چهارشنبه 12 شهریور 1404

تدارک 12 هزار برنامه برای هفته وحدت / 17 هزار زندانی غیرعمد آزاد می‌شوند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تدارک 12 هزار برنامه برای هفته وحدت / 17 هزار زندانی غیرعمد آزاد می‌شوند

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت و گرامیداشت هزار و پانصدمین سالگرد ولادت نبی مکرم اسلام (ص) از اجرای حدود 12 هزار برنامه در مناطق مختلف خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - نشست خبری حجج الاسلام محمدحسن اختری، رئیس و میثم امرودی دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت و گرامیداشت هزار و پانصدمین سالگرد ولادت نبی مکرم اسلام (ص) امروز (چهارشنبه، 12 شهریور) با هدف تبیین و تشریح برنامه‌های این ستاد در سراسر کشور با حضور خبرنگاران در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

اختری با اشاره به شعار در پرتو عشق به احمد (ص)، اتحاد ملت، وحدت امت به عنوان شعار امسال گفت: امامین انقلاب همواره بر وحدت تاکید داشته‌اند. یکی از آثار بزرگ وحدت انسجام بخشی است و باعث یکپارچگی در جامعه می‌شود.

وی درباره رویکرد برنامه‌های هفته وحدت افزود: ما با توجه به مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی به مظلومیت مردم غزه خواهیم پرداخت. همه باید تلاش کنیم به نقطه حمایت از فلسطین برسیم. برای جامعه بشری ننگ است که ببیند تروریست‌ها این همه جنایات را علیه مسلمانان انجام دهد.

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با تشریح برنامه‌های امسال توضیح داد: شیوه اجرایی برنامه‌های وحدت به تمامی ارگان‌ها، مؤسسات، وزارتخانه‌ها و همچنین مؤسساتی که عضو ستاد شورای هماهنگی تبلیغات و عضو شورای وحدت بوده‌اند، ابلاغ شده است. تمام این نهادها با تشکیل ستادهایی در درون مجموعه‌های خود، برنامه‌های فراوانی را تدارک دیده‌اند و حدود 12 هزار برنامه در داخل کشور و در مناطق مختلف قرار است اجرا شود. همچنین، برنامه‌های متعدد دیگری شامل بیش از 70 اثر هنری و فرهنگی در حال تولید است تا به مرحله عرضه و نمایش در سطح کشور برسد.

وی با اعلام این خبر که در شب ولادت پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص) نورافشانی اجرا خواهد شد افزود: برگزاری اجتماعات بزرگ در مناطق مختلف و برپایی جشن‌های باشکوه را خواهیم داشت. تمامی مساجد و مؤسسات نیز در حد توان خود، برنامه‌های شایسته‌ای را در طول این هفته و در شب ولادت پیامبر اکرم (ص) برگزار خواهند کرد.

اختری تاکید کرد: امیدواریم با تولید محتواهای پژوهشی و رسانه‌ای مناسب، دستاوردهای ارزشمندی حاصل شود و این دستاوردها را به پیشگاه پیامبر اکرم (ص) تقدیم کنیم. انسجام و یکپارچگی بهتری را در کشور و در کل جامعه اسلامی تجسم بخشیم. اجتماعات بزرگ تدارک دیده شده که مهم‌ترین آن‌ها همایش وحدت، مربوط به مجمع تقریب است.

هفته وحدت امسال با سال‌های گذشته تفاوت دارد

حجت‌الاسلام میثم امرودی، در ادامه جلسه بیان کرد: پس از تصویب سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) با حضور 57 کشور جهان، امسال به عنوان هزار و پانصدمین سال ولادت با سعادت حضرت رسول اکرم (ص) تصویب و اعلام شد که 57 کشور دنیا به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، مراسم جشن در طول یک سال برگزار کنند.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت افزود: بنابراین، هفته وحدت امسال با سال‌های گذشته تفاوت دارد و در حقیقت، نقطه آغاز فعالیت‌ها در یک سال، در هفته وحدت آغاز خواهد شد. شعار محوری ما «در پرتو عشق به احمد؛ اتحاد ملت، وحدت امت» و شعار سال ما که در رأس شعارها قرار دارد، «رحمهً للعالمین» خواهد بود.

وی با دسته‌بندی فعالیت‌های امسال در سه گروه گفت: فعالیت‌هایی به صورت متمرکز و فعالیت‌هایی که به صورت فراگیر در تمام استان‌ها اجرا خواهد شد. همچنین فعالیت‌های تخصصی و جغرافیایی خاص خواهیم داشت. این سه گروه فعالیت در قالب 12 هزار برنامه تقسیم‌بندی شده است. همچنین، عناوین یا محورهای شش‌گانه‌ای وجود دارد.

