تسهیلاتی که برای ساخت خوابگاه متاهلی به سختی پرداخت میشود / وقتی دانشگاههای بدهکار نمیتوانند وام بگیرند!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در بررسیهایی که از توسعه خوابگاههای متاهلی و مسائل و مشکلات بر سر راه افزایش ظرفیت این خوابگاهها در دانشگاهها داشتیم به مسائل مهمی از جمله کمبود فضای فیزیکی، اختصاص نیافتن بودجه برای ساخت این خوابگاهها و یا همراه نبودن مسئولین دانشگاهها برای گسترش این خوابگاهها بود. اما مهمترین موضوعی که بیشتر دانشگاهها به ویژه دانشگاههای بزرگ و مادر...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در بررسیهایی که از توسعه خوابگاههای متاهلی و مسائل و مشکلات بر سر راه افزایش ظرفیت این خوابگاهها در دانشگاهها داشتیم به مسائل مهمی از جمله کمبود فضای فیزیکی، اختصاص نیافتن بودجه برای ساخت این خوابگاهها و یا همراه نبودن مسئولین دانشگاهها برای گسترش این خوابگاهها بود.
اما مهمترین موضوعی که بیشتر دانشگاهها به ویژه دانشگاههای بزرگ و مادر با آن دست و پنچه نرم میکنند موضوع کمبود بودجه است که دست خالی دانشگاهها باعث شده که نتوانند طرحهای عمرانی خود را به خصوص در زمینه خوابگاهها به پیش ببرند و یا ساخت خوابگاه متاهلی را از اولویت طرحهای خود خارج کنند. به همین دلیل است که اسکان دانشجویان متاهل کمترین دغدغه مسئولین دانشگاهها است و سعی میکنند کمتر به این مسئله بپردازند.
دانشگاهها برای اینکه بتوانند از این مسئله سرباز کنند راه حلهایی برای اسکان دانشجویان متاهل درخواست کننده خوابگاه متاهلی در نظر گرفته اند که از جمله آن پرداخت وامهای ودیعه مسکن دانشجویی است که با این میزان وامهایی که در نظر گرفته اند نه تنها دانشجو نمیتواند سقفی برای خود تامین کند بلکه در صورت دریافت این وامها به عنوان یک بدهکار به دانشگاه هم محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
*س_خوابگاه متاهلی، سرپناهی امن برای دانشجو_س*
*س_خبر خوش دانشگاه شریف برای دانشجویان متاهل_س* *س_آب پاکی سازمان امور دانشجویان بر روی دست دانشگاهها_س*
در برنامه بودجه سال 99 مجلس شورای اسلامی پرداخت تسهیلات بانکی را به عنوان راه حلی برای تامین تسهیلات و ساخت این خوابگاهها در نظر گرفته است که صندوق رفاه دانشجویان به عنوان متولی اصلی پرداخت این تسهیلات است. که در جزئیات این طرح آمده است: در تبصره 9 ماده واحده، در بند الف به دانشگاه ها، موسسات آموزشی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری اجازه داده میشود با تصویب هیات امنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال 1398 نسبت به اخذ تسهیلات از بانکها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند و در جهت تکمیل طرحهای تملک داراییهای سرمایهای خود با اولویت ساخت و خرید و تکمیل خوابگاههای متاهلین موضوع بند پ ماده 103 قانون برنامه ششم توسعه استفاده و نسبت به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاص خود اقدام کنند.
صندوقهای رفاه دانشجویان مکلفند، نسبت به پیش بینی اعتبار لازم در فعالیتهای خود به منظور پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات با اولویت تسهیلات مربوط به احداث خوابگاههای متاهلین اقدام کنند.
همچنین، در بند ب این ماده آمده است: 100 درصد وجوه اداره شده پرداختی از محل بازپرداخت وامهای شهریه دانشجویی از سال 1385 تا سال 1398 تا سقف هزار و پانصد میلیارد ریال (150 میلیارد تومان) به خزانه داری کل کشور واریز شود.
