شنبه 30 فروردین 1404

تدوین الگوی کشت اراضی باغی برای نخستین بار

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تدوین الگوی کشت اراضی باغی برای نخستین بار

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی خیام‌نکویی در حاشیه آئین سال زراعی 1403-1402 گفت: سال گذشته برای نخستین بار الگوی کشت محصولات زراعی توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) تدوین و در کشور اجرا شد و آثار آن را امروز در افزایش تولید و بهره‌وری محصولات زراعی می‌بینیم. وی پیش‌بینی کرد؛ امسال با رعایت الگوی کشت و دستورالعمل‌ها و متدولوژی مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور،...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی خیام‌نکویی در حاشیه آئین سال زراعی 1403-1402 گفت: سال گذشته برای نخستین بار الگوی کشت محصولات زراعی توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) تدوین و در کشور اجرا شد و آثار آن را امروز در افزایش تولید و بهره‌وری محصولات زراعی می‌بینیم.

وی پیش‌بینی کرد؛ امسال با رعایت الگوی کشت و دستورالعمل‌ها و متدولوژی مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، به طور میانگین عملکرد تولید گندم در دیمزار‌ها حداقل 20 درصد افزایش یابد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، میانگین عملکرد تولید گندم در دیمزار‌های کشور را 1424 کیلوگرم در هکتار عنوان و اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، خیلی زود از این عدد در دیمزار‌ها عبور خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در مزارع دیمی نمونه، عملکرد تولید گندم دو تن در هکتار است و در مواردی رکورد سه تن در هکتار را هم شکسته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سال گذشته تمام بذر گندم و جو مورد نیاز مزارع دیمی تأمین شد، افزود: برای سال زراعی جدید بیش از نیاز دیمزارها، بذر گندم و جو تهیه شده است.

وی گفت: ما ارقام جدید و متناسب با مناطق مختلف دیمزار‌ها از جمله استان کردستان و کرمانشاه را معرفی کرده‌ایم.

خیام‌نکویی سطح زیر کشت مزارع دیمی گندم را 4 میلیون و 200 هزار هکتار و اراضی گندم آبی را حدود دو میلیون هکتار عنوان کرد و اذعان داشت: ارقام جدید برای اراضی گندم آبی نیز از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی معرفی شده است.

وی ادامه داد: ما علاوه بر تدوین الگوی کشت برای مزارع و باغات، در حال تهیه برنامه افزایش بهره‌وری برای هر یک از محصولات کشاورزی هستیم.

رئیس سازمان تات تصریح کرد: نخستین برنامه ما در مورد بهره‌وری محصول پسته است، زیرا یک محصول دارای مزیت و صادراتی است.

وی با اشاره به ارزآوری یک میلیارد دلاری صادرات پسته اظهار داشت: برنامه بهره‌وری محصول پسته تدوین و به وزیر جهاد کشاورزی ارائه شده و قرار است ابلاغ شود.

خیام‌نکویی سطح باغات درجه 2 و درجه 3 کشور را حدود 60 درصد اعلام و تصریح کرد: در برنامه بهره‌وری محصول پسته، پیش‌بینی شده سطح باغات افزایش نداشته باشد، اما تلاش بر این است از طریق ایجاد استاندارد‌های لازم، باغات درجه 3 به باغات درجه 2 و باغات درجه 2 به باغات درجه یک تبدیل شود.

به گفته وی، اگر به سمت باغات درجه یک سوق پیدا کنیم، افزایش دو برابری عملکرد تولید را خواهیم داشت.

رئیس سارمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر اصلاح سیستم آبیاری باغات کشور تصریح کرد: متأسفانه سیستم آبیاری در باغات درجه 3 سیستم غیربهره‌ور است و از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده نمی‌شود.