقاومت را که در حال انجام است، مسئله ای سودمند و درست می دانم و معتقدم که اگر کشورهای مشترک المنافع و مسلمان، در کنار هم شبکه های رسانه ای تصویری و مطبوعات ایجاد کنند، می توانند پایگاه های خوبی علیه استکبار باشند و در شکستن تحریم رسانه ای دشمن موفق باشند.

وی با اشاره به اینکه اگر جمهوری اسلامی بتواند با یک شبکه بین المللی مثل شبکه معتبر الجزیره ارتباط بگبرد و پیامش را برساند، اتفاق مبارکی است، ادامه داد: جمهوری اسلامی الان با ساخت و ارسال ماهواره های تخصصی در این حوزه، انحصار غرب در داشتن ماهواره ها را می شکند و می تواند با ماهواره های خودش برای دنیا برنامه پخش کند.

انتهای پیام /