سه‌شنبه 2 بهمن 1403

تخصیص 2 همت برای توسعه مسکن کارگری در سال جاری

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
تخصیص 2 همت برای توسعه مسکن کارگری در سال جاری

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، امروز یکشنبه 17 تیر 1403 نشست خبری معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این معاونت برگزار شد. حامد ویس کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدای نشست در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس اصل 44 قانون اساسی ایران، اقتصاد سه بخش دارد که تعاون رکن دوم اقتصاد را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: تعاون به معنای وسیع و گسترده‌تر از یک شرکت، بلکه گستردگی آن کل کشور را در بر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تکنولوژی تعاون یک نوآوری اجتماعی و یک راه‌حل و پاسخ اساسی و بنیادین به نیازهای اجتماعی و اقتصادی کشور است و توسعه آن امری انکارناپذیری است، ادامه داد: در این بخش به دنبال مدیریت از سوی مردم هستیم. در این بسته باید به 4 اصل مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت توجه شود.

ویس کرمی با اشاره به مزایای تعاون عنوان کرد: یکی از حسن‌های این بخش تجمیع دارایی‌های خرد مردم و هدایت آن در مسیر تولید است. عدالت در توزیع منابع مالی دولتی برای مردم و مولدسازی آن از دیگر مزایای این بخش است. جلوگیری از انباشت ثروت، کاهش هزینه‌های تولید، کاهش ریسک در فعالیت‌های اقتصادی، کاهش هزینه‌های تصدیگری دولت و... از دیگر مزایایی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

رشد بخش تعاون در دولت سیزدهم

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود به اقدامات 3 سال اخیر این بخش در دولت سیزدهم پرداخت و گفت: در حال حاضر 114 هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که 2 هزار و 700 عضو دارند.

وی اضافه کرد: 21 درصد کل اعضای تعاونی‌ها بانوان هستند که این نشان می‌دهد تعاونی بستر مناسبی برای فعالیت اقتصادی و اجتماعی بانوان است.

این مسؤول دولتی با بیان اینکه بیش از 2 میلیون فرصت شغلی در بستر این تعاونی‌ها ایجاد شده است، اظهار کرد: مجموع سرمایه گذاری 339 هزار میلیارد تومان (همت) تا امروز است.

وی اعلام کرد: 54 درصد تعاونی‌های کشور تولیدی است.

ویس کرمی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم ادامه داد: در طول فعالیت دولت سیزدهم تا امروز بیش از 6 هزار و 600 تعاونی تشکیل شده که رشد 6.4 درصدی نسبت به دولت قبل را نشان می‌دهد. همچنین 173 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده که رشد 7.8 درصدی نسبت به دولت قبل داشتیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در این دولت 206 هزار عضو به تعاونی‌ها اضافه شده که از نظر افزایش تعداد اعضا با رشد 8.6 درصدی نسبت به دولت قبل مواجه بودیم. یکی از موارد مهم در این دولت ایجاد 1400 شرکت تعاونی در حوزه روستاها است که به ایجاد اشتغال برای 1630 منجر شده است.

گفتنی است؛ در مدت 3 سال اخیر 1230 تعاونی در حوزه بانوان تشکیل شد که برای 19 هزار و 50 نفر اشتغال ایجاد کرد. تعداد تعاونی‌های بانوان با یک رشد قابل توجه 22 درصدی مواجه بوده است.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: در طول عمر فعالیت دولت سیزدهم 1,124 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی با نرخ قرض‌الحسنه به 960 تعاونی روستایی پرداخت شد.

معاون تعاون وزارت کار با اشاره به تسهیلات پرداخت شده در تمام حوزه‌ها به ویژه تولید گفت: 810 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها پرداخت شد.

وی تصریح کرد: حدود 13 هزار میلیارد تومان خط اعتباری ویژه تعاونی‌ها در بانک توسعه تعاون اختصاص یافت که 8 همت آن مربوط به پرداختی‌های امسال است.

وی اعلام کرد: برای نخستین بار 2 همت به توسعه مسکن کارگری اختصاص یافته که در حال پیگیری و انجام است.

حجم صادرات محصولات تعاونی‌ها

این مسؤول دولتی با بیان اینکه سرمایه بانک توسعه تعاون رشد 138 درصدی داشت، گفت: در دولت سیزدهم میزان سرمایه این بانک از 2.6 همت به 6.2 همت رسید و 75 درصد قدرت صدور ضمانت نامه رشد داده شد.

معاون تعاون وزارت کار در ادامه نشست به موضوع صادرات تعاونی‌ها اشاره کرد و گفت: رشد 24 درصدی صادرات محصولات تعاونی‌ها در 3 سال اخیر تجربه شد به طوری که در دولت قبل 3 هزار و 118 میلیون دلار صادرات بخش تعاونی‌ها بود که این عدد در دولت سیزدهم به 3 هزار و 874 میلیون دلار رسید. عمده محصولات صادر شده مربوط به کالاهای کشاورزی، صنایع غذایی، پوشاک، پتروشیمی و مصالح ساختمانی بود.

وی چین، روسیه، امارات، عراق و امارات را مقصد نهایی محصولات صادر شده از ایران اعلام کرد.

برنامه‌های تدوین شده امسال بخش تعاون

ویس کرمی با بیان اینکه 747 تعاونی مسکن در سطح کشور فعالیت دارد، گفت: 355 تعاونی در حوزه نهضت ملی مسکن فعال بوده که بیش از 74 هزار عضو در این بخش ساماندهی شده‌اند.

این مسؤول دولتی درباره برنامه‌های امسال بخش تعاون به واگذاری بنگاه‌های دولتی اشاره و عنوان کرد: این امر آغاز شده و اولین واگذاری در حال انجام است.

وی ادامه داد: برنامه دیگری که در این حوزه تدوین شد و در دست پیگیری است تشکیل تعاونی‌های نیروگاهی است که هم به‌وسیله انرژی‌های تجدیدپذیر و هم در بخش انرژی‌های غیر تجدیدپذیر در دست اجرا است. هدف جهش تولید برق، کاهش ناترازی 14 هزار مگاواتی برق و جلوگیری از قطع برق صنایع با ایجاد مزارع نیروگاهی است.

وی به برنامه سوم پرداخت و تصریح کرد: مساله دیگر توجه به اقتصاد دریا پایه است. در این بخش به دنبال فرآوری محصولات و ارتقا حمل‌ونقل دریایی در بخش تعاون هستیم. ایجاد شهرک‌های تخصصی بخش تعاون چهارمین برنامه‌ای است که تدوین شده و باید آن را پیگیری کرد. تأسیس نهادهای مالی تعاون، ایجاد و تکمیل زنجیره ارزهای تولید، توسعه تعاونی‌های بانوان و توسعه تعاونی‌های پلتفرمی از دیگر برنامه‌های تدوین شده برای سال جاری محسوب می‌شود.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: یکی از اقدامات قابل تقدیر، تدوین برنامه 10 ساله در حوزه سهم تعاون در اقتصاد بوده که بعد از 14 سال مقدمات سهم تعاونی‌ها در اقتصاد مهیا شد.