تحول انقلابی، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای دستیابی نظام به اقتدار فرهنگی
تهران - ایرنا - سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با انتشار بیانیه پایانی دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور، تحول انقلابی و ساختاری در امور فرهنگی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و این سازمان را ضرورتی فوری و اجتناب ناپذیر جهت دستیابی نظام به اقتدار فرهنگی دانست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در متن بیانیه این سازمان آمده است: شرکت کنندگان در دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، اعم از نمایندگان فرهنگی و مدیران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با عنایت به مباحث مطرح شده در این اجلاس که به لطف الهی پس از یک دهه برگزار شد، موارد ذیل را مورد تأکید قرار میدهند:
1. رسالت انقلاب اسلامی، رسالتی فرهنگی و جهانی است و اقتدار حقیقی نظام از طریق اقتدار فرهنگی در عرصه بین الملل حاصل میشود. لذا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج ازکشور در جایگاه حامل اقتدار معنوی نظام، با ایمان به صدق وعدهی الهی، با روحیه و رفتار انقلابی و جهادی، تمام توان خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری(دام عزه) در چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی و شتابدهی به گسترش گفتمان انقلاب اسلامی و آینده ی تمدنی آن در دوران گذار تاریخی و دست یابی جمهوری اسلامی ایران به اقتدار فرهنگی، بکار خواهند بست و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد.
2. در مقطع کنونی، تحول انقلابی و ساختاری در امور فرهنگی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ضرورتی فوری و اجتناب ناپذیر برای دست یابی نظام به اقتدار فرهنگی است. لذا شرکت کنندگان در اجلاس، ضمن تأکید بر اجرای برنامه تحول سازمان، طراحی و اجرای سریع و حکمیانه تحولات بنیادین و ساختاری در امور فرهنگی بین المللی کشور، بویژه نظام و ساختارهای فرهنگی بینالمللی ج. ا. ایران و شکل گیری حکمرانی شایسته این امور و نیل به دیپلماسی عمومی و فرهنگی هوشمند، همگرا، منسجم و مؤثر را خواستار هستند.
3. به استناد فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، اساسنامه سازمان، قوانین و مقررات موجود و تأکید و تصریح مقامات عالی نظام از جمله رییس جمهور محترم و رییس محترم مجلس شورای اسلامی؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، قرار گاه مشترک و خط مقدم امور فرهنگی بین المللی جمهوری اسلامی ایران هستند که باید با اجرای مأموریت حاکمیتی و قرارگاهی خود به اعمال و اجرایی سازی سیاستهای فرهنگی بینالمللی نظام در خارج از کشور بپردازند. لذا شرکت کنندگان در اجلاس، از مقامات عالی نظام، قوای مجریه و مقننه و شورای عالی سازمان، خواستار پشتیبانی انقلابی و مؤثر برای تبدیل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از یک سازمان اداری به نهادی انقلابی و از یک متصدی امور فرهنگی بینالمللی به قرار گاه مقتدر امور فرهنگی بین المللی کشور و فراهم شدن ضمانت های اجرایی و زیر ساختهای قانونی مناسب برای اجرای مأموریت حاکمیتی و قرارگاهی خود هستند. در این زمینه تصویب قوانین و مقررات لازم در مجلس انقلابی و دولت مردمی مورد تأکید است.
4. تحقق آرمان فرهنگی و جهانی انقلاب اسلامی، بدون مشارکت مردمی در داخل و خارج از کشور میسر نیست. لذا شرکت کنندگان در اجلاس محوریت بخشی به کنشگران مردمی و غیر حاکمیتی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور را مورد تأکید قرار می دهند و خواستار ایجاد ساز و کارها و زمینه مناسب برای مشارکت جدی و مؤثر این کنشگران و توانمند سازی، شبکه سازی و گسترش امتداد بینالمللی این ظرفیتها هستند.
5. مسئله ایرانیان مقیم خارج از کشور از مهمترین مسائل نظام است که توجه به آن از مطالبات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و رییس جمهور محترم است. بر این اساس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگیهای فرهنگی خارج از کشور، در دور جدید فعالیت خود توجه ویژه به امور فرهنگی ایرانی تباران و ایرانیان مقیم خارج کشور و حفظ هویت ایرانی - اسلامی، تقویت ارتباط آنان با وطن خود و استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور برای امور فرهنگی خارج کشور را مورد تأکید قرار میدهند.
