ترانشیپ کالا چیست؟ ترانسشیپمنت در حمل و نقل بین المللی
حدود 90 درصد از تجارتهای دنیا از طریق دریاها انجام میشود. در طی سالهای گذشته، حملونقل دریایی، موثرترین راه برای صادرات و واردات کالاهای عمده و فله به سراسر دنیا را داشته است.
بااینوجود، بنادر سرتاسر دنیا بهطور مستقیم به یکدیگر متصل نیستند. در چنین شرایطی ترانشیپ به کمک تجارت بینالمللی آمده و انتقال کالا را آسان خواهد کرد. با کمک روش ترانشیپ در بیشتر مواقع هزینه کمتری ایجاد میشود. ترانشیپمنت مزایای دیگری نیز دارد؛ اگر قصد دارید به سوال ترانشیپ چیست پاسخ داده و با مزایای آن آشنا شوید، این مقاله راهنمای خوبی برای شما محسوب میشود.
ترانشیپ کالا؛ انتقال بار بهصورت غیرمستقیم به مقصد
ترانشیپ کالا چیست؟ هنگامی که حمل کالا توسط کشتی Mother Vessel به بندر مقصد باتوجهبه حجم کالای بندر مربوطه صرفه اقتصادی نداشته، یا اینکه بندر مقصد امکانات مناسبی برای تخلیه و بارگیری و پهلودهی کشتی مربوطه نداشته باشد؛ از روش ترانشیپ کالا استفاده میشود. در طی پروسه ترانشیپ کالا، کانتینرهایی که در مبدا بارگیری شدهاند، در بنادر ترانشیپ (hub) مختلف تخلیه شده و مجددا روی کشتیهای کانتینربر دیگر قرار داده میشوند تا در نهایت به مقصد برسند. برای انجام این کار میتوان با شرکت حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی بینالمللی هماهنگیهای لازم را انجام داد.
دلایل انجام ترانشیپ کالا و نکات مهم درباره آن
پس از دانستن معنی ترانشیپ کالا، احتمالا سوال «نحوه انجام ترانشیپ کالا چیست» در ذهن شما نقش میبندد. ترانشیپ کالا عمدتاً برای محمولات کانتینری انجام میشود. بهتر است اگر حتی قصد حمل خرده بار از چین را دارید، ابتدا شرایط ترانشیپ کالای موردنظر خود را به کمک کارشناسان شرکتهای حملونقل بینالمللی بررسی کنید. زیرا در بسیاری از شرایط ترانشیپ کالا به صرفهجویی در هزینههای حملونقل کمک خواهد کرد.
برای درک بهتر ترانشیپ کالا در مثالی عملی آن را توضیح میدهیم؛ تصور کنید قصد جابهجایی بار عمده از دوربان در آفریقای جنوبی به شهر مانیلا در فیلیپین را دارید. برای این کار باید از روش ترانشیپمنت استفاده کرد؛ زیرا هیچ سرویس مستقیمی برای انتقال بار بین این دو شهر وجود ندارد. علاوهبر این، تجار از روش ترانشیپ کالا بهمنظور دلایل زیر نیز استفاده میکنند:
کاهش هزینههای صادرات و واردات بار
در دسترس نبود بندر در کشور مقصد
نبود روش مستقیم برای حملونقل کالا بین دو شهر از سراسر دنیا
بندر مقصد نهایی (مثلا مانیلا) امکانات مناسب برای تخلیه، بارگیری و پهلودهی کشتیهای بزرگ (Mother Vessel) را ندارد و بههمین دلیل کانتینرها باید در بندر ترانشیپ (hub) تخلیه و توسط فیدر (کشتیهای کوچک) به مقصد نهایی حمل شوند.
حمل کالا توسط کشتیهای بزرگ (Mother Vessel) به یک مقصد بهدلیل حجم کم محمولات برای آن مقصد مشخص صرفه اقتصادی ندارد.
علاوهبر دلایل بالا، میتوان از ترانشیپ کالا برای جابهجایی بارهایی استفاده کرد که چند مقصد مختلف دارند. بههمین دلیل، ابتدا باید محموله در بنادر ترانشیپ تخلیه شده، سپس با کمک روشهای حملونقل مختلف، ارزانترین و مناسبترین راه را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنید.
