یک‌شنبه 27 آبان 1403

تزریق واکسن داخلی در کنار واکسن‌های وارداتی در کشور انجام می‌شود / اعلام زمان تزریق عمومی واکسن ایرانی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تزریق واکسن داخلی در کنار واکسن‌های وارداتی در کشور انجام می‌شود / اعلام زمان تزریق عمومی واکسن ایرانی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تزریق واکسن‌های بومی کرونا گفت: تزریق واکسن داخلی در کنار واکسن‌های وارداتی انجام می‌شود.

به گزارش مشرق، سعید نمکی ظهر امروز پس از افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی گیلان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز شاهد افتتاح 32 پروژه حوزه سلامت در گیلان بودیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره زمان تزریق واکسن‌های بومی کرونا در کشور گفت: با تمهیدات اندیشیده و پیگیری مستمر مجموعه‌های تولیدی و دانش‌بنیان قرار است در اواخر بهار 1400 تزریق واکسن داخلی را در کنار واکسن‌های وارداتی داشته باشیم.

نمکی با بیان اینکه یکی از بی‌ضررترین واکسن‌های بومی را در اختیار داریم گفت: قرار بود پس از انجام موفقیت‌آمیز مطالعات انسانی واکسن‌های داخلی، این واکسن‌ها به جمع واکسن‌های مصرفی کشور اضافه شوند و اکنون مطالعات بالینی واکسن پاستور و برکت انجام شده است.

*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_کمبود پزشک به معضل «پیری جمعیت» اضافه می‌شود_س*

وی با بیان اینکه در طول یک سال و نیم گذشته، اقدامات خوبی در توسعه زیرساخت‌های گیلان انجام شده است خاطرنشان کرد: اضافه شدن 600 تخت بیمارستانی و 80 تخت آی‌سی‌یو در استان و ارسال تجهیزات و امکانات دیگر بیمارستانی بخشی از اقدامات انجام شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابراز داشت: امکانات پیشرفته دیگری قرار است به استان گیلان ارسال شود و قطعا افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نیز در توسعه بهداشت و درمان استان موثر خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز در حاشیه افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی گیلان اظهار داشت: در شرایط تحریم‌های ظالمانه و شیوع کرونا امروز شاهد بهره‌برداری 32 پروژه حوزه سلامت در سطح گیلان هستیم.

ارسلان سالاری با بیان اینکه شاهد تحول بزرگ در اصلاح زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های حوزه سلامت در کشور بوده‌ایم گفت: جذب بیش از 50 هزار نیرو در دانشگاه‌های مختلف کشور، افزایش 85 درصدی حقوق و دستمزد پرسنل و واکسیناسیون عمومی در کشور از جمله کارهای مهم انجام شده است.

وی ابراز داشت: استان گیلان جزو نخستین استان‌هایی بود که درگیر کرونا شد و در این مدت نزدیک به 40 هزار بیمار در بیمارستان‌ها بستری شدند و 4 هزار پرستار و بیش از 400 پزشک جهت خدمت‌رسانی در مراکز درمانی مشغول فعالیت بودند.

سالاری با بیان اینکه حدود 2 هزار و 500 نفر از کادر درمان گیلان در این مدت بیمار شدند و 32 نفر در حوزه‌های پزشکی و پرستاری گیلان جان خود را در راه حفظ سلامت جامعه از دست دادند افزود: هم‌اکنون واکسیناسیون در ایستگاه‌های مختلف در سطح استان گیلان در حال انجام است و نسبت به جمعیت، بالاترین تزریق را داشتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: در جهت اصلاح پروژه‌های زیرساختی استان سعی کردیم از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و اقدامات لازم در این مسیر انجام شد که تشکیل بسیج ملی مبارزه با کرونا، اجرای طرح غربالگری حاج قاسم سلیمانی و تامین تجهیزات بیمارستانی با هزینه حدود 70 میلیارد تومان بخشی از اقدامات انجام شده است.

سالاری با بیان اینکه اورژانس جدید بیمارستان رازی با میزان اعتبار مشخص راه‌اندازی شد افزود: هم‌اکنون واکسیناسیون با 43 ایستگاه ثابت و سیار شامل 19 سالن تجمیعی، 24 مرکز ثابت در مراکز جامع سلامت و 36 تیم سیار خودرویی برای پوشش مناطق صعب‌العبور استان در حال انجام است.

وی به افزوده شدن 17 دستگاه آمبولانس پیشرفته به ناوگان اورژانس گیلان اشاره و بیان کرد: این آمبولانس‌ها با 680 میلیارد ریال اعتبار راه‌اندازی شده و هم‌اکنون افزایش تعداد پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی از 62 پایگاه به 68 پایگاه رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از راه‌اندازی هفت دستگاه سی تی اسکن 16 اسلایس در بیمارستان‌های گیلان خبر داد و گفت: هم‌اکنون دو دستگاه دیگر در حال راه‌اندازی است و در مراکز درمانی 17 شهریور، پورسینا، شفا و دکتر حشمت به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد و 17 دستگاه اکسیژن‌ساز با اعتبار 27 میلیارد تومان در استان راه‌اندازی شد.

سالاری با اشاره به راه‌اندازی 10 دستگاه اتوکلاو بیمارستانی، پنج دستگاه اتوکلاو پلاسما، 610 دستگاه تخت بستری، 16 تخت جراحی و 78 تخت ویژه ICU در بیمارستان‌های استان بیان داشت: برای افتتاح و تجهیز آزمایشگاه مولکولی بهداشت در مرکز خدمات جامع سلامت رودبارتان رشت، 160 میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاه تشخیصی سلولی مولکولی کرونا در درمانگاه بعثت با ظرفیت 200 تست در روز در همان روزهای نخست شیوع کرونا با هزینه حدود 25 میلیارد ریال و همچنین آزمایشگاه بیمارستان رازی جهت تسریع و تسهیل در فرایند آزمایش‌ها تجهیز و راه‌اندازی شدند.

منبع: تسنیم