6. جمهوری اسلامی ایران در مسیر گسترش گفتمان انقلاب اسلامی، وارد نبرد فرهنگی تمام عیار، گسترده و نامتقارن با معارضان و رقبای خود در جهان و منطقه شده است. این نبرد که می توان آنرا نبرد ارادهها و تدبیرها در جنگ ادارکی و مدیریت افکار عمومی نام نهاد، نیازمند روایت گری مؤثر و جریان ساز از ایران و انقلاب اسلامی برای تودههای میلیونی مردم و برند سازی ملی برای افکار عمومی جهان و منطقه است. لذا شرکت کنندگان در اجلاس توجه به دیپلماسی عمومی و استفاده از روشها و ابزارهای نوین برای انتقال سریع و مؤثر پیام به جوامع دیگر را ضرورتی فوری میدانند.
7. اقتصاد فرهنگ در عرصه بینالمللی و توسعه صادرات فرهنگی میتواند به افزودن سهم ایران در بازار صنایع فرهنگی سایر جوامع به ویژه کشورهای منطقه منجر شود. لذا شرکت کنندگان در اجلاس، ضمن تأکید بر حمایت از صادرات فرهنگی در دور جدید فعالیت خود، فراهم شدن زیر ساختهای قانونی و زمینهها و ضمانتهای اجرایی برای تسهیل گری و رونق صادرات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را با تمرکز بر کنشگران غیر حاکمیتی این حوزه، مورد تأکید قرار میدهند.
8. علاقه ملتها به شنیدن حرف نو انقلاب اسلامی و آشنایی آنان با الگوی انقلاب اسلامی، ضرورت توسعه حضور فرهنگی ج. ا. ا را در کشورهای مختلف جهان و حضور هدفمند و مؤثر در سازمانهای منطقهای و جهانی را نمایان میسازد. لذا حمایت و پشتیبانی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای استقرار نمایندگان فرهنگی در سایر کشورها و سازمانهای فاقد نماینده فرهنگی و در موارد ضروری ایجاد نمایندگی فرهنگی، مورد تأکید است.
9. نگاه ویژه گفتمان انقلاب اسلامی به موضوع خانواده و زنان و مطالبه ی بخش عظیمی از مخاطبین انقلاب اسلامی برای ارائه الگوی مطلوب در حوزه خانواده وزنان در کنار به بن بست رسیدن نگاه غرب در موضوع خانواده، زمینه بسیار مساعدی برای فعالیت در این بخش فراهم کرده است.
10. فراگیر سازی روایت ایرانی از فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی و صیانت از مواریث و مفاخر آن، از اقدامات ضروری درحوزه همسایگان (که از مناطق الویتدار در امور فرهنگی و بینالمللی کشور است)، است.
11. آثار پر خیر و برکت دهمین اجلاس نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، نشان داد این اجلاس تأثیر بسزایی در دست یابی به گفتمان مشترک و ترسیم مسیر حرکت آتی جمهوری اسلامی ایران در عرصه فرهنگی بینالمللی و شتاب دهی به این حرکت دارد. لذا شرکت کنندگان در اجلاس برگزاری منظم و دورهای این اجلاس را مورد تأکید قرار میدهند.
به گزارش ایرنا، دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در 60 کشور جهان اول مردادماه جاری با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام محمد مهدی ایمانی پور آغاز بکار کرد و عصر پنجشنبه 6 مرداد پس از 6 روز برگزاری و برنامه فشرده با برگزاری آیین اختتامیه به کار خودش پایان داد.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر رهبر معظم انقلاب، سردار وحیدی وزیر کشور، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حجت الاسلام علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، حجت الاسلام رمضانی رییس مجمع جهانی اهل بیت (ع), حجت الاسلام حمید شهریاری رییس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، علیرضا زاکانی شهردار تهران و علی اکبری معاون سازمان برنامه و بودجه از جمله مسئولان و شخصیت های بودند که در طول برگزاری اجلاس به ایراد سخن پرداختند.