تحقق شعار سال نیازمند رفع موانع اداری گریبانگیر بخش تولید است
ساری - ایرنا - استاد دانشگاههای مازندران با اشاره به اینکه روند سرمایهگذاری و اجرای فعالیتهای تولیدی در کشور بخاطر برخی موانع اداری طولانی است، گفت: برای تحقق شعار سال که همان حمایت از بخش تولید است باید با نگاه بلند مدت موانع اداری و کاغذ بازیهای بروکراتیک برداشته شود.
نوید محسنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرمایه گذاری در بخش تولید به چند سال وقت و زمان برای اجرا نیاز دارد تا سرمایه گذار بتواند اهداف تولیدی و قاتصادی خود را اجرایی کند و پس از آن موفق به بازاریابی و رسیدن به نقطه سوددهی شود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیتی که پیش روی فعالان و تولیدکنندگان قرار دارد، می بایست برنامه ریزی و سیاست ها برای حمایت و پشتیبانی از این بخش با نگاه و دید بلند مدت باشد به طوری که فرصت و امکان برای انجام فعالیت فراهم شود.
این استاد دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران بر نگاه بلند مدت در حوزه تولید تاکید کرد و گفت: البته بسیاری از کسب و کارها طی مدت کوتاه به بازدهی می رسند و زودبازده به شمار می روند اما بسیاری از حوزه های تولید بازدهی بلند مدت داشته و بالتبع تسهیلات و کمک های دولت به آنها باید با یک برنامه ریزی بلند مدت و طرح تجاری معقول صورت بگیرد.
وی ادامه داد: داشتن حمایت و سیاستگذاری بلندمدت در بخش های تولیدی به معنای پشتوانه مناسب برای فعالیت اقتصادی است که حداقل در مدت زمان اجرا و آغاز فعالیت برای عمل به تعهداتش فرصت خواهد داشت.
محسنی افزود: دولت ها می توانند یکسری شرایط مناسب و بسته های تشویقی برای تولیدکننده در نظر بگیرند که می توان از آن جمله به همین فرصت بازپرداخت تسهیلات بانکی اشاره کرد.
دکتری کامپیوتر گفت: رویکرد تقویت مسائل اقتصادی کشور نشان دهنده اولویت این مسئله در سیاسی کلان کشور است و آن چیزی که جهش تولید در سال 1399 و در سال 1400 با عنوان تولید و پشتیبانی از آن مورد نظر قرار گرفته نشان می دهد که تولید رکن اساسی اقتصادی می باشد .
این استاد دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران سالها توجه به مسائل اقتصادی و طرح آن در قالب شعار سال را نشان از ترسیم آینده نظام جمهوری اسلامی بر حول محورتولید دانست و افزود: ایران برای رفع آسیب تحریم ها، تامین نیازهای داخلی و خودکفایی به تمرکز بر تولید و حل موانع اقتصادی نیاز دارد.
وی ادامه داد: رهبری با انتخاب شعارهای سال این فضا را برای آحاد مردم ، مسئولان، دست اندرکاران ترسیم کرده اند و به نوعی این ریلی است که باید برای طی کردن مسیر پیشرفت و تعالی بر روی آن حرکت کنیم. تحقق شعار سال صرفا با انجام کارهای سطحی و نمایشی اتفاق نمی افتد و برای رسیدن به اهداف تولید نیازمند اقدامات میدانی و زیرساختی هستیم.
محسنی در تشریح وضعیت کنونی تولیدکنندگان به عنوان خط مقدم اجرای شعارهای سال گفت: امروزه تولیدکنندگان بخاطر موانعی که در مسیر تولید وجود دارد با چالش های بزرگی مواجه هستند و بسیاری از آنها از میدان تولید فاصله گرفته اند.
محسنی حذف بروکراسی های اداری را به عنوان یکی از سیاست های حمایتی و پشتیبانی از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان برشمرد و گفت: در حال حاضر این شیوه های اداری و طولانی شدن روند صدور مجوزها باعث شده تا سرمایه گذاران در ابتدای مسیر کار خود کنار بکشند.
وی شیوه فعلی پرداخت و بازپرداخت تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران را راه حلی برای کمک به تولید ندانست و افزود: در این شیوه نگاه بانک ها به کسب درآمد است اما تولیدکننده تا رسیدن به پله اطمینان و آسایش باید چند سالی را طی کند و این حالت و نوع برخورد بانک ها باعث شده تا سرمایه گذارانی با بدهی های کلان روبه رو باشند.
این فعال در حوزه فناوری و ارتباطات مازندران همچنین ادامه داد: تولید کنندگان نیز باید محصولات را از نظر کیفی ارتقا ببخشند که این مساله می تواند از طریق بهره گیری از ظرفیت تحصیلکردگان دانشگاهی محقق شود.
وی گفت: هر چند شاید این موضوع مطرح باشد که جامعه تحصیلکرده دانشگاهی مهارت و تخصص لازم را ندارند، اما یک سرمایه گذار یا یک تولیدکننده می تواند با آموزش مهارت های لازم آنها را بپرواند تا بتواند از ایده های تخصصی آنها برای کیفی بخشی استفاده کند.
او تاکید کرد: کشور برای رسیدن به جایگاه مطلوب و مناسب خودکفایی و همچنین صادرات نیاز به محصولات کیفی دارد که علاوه بر توجه به نیاز مشتریان داخلی، مشتریان خارجی را نیز پوشش بدهد و خود را در عرصه صادرات نیز مطرح کند.
محسنی استفاده از ظرفیت آموزشی رسانه ها، مدارس و دانشگاهها برای آگاهی و ترغیب جامعه به سمت کالاهای تولید داخل را به عنوان راهی برای گسترش این فرهنگ و حمایت از تولیدات ملی برشمرد و گفت: سیستم های آموزشی باید آموزش بدهند تا مردم یاد بگیرند که از کالاهای داخلی خود استفاده کنند که این مساله با خرید اجناس ایرانی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: این تاکید بر استفاده از کالاهای تولید داخلی تنها شامل مردم نمی شود و قوای سه گانه باید ارگان ها و سازمان های دولتی را مجاب کنند که استفاده از کالای ایرانی را مورد نظر داشته باشند.
این استاددانشگاه حمایت از کالای داخلی را تنها منوط به تشویق به خرید آنها ندانست و تاکید کرد: تولید کننده داخلی نیز باید محصول با کیفیت همراه با قیمت رقابتی و مناسب به مشتریان داخلی عرضه کند تا به این شیوه احترام و اعتماد مردم را نیز به عنوان پشتوانه تولید خود داشته باشد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*