تذکرات شفاهی نمایندگان | دستگاهها و وزارتخانهها برای انجام تحقیق و تفحص با مجلس همکاری نمیکنند
نماینده مردم شازند در مجلس، گفت: متاسفانه وزارتخانهها و دستگاهها با مجلس برای انجام تحقیق و تفحصها همکاری نمیکنند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمود احمدی بیغش نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه با اشاره به تصویب انجام تحقیق و تفحص در جلسه امروز مجلس، گفت: تحقیق و تفحص وظیفه ذاتی مجلس بوده و یک اقدام بسیار خوب و بجا است اما انجام این تحقیق و تفحص نیازمند زیرساخت های لازم از جمله همکاری دستگاه ها، سازمان ها، نهادها و... است که این موضوع فراهم نیست.
وی افزود: اگر این زیرساخت آماده نباشد هیچ تحقیق و تفحصی به سرانجام نمی رسد، اکنون من و همکارانم بیش از 3 ماه است که یک تحقیق و تفحص را در دستورکار داریم، ده ها بار با سازمانها و دستگاهها مکاتبه داشتهایم اما مشخص نیست چه منافعی دارند که حاضر به پاسخگویی نیستند.
نماینده شازند در مجلس تصریح کرد: سازمان ها با انجام تحقیق و تفحص توسط مجلس همکاری نمی کنند بماند که در برخی مقاطع اندکی از همکاران خود ما نیز مخل انجام تحقیق و تفحص هستند.
**رویکرد مناسب دولت در بحث ارتقای شاخص عدالت در نظام حقوق و دستمزد
در ادامه مالک شریعتی نماینده تهران در مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: رویکرد کلی لایحه بودجه 1401 دولت به ویژه در بحث ارتقای شاخص عدالت علی الخصوص در نظام حقوق و دستمزد رویکرد مناسبی است و لازم است از رئیس سازمان امور اداری و استخدامی تشکر ویژه صورت گیرد.
وی افزود: برخی نکات در لایحه بودجه 1401 شاید به دلیل اغوای برخی از مدیران ارشد از دولت گذشته دچار غفلت یا انحراف شده است که برخی از آنها را اعلام میکنم.
نمایده تهران ادامه داد: سال گذشته برای ساماندهی رأس شرکت های دولتی و دیدن سهم این شرکت ها در بودجه عمومی کشور از 47 هزار میلیارد تومان درآمد صادراتی شرکت دولتی ملی گاز ایران که از محل صادرات LPG به دست می آمد، از این مبلغ درج شده در متن، تنها 7 هزار میلیارد تومان با توافق دولت و وزارت نفت در بند یکی از مواد تبصره 14 وارد شده و به منابع عمومی بودجه اضافه شد، اما متاسفانه امسال با وجود اینکه این رقم درآمدی به گفته یکی از مدیران ارشد سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون انرژی با دلار محاسباتی 23 هزار تومان، بالغ بر 80 هزار میلیارد تومان می باشد که متاسفانه این ردیف در تبصره 14 حذف شده است.
شریعتی گفت: از این رقم 80 هزار میلیارد تومان که با دلار آزاد بالغ بر یکصدهزار میلیارد تومان می شود، مقداری به بودجه عمومی کشور وارد نشده است که امید است در کمیسیون تلفیق دقت لازم صورت گرفته و این رقم با محاسبات دقیق که حداقل 50 درصد آن قابل احتساب در بودجه است، وارد شود.
**وزارت بهداشت دانشجویان محصل در دانشگاه های خارج را تعیین تکلیف کند ابراهیم عزیزی نماینده شیراز نیز در تذکر شفاهی خود گفت: هفته گذشته تعدادی از دانشجویان تحصیل کرده خارج از کشور در مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند و مشکل آنها این است که به دلیل بیماری کرونا به ایران بازگشته اند، در حال حاضر نمی توانند به کشورهایی که در آنجا تحصیل می کنند، بازگردند و همچنین در داخل نیز نمی توانند ادامه تحصیل دهند و بلاتکلیف هستند.
وی افزود: این جوانان هموطنان ما هستند، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قریب به 4 الی 5 ماه است که این جوانان را معطل کرده و تکلیف آنها را مشخص نمی کند. من از وزارت بهداشت خواهش می کنم به این موضوع نظارت کند.
نماینده شیراز در مجلس بیان کرد: هیات رئیسه مجلس به وزارت بهداشت تاکید کند تا بلاتکلیفی این جوانان برطرف شود. یا باید این جوانان به همان کشورها بازگشته و ادامه تحصیل دهند و یا بتوانند در داخل به تحصیل خود ادامه دهند.
انتهایپیام /