تداوم پیشروی سریع و شدید موج هفتم کرونا؛ افزایش 68 درصدی فوتیها در هفته گذشته!
آن گونه که نمودارها نشان میدهد، موج هفتم کرونا که چند هفته ایست کشورمان را در بر گرفته، روز به روز اوج میگیرد و به قله نزدیکتر میشود و در این مسیر بر شمار بیماران و از آن مهم تر، کشته شدگان افزوده میشود.
به گزارش «تابناک»، بر اساس گزارش اخیر مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان که به ستاد ملی هم ارائه شده، دومین هفته مردادماه (هفته 128 همه گیری بیماری کووید 19 در ایران، یعنی سه شنبه 4 مرداد لغایت دوشنبه 10 مرداد) در حالی به پایان رسید که روند افزایش آمارهای کرونایی در آن حفظ شد و تداوم یافت تا جایی که آمارها حکایت از بستری 10 هزار و 621 تن در این هفته دارد در حالی که در هفته قبل از آن، شمار افراد بستری 7 هزار و 376 تن بود؛ یعنی رشد 44 درصدی شمار بیماران بستری.
این در حالی است که تامل در آمار فوتیهای کرونایی در این هفته، به نکته نگران کننده تری میرسد تا جایی که میبینیم از 204 فوتی در هفته 127 همه گیری کووید 19 در کشورمان به 343 فوتی در هفته اخیر رسیده ایم که رشد چشمگیر 68 درصدی را نشان میدهد. رشدی ترسناک که با توجه به روند شیوع ویروس و بیماری در کشور در هفتههای اخیر، دورنمایی هراس آور پیش رویمان ترسیم میکند، به ویژه از آن رو که میدانیم رعایت پروتکلها و استفاده از ماسک در سطح کشور به شدت سقوط کرده است.
البته تغییرات رقم خورده منحصر به آمار بیماران بستری و جان باختگان نیست و در بیماران شناسایی شده از میان مراجعههای سرپایی به مراکز درمانی نیز شاهد رشد چشمگیر آمارها هستیم، هرچند میدانیم که به دلیل کاهش بسیار شدید و چشمگیر تعداد تستهای کرونایی، بسیاری از افراد مبتلا به کووید 19 در کشورمان هرگز جایی در آمارها پیدا نمیکنند؛ ایرادی که از روزهای ابتدایی شیوع ویروس در کشورمان خودنمایی میکرد و در دورهای کوشیدند با افزایش شمار تستها در مسیر کاهش ابعادش گام بردارند، اما فعلا رفع آن در دستور کار دولت مردان نیست.
نکته قابل تامل اما، نمودار زیر است که روند هفتگی بستری بیماران مبتلا به کووید 19 (البته آن دسته از بیماران که با تست PCR ابتلایشان به بیماری مسجل شده است) فوتیهای ناشی از ابتلا به این بیماری را نشان میدهد و به وضوح روند افزایش آمارها و شروع موج هفتم و اوج گیری آن را نشان میدهد. موجی که امیدواریم در سایه واکسیناسیون در کشورمان و همچنین کم خطرتر بودن سویه در حالی گردش ویروس در کشورمان یعنی اومیکرون، به بلندی موج مرگبار پنجم نرسد و حتی در قیاس با موج قبلی (ششم) هم کوتاهتر و کم آسیبتر باشد.
اتفاقی که هنوز میشود از بروزش جلوگیری به عمل آورد، به ویژه اگر بدانیم (به نمودار زیر مراجعه کنید) جز چند استان کشورمان (در صدر آنها چهارمحال و بختیاری، لرستان، یزد، خراسان جنوبی، قم، کرمان و...)، اوضاع در بیش از نیمی از استانهای کشورمان چندان وخیم نیست و کمتر از 20 نفر از هر 100 نفر از جمعیت بستری میشوند و میانگین مرگ و میر مبتلایان در کشورمان 4 نفر در هر یک میلیون نفر جمعیت است. اعدادی که میشود با رعایت پروتکلهای کرونایی به شدت کاهش شان داد.
نکته خوشاید در این گزارش، اما آنجایی خودنمایی میکند که میبینیم به رغم افزایش بارز و چشمگیر بیماران بستری در 29 استان کشورمان در هفته اخیر، در این بازه در 12 استان کشورمان شاهد ایستایی یا کاهش شمار فوتیها بوده ایم. اتفاقی که شیرینی آن دوام چندانی نمیآورد اگر به یادآوریم در این بازه، با افزایش شمار فوتیها مواجه بوده ایم که با توجه به روند ایستا یا کاهشی فوت در 12 استان، معنایی ندارد جز افزایش چشمگیر فوتیها در برخی استانها که تهران سرآمد آنهاست.