تداوم تلاشهای مذبوحانه آمریکا برای جبران شکست در مصاف با برجام
تهران - ایرنا - نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران برای جبران شکستهای این کشور در مصاف با برجام، مدعی شد که واشنگتن تحریمهای پیشگیرانه برای تداوم بخشیدن به تحریم تسلیحاتی ایران اعمال میکند.
«الیوت آبرامز» نماینده دولت آمریکا در امور ایران دوشنبهشب در گفتوگو با نشریه محافظهکار «واشنگتن فریبیکن» مدعی شد که ایالات متحده منتظر نمیماند تا ایران معاملهای تسلیحاتی انجام دهد و سپس به تحریم طرف معامله اقدام کند.
آبرامز ادعا کرد که آمریکا تحریمهای پیشگیرانه علیه هر کشوری که تلاش به ارسال سلاح به ایران کند، اعمال خواهد کرد تا از هر معامله تسلیحاتی پیش از انعقاد آن جلوگیری کند.
وی گفت: ما منتظر نمیمانیم تا یک تراکنش تکمیل شده و فردی به صورت فیزیکی سلاح به ایران ارسال کند یا از ایران سلاح وارد کند. ما افرادی را که به دیدارهای مقدماتی [برای معاملات تسلیحاتی] یا مذاکرات اینچنینی اقدام کنند، تعقیب میکنیم.
رییس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا افزود: ما پیش از ملموس و واقعی شدن این [معاملات] وارد خواهیم شد. ما رصد خواهیم کرد که آیا تحرکاتی برای معاملات تسلیحاتی وجود دارد یا خیر.
جمهوری اسلامی ایران روز گذشته همزمان با منقضی شدن تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، با انتشار بیانیهای رسمی در این باره تاکید کرد که بر اساس یکی از نوآوریهای برجام، پایان قطعی و بدون قید و شرط محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیتهای مسافرتی نیازمند هیچگونه تصویب قطعنامهی جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد.
انقضای تحریم تسلیحاتی علیه ایران در حالی است که دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا همه تلاشهای خود را برای تمدید این تحریمها به کار گرفت، اما با شکست این تلاشها، اقدام محکوم به شکست دیگری را برای بازگرداندن همه تحریمهای بینالمللی علیه ملت ایران انجام داد.
دولت ترامپ پیشتر قطعنامهای را برای تمدید تحریمهای تسلحیاتی علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه داد که با 11 رای ممتنع، 2 رای مخالف و تنها یک رای موافق شکست خورد و واشنگتن را از تلاش خود بازداشت.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا سپس بدون هیچ پایه و اساس حقوقی، در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل، واشنگتن را یکی از مشارکتکنندگان برجام دانست و براین اساس خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت همه تحریمهای بینالمللی علیه ایران شد.
اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه ریاست این شورا تاکید کردند که آمریکا با توجه به خروج از برجام در سال 2018، دیگر مشارکتکننده این توافق نیست و هیچ حقی برای بازگرداندن تحریمها ندارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*