دوشنبه 5 آذر 1403

تحلیل روانشناسانه 16 فیلم سینمایی با «سینما در قاب هزار راه نرفته»

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تحلیل روانشناسانه 16 فیلم سینمایی با «سینما در قاب هزار راه نرفته»

تهران - ایرنا - «سینما در قاب هزار راه نرفته» عنوان برنامه‌ای است که مباحث روانشناسانه 16 فیلم سینمایی را با حضور بازیگران و فیلمسازان و روانشناسان تحلیل موضوعی می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، به گفته ناهید سادات‌شریفی تهیه کننده هزار راه نرفته فیلم‌های شماره 17 سهیلا، نبات، رگ خواب، چهل سالگی، هفت ماهگی، مردن به وقت شهریور، درساژ و... در این برنامه تجزیه و تحلیل می‌شوند.

پگاه ارضی کارگردان نبات و زهرا داوودنژاد، بازیگر فیلم شماره 17 سهیلا نیز از جمله مهمانان این برنامه هستند.

هزار راه نرفته به تهیه‌کنندگی ناهید سادات‌شریفی به کارگردانی علیرضا برزگر دانایی از شنبه تا چهارشنبه ساعت 19 و 45 از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود.

نخستین قسمت از فصل هفتم برنامه هزار راه نرفته شنبه شب (هشتم آبان ماه) در جدول پخش برنامه‌های شبکه دو سیما قرار گرفت.

اهمیت تشکیل خانواده، روابط مناسب بین افراد خانواده و حل چالش‌های فراروی خانواده‌ها و... از جمله محورهای این برنامه روانشناسانه است.

ناهید سادات‌شریفی تهیه‌کننده هزار راه نرفته، روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اعلام این خبر که پخش سینما در قاب هزار راه نرفته از نیمه آذر شروع می‌شود، گفت: این برنامه 16 قسمتی که بین 50 تا 60 دقیقه زمان دارد، بعد از اخبار شبانگاهی 22 و 30 دقیقه پخش می‌شود.

وی افزود: در این برنامه به سراغ فیلم‌هایی می‌رویم که در آن موضوعات روانشناختی در دل خانواده‌ها مطرح می شود. از آن فیلم ها استفاده و بررسی موضوعی می کنیم. سوال ما این است که فیلم تا چه اندازه توانسته این موضوع را درست بیان کند و ما به ازای بیرونی‌اش در دل خانواده‌ها چه بوده است.

بررسی رابطه پدر و دختر و نوجوان در فیلم نبات

سادات‌شریفی ادامه داد: برنامه‌های سینمایی زیادی در تلویزیون وجود دارد که فیلم‌ها را تحلیل می‌کنند. اما برنامه ما فقط به یک موضوع می‌پردازد. به عنوان مثال، رابطه پدر و دختر و نوجوان در فیلم نبات مورد بررسی قرار گرفته است. سینماگران که در برنامه ما حاضر شدند می‌گفتند این کار جدید و متفاوت است.

تهیه‌کننده هزار راه نرفته با بیان این که فصل هفتم هزار راه نرفته 120 قسمت است، توضیح داد: این برنامه هفته‌ای پنج شب پخش می‌شود و با توجه به آنتن شبکه دو ممکن است پخش آن تا سال آینده ادامه داشته باشد. بین فصل پنجم تا ششم برنامه به دلیل تحصیلات بنده حدود ده سال وقفه افتاد. چون ساخت این برنامه کار وقت گیری است. فصل ششم سال 97 تا 98 روانه آنتن شد و فصل هفتم هم به آنتن 1400 رسید.

وی درباره آیتم‌های مختلف برنامه، گفت: یک آیتم مربوط به خانواده‌هایی است که دچار اختلاف بودند و به دادگاه مراجعه کرده و پس از دریافت مشاوره آشتی کرده‌اند. خانواده‌های سازگار یا موفقی هم هستند که خودشان چالش‌هایشان را مطرح کرده و وارد دادگاه نشده‌اند. آنها خودشان با مشاوره یا مذاکره مشکلات خودشان را حل کرده‌اند. در برنامه گفته می‌شود که معنای خانواده موفق، خانواده بدون اشکال نیست. چون چنین چیزی اصلا وجود ندارد.

تهیه‌کننده هزار راه نرفته با بیان این که تمام آیتم‌ها به جز ایفای نقش مستندگونه است، اظهار داشت: در این آیتم دو بازیگر ناشناس با یکدیگر صحبت می‌کنند. مثلا دو نفر در در قالب زن و شوهر یا پدر و فرزند مشکلات‌شان را بر زبان می‌آورند. از همان اول اعلام می‌کنیم که این چند نفر، نقش خانواده‌ای را بازی می‌کنند که حل مساله را بلد نیستند و بحران حل مساله دارند. بنابراین بیننده متوجه می‌شود که با یک نمایش روبروست.

سعه صدر شبکه دو زیاد است

سادات‌شریفی در پاسخ به سوالی درباره خط قرمز برنامه‌های خانوادگی، توضیح داد: سعه صدر شبکه دو زیاد است. ولی به طور طبیعی خط قرمزها همیشه هست و نمی‌توانیم بگوییم دست ما برای هر کاری باز است. تلویزیون همچنان بیننده های زیادی دارد. در این برنامه راجع به خیانت و چند همسری و بیماری‌های جنسی هم صحبت شده است. ضمن این که چگونه گفتن هم مهم است. در هر حوزه‌ای گاهی اوقات فردی با ادبیات نوشتاری‌اش می‌تواند خیلی حرف‌ها را بزند و برای فرد دیگری با ادبیاتی دیگر منع ایجاد می‌شود. در برنامه هزار راه نرفته خیلی حرف‌ها را زدیم که از نظر خیلی‌ها خط قرمز بوده است.

به گزارش ایرنا، فرشته موتابی، آسیه اناری، شهریار شهیدی، محمد علی مظاهری، منصوره سادات صادقی، رضا رستمی، پرویز آزاد فلاح، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن سعیدی، جمال شمس و... از جمله کارشناسان و مشاوران این برنامه‌اند.

*س_برچسب‌ها_س*