امرودی محور نخست را مراسم و جشن‌ها عنوان کرد و ادامه داد: این محور شامل برگزاری جشن‌های مردمی، محوری، دانشگاهی، مسجدی در فرهنگسراها، بقاع متبرکه، سالن‌های اجتماعات، بوستان‌ها و فضاهای عمومی، مولودی‌خوانی‌ها و نمایشگاه‌ها می‌شود.

وی محور دوم را فضاسازی و فعالیت‌های محیطی اعلام کرد و گفت: آذین‌بندی، چراغانی، پرچم‌زنی، گل‌آرایی معابر و میادین، برپایی ایستگاه‌های صلواتی و موکب‌های مردمی، نامگذاری اماکن، غبارروبی بقاع متبرکه و گلزار شهدا را خواهیم داشت. در این بخش، مردم عزیز، هیئات مذهبی، سازمان‌های غیر دولتی، شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهر متولی اجرای کار هستند.

امرودی با بیان این که محور سوم فعالیت‌های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای است افزود: نشست‌های علمی و بصیرتی با حضور اساتید، نخبگان دانشگاهی، حوزوی، علما و اندیشمندان، مسابقات مختلف کتاب‌خوانی، طبع و انتشار کتاب‌های مختلف، فعالیت‌ها در فضای مجازی، شعر، داستان، نقاشی و تولیدات محتوایی رسانه‌ای در این بخش پیش‌بینی شده است.

وی افزود: محور چهارم مشارکت‌های دانشگاهی و دانشجویی و محور پنجم برنامه‌های اجتماعی و خدماتی شامل پیاده‌روی خانوادگی، فعالیت‌های جهادی به نام پیامبر اکرم (ص) توسط گروه‌های مردمی و گروه‌های جهادی است. در این راستا، آزادی 17 هزار زندانی غیر عمد هدف‌گذاری شده است. همچنین، خدمات بهداشتی، درمانی،، برپایی میزهای خدمت، جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای نقاط محروم و نیز برای غزه قهرمان در این بخش پیش بینی شده است.

امرودی محور ششم را دیدارها و تجلیل‌ها نامید و گفت: این دیدارها در داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد؛ دیدار علمای شیعه و اهل سنت با نمایندگان ولی فقیه، ائمه جمعه و گروه‌های مرجع، تجلیل از فعالان وحدت، علما، دانشگاهیان، نخبگان، روحانیون، خانواده‌های معزز و مکرم شهدا و ایثارگران، اعزام مبلغین به مساجد و نمازهای جمعه همچنین اعزام نمایندگان اهل سنت به کنفرانس بین‌المللی وحدت در این بخش اجرا می‌شود.

امرودی ادامه داد: از میان برنامه‌های شاخصی که در میان این 12 هزار برنامه قابل ذکر است می‌توان به چند مورد اشاره کرد. سی‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی از چهاردهم تا نوزدهم شهریورماه با حضور مهمانان بین‌المللی برگزار خواهد شد. همایش بین‌المللی «امت احمد» در قم برگزار خواهد شد. جشنواره‌ای با شعار «در پرتو عشق به احمد، اتحاد ملت، وحدت امت» توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و وزارت امور خارجه در پردیس ملت برگزار می‌شود. گروه‌های مختلف هنری از 12 قومیت کشور، از اهل سنت و شیعیان که آثار برجسته مرتبط با وحدت و وجود نازنین پیامبر اکرم (ص) دارند، در این جشنواره حضور خواهند داشت.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت تاکید کرد: در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) جشن‌های متعددی خواهیم داشت؛ بازدید رایگان زائران از مراکز علمی، فرهنگی، موضوعات و آسمان‌نماها در این آستان مقدس و برخی موزه‌های مرتبط انجام خواهد شد. برگزاری مراسم عقد زوج‌های جوان؛ پویش جهانی «امت ما آفتاب» در رشته‌های هنری؛ اجرای کاروان‌های قرآنی؛ برگزاری کرسی‌های تلاوت به طور ویژه در مناطق اهل سنت؛ همایش‌های پیاده‌روی خانوادگی توسط وزارت ورزش و جوانان از جمله این برنامه‌هاست.

وی افزود: ستاد هفته وحدت توسط شورای هماهنگی برگزار می‌شود و مأموریت آن در هفته وحدت به پایان نمی‌رسد، بلکه در قالب «رحمهً للعالمین» استمرار خواهد داشت و فعالیت‌های آن در طول سال، ذیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ذیل کمیته‌های پنج‌گانه دولت که به ریاست معاون اول رئیس محترم جمهور تشکیل شده، برگزار و پیگیری خواهد شد.

منبع: ایرنا