ردیابی ترانشیپ؛ اطمینان از وضعیت کالای ارسالی
بسیاری از تجار پس از آگاهی درخصوص سوال «ترانشیپ کالا چیست»، در مورد امنیت آن نیز کنجکاو هستند. بهدلیل ماهیت این روش، سرعت ارسال بار در ترانشیپ بالا نیست و کالای شما در بنادر مختلف و توسط وسایل باربری متعدد جابهجا میشود. ازاینرو، بهترین راه برای اطمینان از وضعیت کالا، همکاری را شرکتهای حملونقل بینالمللی مطمئن است. برای مثال، اگر تاجری قصد واردات دارو از آلمان را داشته باشد، باید با شرکت حملو نقلی قرارداد ببندد که مراحل ترانشیپ را بهطور واضح در اختیار او قرار دهد؛ در غیر اینصورت متحمل ضرر و زیان خواهد شد.
ترانشیپ بینالمللی؛ کاهش هزینههای حملونقل کالا به سراسر دنیا
ترانشیپ بینالمللی در بنادر مختلف دنیا انجام میشود. در سالهای اخیر بهدلیل رشد و پیشرفت تکنولوژی و زیرساختهای لازم، استفاده از روش ترانشیپ کالا تا 30 درصد افزایش داشته است. از طرفی آمارها نشان میدهد که این مقدار در سالهای آینده تا 35 درصد نیز افزایش مییابد. بااینحال، نباید فراموش کرد که برای استفاده از این روش باید حتما با شرکتهای حملو نقل بینالمللی معتبر قرارداد نوشت. در این شرکتها، مانند شرکت بینالمللی هنزا ناو دریا، کلیه بارها بیمه شده و مسیر حرکت کالا در سیستم مختصی که برای این کار طراحی شده، در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت. در اینصورت پیگیری تاریخ ارسال کالا و تاخیر آن بهراحتی انجام خواهد شد.
تفاوت ترانزیت و ترانشیپ؛ دو روش متداول برای انتقال بار
تفاوت ترانزیت و ترانشیپ کالا چیست؟ احتمالا شما نیز بارها کلمه ترانزیت را شنیدهاید. متاسفانه بسیاری از افراد ترانزیت و ترانشیپ را به اشتباه استفاده میکنند. هر دو این روشها برای جابهجایی کالا استفاده میشود؛ بااینوجود تفاوت عمدهای نیز دارند. ترانزیت به معنای جابهجایی کالا از گمرک ورودی به گمرک دیگر در شهر و یا کشور دیگر است. بااینوجود ترانشیپ عبارت است از جابهجایی کالا یا کانتینر در یک یا چند شهر و بندر بین راهی و حمل کالا توسط کامیونها و یا کشتیهای متعدد تا مقصد نهایی.
در ترانزیت موظف به تشکیل یک پرونده گمرکی بوده و پرداخت حق گمرک هستید؛ ولی این موضوع بدین معنی نیست که در ترانشیپ مجبور به پرداخت حق گمرک باشید. علاوهبر این، در روش ترانشیپ نیز باید مانند ترانزیت کالا، به قوانین کشور مقصدی که بار در آن تخلیه و بارگیری میشود، دقت کنید.
مراکز ترانشیپ کالا؛ شرکتهای حملونقل بینالمللی و خدمات ترانشیپ
در این مقاله سوال «ترانشیپ کالا چیست» را پاسخ دادیم و مزایای و کاربرد آن را بررسی کردیم. همانطور که گفتیم، مراکز ترانشیپ کالا در سراسر دنیا، در بنادر اصلی و بزرگ دنیا که امکانات لازم برای پهلودهی، تخلیه و بارگیری قرار دارد. همچنین این مراکز در موقعیت جغرافیای مناسب قرار گرفتهاند. در حمل زمینی نیز ترانشیپ کالا صورت میگیرد. مراکز ترانشیپ بین راهی، انبارهای بزرگ با امکانات مکفی دارند. بسیاری از محمولهها توسط خطوط کشتیرانی یا از راههای زمینی به این کانالها آمده و بار موردنظر را به وسیله باربری دیگری منتقل میکنند.
شرکت هنزا ناو دریا با ارائه خدمات گسترده برای حملونقل داخلی و بینالمللی، امکان استفاده از بهترین خطوط حملونقل را برای ارتباط بازرگانان ایرانی با سایر دنیا فراهم کرده است. ترانشیپ کالا نیز در این شرکت با سیستم پیگیری کالا و اطلاعرسانی جامع انجام میشود. شما میتوانید برای مشاهده خدمات حملونقل هانزا، نام این شرکت را در گوگل جستجو کرده و وارد سایت آن شوید. همچنین، کارشناسان هانزا از طریق شماره تلفنهای درجشده در سایت، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
-->تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.