تشخیص زودهنگام سرطان پستان با سینهبند هوشمند
یک سینهبند هوشمند با حسگرهای سونوگرافی تعبیه شده درون خود قادر است علائم اولیه سرطان پستان را تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، فناوریهای پوشیدنی از ساعتها و عینکهای هوشمند گرفته تا دستکشهای هوشمند در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشتهاند. اکنون محققان در نیجریه یک سینهبند هوشمند ساختهاند که به گفته آنها میتواند سرطان پستان را خیلی زود و در همان مرحله ابتدایی تشخیص دهد.
نمونه اولیه این سینهبند هوشمند، شامل حسگرهای کوچک فراصوت است که پستانها را اسکن میکنند و محل هر توموری را به خوبی نشان میدهند.
این تیم امیدوار است که این دستگاه بتواند تشخیص سرطان پستان را در جنوب صحرای آفریقا که یک بیماری شایع است، بهبود بخشد، چرا که در آنجا زنان در حال حاضر مجبور به انجام سفرهای طولانی برای دسترسی به خدمات غربالگری و درمانی هستند.
این سینهبند هوشمند توسط شرکت "نکستویر تکنولوژی"(Nextwear Technology) که یک شرکت توسعه فناوریهای پوشیدنی مستقر در ابوجای نیجریه است، ساخته شده است.
"کمیسولا بولارینوا"(Kemisola Bolarinwa) مهندس رباتیک که این سینهبند هوشمند را توسعه داده است، میگوید: مادر عزیز من در سال 2017 به دلیل ابتلا به سرطان پستان در بیمارستانی در نیجریه درگذشت، آن هم به این دلیل که بیماری وی دیر تشخیص داده شد.
وی افزود: من در آن بیمارستان، زنانی را در گروههای سنی مختلف شامل حتی نوجوانان دیدم که از سرطان پستان رنج میبردند. آن زمان بود که احساس کردم باید دِین خود را برای مبارزه با این بیماری ادا کنم.
حسگرهای کوچک فراصوت این سینهبند هوشمند با باتری کار میکنند و با یک اپلیکیشن موبایلی یا تحت وب همگامسازی میشود.
خانم "بولارینوا" توضیح داد: این سینهبند نشان خواهد داد که آیا یک تومور، خوشخیم (بیضرر) یا بدخیم (خطرناک) است. این سینهبند باید حداکثر 30 دقیقه روی سینهها بسته شود تا نتیجه بررسی خود را نشان دهد. این برنامه همچنین دارای یک رابط برای انتقال نتیجه به پزشک است.
در حالی که زنان در حال حاضر باید برای غربالگری سرطان سینه به پزشک مراجعه کنند، "بولارینوا" میگوید که زنان میتوانند با خیال راحت و به سادگی از این دستگاه در خانه استفاده کنند.
وی میگوید: اگر سرطان پستان با این سینهبند هوشمند به موقع تشخیص داده شود، به احتمال فراوان قابل درمان و کنترل خواهد بود و جان بیماران نجات پیدا میکند.
این شرکت به مدت چهار سال بر روی این سینهبند هوشمند کار کرده است و امیدوار است تا ماه ژوئیه سال جاری آن را به بازار عرضه کند.
"بولارینوا" میگوید: ما یک کارآزمایی محلی انجام دادیم و به دقت حدود 70 درصدی رسیدیم. اکنون روی رسیدن به دقت 95 تا 97 درصدی کار میکنیم.
گفتنی است که این سینهبند هنوز قیمتگذاری نشده است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان پستان در حال حاضر شایعترین نوع سرطان در میان زنان در جنوب صحرای آفریقا است و تنها در سال 2020 بیش از 129 هزار مورد ابتلا در این منطقه گزارش شده است.
این در حالی است که تخمینها برای نرخ بقا و امید به زندگی پنج ساله در این منطقه کمتر از 50 درصد است.
سازمان بهداشت جهانی میگوید از هر دو زن مبتلا به این بیماری، یک نفر در پنج سال پس از تشخیص، جان خود را از دست داده است، در حالی که این رقم در ایالات متحده آمریکا از هر پنج زن سیاهپوست، یک نفر و از هر 10 زن سفیدپوست، یک نفر است.
انتهای پیام