پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ترجمه اسدالله مبشری از «فیلسوفان بزرگ» یاسپرس چاپ سومی شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ترجمه اسدالله مبشری از «فیلسوفان بزرگ» یاسپرس چاپ سومی شد

سومین چاپ ترجمه مرحوم اسدالله مبشری از کتاب «فیلسوفان بزرگ: سقراط، بودا، کنفوسیوس و عیسی» اثر کارل یاسپرس توسط نشر نیلوفر منتشر شد.

سومین چاپ ترجمه مرحوم اسدالله مبشری از کتاب «فیلسوفان بزرگ: سقراط، بودا، کنفوسیوس و عیسی» اثر کارل یاسپرس توسط نشر نیلوفر منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین چاپ ترجمه اسدالله مبشری از کتاب «فیلسوفان بزرگ: سقراط، بودا، کنفوسیوس و عیسی» اثر کارل یاسپرس به تازگی در 360 صفحه و بهای 185 هزار تومان توسط نشر نیلوفر منتشر شده است. چاپ نخست نشر نیلوفر از این کتاب با بازنگری در ترجمه و تطبیق آن با متن آلمانی توسط محمد مبشری به سال 1393 با شمارگان 1100 نسخه و بهای 21 هزار تومان منتشر شده بود.

کارل یاسپرس، روان‌پزشک و فیلسوف اگزیستانسیالیست آلمانی است. او در شهر اولدنبورگ آلمان در خانواده‌ای بانکدار به دنیا آمد و رشد کرد. پس از پایان تحصیلات رسمی، مدرک پزشکی‌اش را از دانشگاه‌های برلین، گوتینگن و هایدلبرگ اخذ کرد و پیش از آغاز جنگ جهانی اول در مدرسه‌ی روانپزشکی دانشگاه هایدلبرگ شروع به تدریس کرد. در نهضت نازی به علت بیان افکار مخالف اخراج شد؛ ولی پس از اتمام جنگ جهانی دوم مجدداً به دانشگاه دعوت شد. یاسپرس افکار کی‌یرکگور، فیلسوف اگزیستانسیالیست را تبلیغ کرد و کتاب فیلسوفان بزرگ را نوشت. او در این اثر، تعدادی از فیلسوفان بزرگ جهان را از جنبه خصوصیات فکری و میزان تأثیرگذاری طبقه‌بندی کرده است. یاسپرس دست خواننده را گرفته و او را در عرصه‌ی تاریخ فلسفه از گام‌های نخستین تفکر فلسفی تا عصرجدید به پیش می‌برد.

این کتاب که فصل نخست از جلد اول تریلوژی فیلسوفان بزرگ (سقراط، بودا، کنفسیوس و عیسی) است، مقدمه‌ای در باب معیارهای تشخیص عظمت در قلمروی فلسفه دارد: «چنین به نظر می‌رسد که در نیم‌قرن گذشته، غفلت از فلسفه با رهایی از مجامع دانشگاهی همراه بوده است. وقتی گوهر تاریخی، پوسته عرف فلسفی را می‌شکند و در میان هرج‌ومرج تفکر، ما زبان آن را درک می‌کنیم، فرصت مناسبی نصیب‌مان می‌شود تا با این کتاب در مسیر این تطور شرکت کنیم.»

سپس چهار چهره تاریخی معرفی می‌شوند که تأثیر بی‌بدیلی در تغییر تفکر انسان گذاشته‌اند و تاریخ بدون آنها صورتی دیگر و مسیری دیگر می‌یافت. به باور یاسپرس، تاکنون هیچ انسانی تأثیری ژرف‌تر و ماندگارتر از این بزرگان بر تفکر و زندگانی بشر نداشته است. بجز مرحوم مبشری، برخی مترجمان به‌نام دیگر ایران از جمله احمد سمیعی گیلانی، محمدحسن لطفی، فصول کتاب فیلسوفان بزرگ یاسپرس را ترجمه کرده و هرکدام را در قالب مجلداتی جداگانه منتشر کردند.