وجوه مذکور به صندوقهای رفاه دانشجویی به عنوان کمک جهت افزایش منابع مالی صندوقهای مزبور اختصاص مییابد تا بر اساس اساسنامه مصوب، صرف پرداخت وام شهریه به دانشجویان و سایر پرداختهای رفاهی دانشجویی شود. اختصاص وجوهی از محل منابع این بند به صندوق رفاه دانشجویی مربوطه دانشگاه آزاد اسلامی بلامانع است.
در بند ج این تبصره آمده است: مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور نسبت به اعتبارات مندرج در این قانون در قالب وام از طریق صندوق رفاه دانشجویان در اختیار این افراد قرار میگیرد.
اقساط وامهای مذکور پس از فراغت از تحصیل و اشتغال به کار افراد، پرداخت میشود. دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مزبور در اولویت دریافت وام هستند.
اختصاص اعتبار 4 هزار میلیارد ریالی به تغذیه و امور رفاهی دانشجویان از محل هدفمند کردن یارانهها
کمیسیون تلفیق بودجه سال 1399 در تبصره 14 بند الف در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، مصوب کرد تمامی دریافتیها مندرج در جداول اعلام شده به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانه داری کل کشور واریز میشود و پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور مطابق جدول اعلام شده هزینه میشود و از محل هدفمند کردن یارانهها 4 هزار میلیارد ریال به تغذیه و امور رفاهی دانشجویان اختصاص مییابد.
*س_
ساخت خوابگاه متاهلی در اولویت صندوق رفاه دانشجویان _س* معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرد: اولویت برنامه ریزی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ساخت خوابگاه متاهلی دانشجویی است.
وی افزود: تعدادی از این پروژه ها با مشارکت خیرین در دانشگاه ها آغاز شده و امیدواریم به درستی و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته پیش برود و به ظرفیت خوابگاه های متاهلی اضافه شود.
تسهیلاتی که صندوق رفاه با بررسی درخواستهای دانشگاهها آنها را به بانکها معرفی و بخشی از اقساط این تسهیلات را خودش در زمان بازگرداندن وامها پرداخت میکند.
*س_دانشگاههای بدهکار نمی توانند تسهیلات بگیرند_س* اما مسئلهای که حتی مانع دریافت این تسهیلات میشود، راه پر پیچ و خمی است که برای پرداخت آن در نظر گرفته شده باعث بی خیال شدن دانشگاهها برای استفاده از این تسهیلات است که از جمله شروط آن نداشتن بدهی دانشگاهها به صندوق رفاه است.
در همین راستا معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در خصوص استفاده از این تسهیلات برای ساخت خوابگاه متاهلی گفت: دانشگاه امیرکبیر به دلیل بدهی 6 میلیارد تومانی که به صندوق رفاه دارد نمیتواند از این تسهیلات استفاده کند.
وی افزود: سال گذشته وامی برای تعمیرات و ساخت خوابگاه جدید دریافت کردیم و باید این تسهیلات را تصفیه کنیم که بتوانیم تسهیلات جدید دریافت کنیم.
*س_دانشگاه تهران درخواستش را پیگیری نکرد_س* سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران نیز از مشکلات دریافت این تسهیلات گفت و تاکید کرد: دانشگاه تهران برای دریافت این تسهیلات درخواستهای خود را به صندوق رفاه دانشجویان ارائه داده است، اما شرط و شروطهای پرداخت این تسهیلات به گونه ایست که فعلا درخواست را پیگیری نکردیم.
وی تصریح کرد: در این شرایط سخت اقتصادی گرفتن تسهیلات نیز زمان بر است و به همین دلیل تا زمانی که شرایط برای ساخت خوابگاه جدید مهیا نشود، تسهیلاتی دریافت نخواهیم کرد.
بازهم بررسیها نشان میدهد که پرداخت تسهیلات به راحتی برروی کاغذ تصویب میشود، اما پرداخت آن مشکلات زیادی به همراه دارد که دریافت تسهیلات ساخت خوابگا متاهلی را هم شامل میشود که صندوق رفاه باید برای کاهش این مشکلات راه حل بهتری را در پیش روی دانشگاهها قرار دهد.