سه‌شنبه 24 تیر 1404

تسهیلات ویژه صندوق پیشرفت به بوم‌گردی‌ها برای نخستین بار

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تسهیلات ویژه صندوق پیشرفت به بوم‌گردی‌ها برای نخستین بار

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارائه تسهیلات ویژه صندوق پیشرفت به بوم‌گردی‌ها برای نخستین بار خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیش از ظهر امروز، نشست عباس صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با روسای تشکل‌های بوم‌گردی برگزار شد.

صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: بوم‌گردی یک روح و یک جسم دارد، جسم بوم‌گردی این است که مسافر را پذیرش کند و غذایی برای مهمان فراهم کند. در اصل جسم بوم‌گردی اقتصاد و معیشت را شکل می‌دهد اما روح آن عامل احیای اصالت، شخصیت و فرهنگ ایرانی است. احیای روستا احیای فرهنگ و تاریخ و سنت ماست و همین موضوع وجه تمایز بوم‌گردی با هتل است. هتل‌ها تنها اقامت را فراهم می‌کنند اما بوم‌گردی در کنار اقامت، فرهنگ‌سازی نیز می‌کند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: با تلاشی که انجام شد، از این پس واحد‌های بوم‌گردی نیز در کنار سایر کارگاه‌های کوچک از تسهیلات مالی برخوردار می‌شوند. در این راستا جلسه مثبتی با معاون اول رییس جمهور داشتیم و با اصل موضوع استفاده از منابع مالی موافقت شده و اکنون درباره درصد این مبلغ بحث می‌کنیم. هر مبلغی که اختصاص داده شود، به واحدهای بوم گردی و صنایع دستی اختصاص پیدا خواهد کرد.

صالحی امیری گفت: امیدواریم با تصویب این موصوغ در دولت، بتوانیم توجه بیشتری به بوم‌گردی‌ها داشته باشیم.

وی در پایان گفت: بنده باور دارم با احیای بوم‌گردی در فضای فعلی، حرکت، تلاش و جنب و جوش در فضای گردشگری کشور دوباره رونق می‌گیرد.

محسنی‌بندپی معاون گردشگری وزارت میراث اظهار کرد: بوم‌گردی‌ها وسیع‌ترین شکبه اقامتی کشور هستند و سیاست دولت چهاردم حمایت از این تشکل‌ها در قالب وام‌ها، تسهیلات و... است.

وی افزود: خوشحالم که اعلام کنم با تلاش وزیر محترم، برای نخستین بار در هیئت امنای صندوق پیشرفت، وزارت میراث فرهنگی جزو دستگاه‌های سهم‌بر از این صندوق قرار گرفت که در آینده مبالغ حاصل از صندوق، به بوم‌گردی‌ها و فعالان صنایع دستی اختصاص خواهد یافت.

معاون گردشگری بیان کرد: بوم‌گردی حاشیه‌نشینی اطراف شهرهای بززگ را خنثی کرده و یکی از ارکان اصلی مهاجرت معکوس همین بو‌گردی‌ها هستند. درحال حاضر 3400 تا 3700 واحد مجاز بوم‌گردی در کشور فعال هستند و تلاش داریم از نطر کیفی و کمی این پتانسیل را افزایش دهیم.

محسنی‌بندپی تاکید کرد: طی جنگ 12 روزه بو‌مگردی‌ها به صورت رایگان آعوش خود را به روی هم‌وطنان از سایر شهرها باز کردند و پذیرای آنها شدند.

مسیر بوم‌گردی در کشور به بیراهه رفته است

در پایان یاور عبیری، رییس هیئت مدیره جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران نیز گفت: سال‌های پیش ما در خانه‌هایمان از گردشگر پذیرایی می‌کردیم و مسیر درستی در پیش داشتیم اما از زمانی که بوم‌گردی شامل تاسیسات گردشگری شد، مسیر آن در کشور منحرف شد و ما درگیر مالیات، اماکن و... شدیم. اگر بشود به رویه سابق، یعنی همان خانه‌های بوم‌گردی برگردیم، اوضاع بهتر می‌شود.

وی تاکید کرد: بوم‌گردی پتانسیل بالایی در درآمدزایی و کاهش فقر کشور دارد. یک چالش ما دخالت نابه‌جای مدیران کل استانی وزارت در امور تشکل‌های بوم‌گردی و همچنین عدم پاسخگویی آنهاست.