یک‌شنبه 29 تیر 1404

تداوم دومینوی استعفاها در پنتاگون

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
تداوم دومینوی استعفاها در پنتاگون

یک مشاور ارشد دیگر وزیر دفاع آمریکا که تنها سه ماه از انتصاب وی می‌گذشت، روز گذشته از سمت خود کناره گیری کرد.

مقامات وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کردند که یکی دیگر از دستیاران ارشد هگست، این وزارتخانه را ترک می‌کند؛ ششمین استعفای یک مشاور ارشد در 6 ماه نخست تصدی گری وزارت دفاع.

جاستین فولچر مشاوری که استعفای خود را ارائه کرده، اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) به عنوان مشاور ارشد هگست منصوب شده بود اما اکنون در متنی که برای واشنگتن پست ارسال کرده، آمدعی شده است که کناره گیری وی از این سمت «کاملا دوستانه» بوده و او از از همان ابتدا قصد داشت تنها 6 ماه در منصب دولتی حضور داشته باشد. فولچر در ادامه این پیام از هگست، شخص دونالد ترامپ و سایر اعضای پنتاگون قدردانی کرده است.

شان پارنل سخنگوی پنتاگون، پس از آنکه شبکه خبری سی‌بی‌اس به عنوان نخستین رسانه گزارش کناره‌گیری فولچر را منتشر کرد، در پیامی این استعفا را تائید کرد و گفت که توصیف این استعفا به عنوان اخراج «منصفانه» نیست و فولچر را «مرد بزرگی» خواند.

پنتاگون هم در بیانیه کوتاهی از سوی پارنل از طرف وزارت دفاع از فولچر به خاطر خدمتش به نمایندگی از رئیس جمهور ترامپ و وزیر هگست سپاسگزاری کرد.

واشنگتن پست در ادامه با اشاره به تجارب هگست که بدون هیچ سابقه مدیریتی و تنها با پیشینه مجری گری فاکس نیوز، به سمت ریاست پنتاگون انتخاب شد، تغییر کارکنان، همراه با اشتباهاتی که وی در روزهای نخست وزارت مرتکب شد را دلیل توجه کنگره و حتی کاخ سفید بر این نهاد دانست.

این روزنامه یادآور شده است که فولچر پس از اخراج چند مشاور هگست در ماه آوریل (فروردین) به اتهام افشای اطلاعات به رسانه ها، به این سمت انتخاب شد.

ستون نویس واشنگتن پست خاطرنشان کرده است که پس از انتشار یک گزارش روزنامه گاردین که در آن آمده بود فولچر به تیم پارلاتوره وکیل شخصی هگست و جو کاسپر رئیس دفتر وقت هگست، گفته بود که از اقدامات نظارتی که برای یافتن افشاگران در پنتاگون استفاده می شود، خبر دارد، درگیر جنجال‌های بیشتری شد. کسپر خود در زمره کسانی است که خیلی زود از این سمت اخراج شد.

پس از این گفته‌ها، فولچر برای یافتن مظنونین افشاگر به وکیل هگست پیوست، اما بعدها مقامات کاخ سفید و پنتاگون دریافتند که فولچر آنگونه که گفته بود مفید فایده نبوده و در مورد توانایی های خود اغراق کرده است. همین امر سبب بروز تردیدهایی بر سر جایگاه فولچر در دولت شد. این وضعیت سبب گردید تا گمانه زنی ها مبنی بر خروج قریب الوقوع فولچر از پنتاگون آغاز شود. هرچند مقامات دولت در تاریخ 11 ژوئیه (20 تیر) در بیانیه‌ای به روزنامه واشنگتن پست اعلام کردند که وی همچنان مشاور وزیر است و هیچ تغییری قرار نیست در این سمت رخ دهد. شخص فولچر نیز ادامه حضورش را بدون افشای استعفا تائید کرد. اما تغییر محل کار فولچر و نشاندن وی پشت میزی در پایین سالن خود گواهی بر این حدس و گمان ها بود.

پیش از این چند مقام دیگر این وزارتخانه از جمله دن کالدول، کالین کارول و دارین سلنیک، علاوه بر کسپر در ماه آوریل (فروردین) اخراج شده بودند.

واشنگتن پست در پایاین خاطرنشان کرده است که هگست از زمان روی کار آمدن و به دنبال رسوایی در افشای اطلاعات مهم موسوم به سیگنال گیت، برخی مشاوران و اعضای ارشد دفتر خود را برکنار کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.