تشدید درگیری نظامی تایلند و کامبوج / ناو هواپیمابر تایلند وارد نبرد شد

اقتصادنیوز: در پی شروع درگیری گسترده تایلند و کامبوج، ناو هواپیمابر «چاکری ناروئبت» که سالها بهعنوان نماد پرستیژ دریایی بانکوک شناخته میشد، بار دیگر وارد عملیات نظامی میشود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، با شعلهور شدن جنگ میان تایلند و کامبوج، نگاهها به توانمندیهای نظامی دو کشور جنوب شرق آسیا دوخته شده است؛ بهویژه تایلند که سالها از روابط نزدیک با غرب، بهویژه ایالات متحده و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، بهرهمند بوده است. در مقابل، کامبوج نیز با اتکا به چین بهتازگی به تسلیحات پیشرفتهتری دست یافته است.
تارنمای تحلیلی نشنال اینترست گزارش داد، در این میان، ناو هواپیمابر «چاکری ناروئبت» (HTMS Chakri Naruebet) بار دیگر به نقطه کانونی قدرت دریایی تایلند بدل شده است؛ تنها ناو هواپیمابر جنوب شرق آسیا که در سال 1997 به نیروی دریایی سلطنتی این کشور پیوست. این ناو که توسط شرکت اسپانیایی «باسان» و بر پایه طرح ناو اسپانیایی «پرنسیپ دی آستریاس» (Principe de Asturias) ساخته شد، ابتدا برای عملیات آبی- خاکی، امدادرسانی و پشتیبانی هوایی طراحی شده بود.
اگرچه این ناو سالها بهدلیل هزینههای عملیاتی بالا از رده خارج شده و کاربردش بیشتر به عملیاتهای نمادین و توریستی در بندر «ساتاهیپ» محدود بوده، ولی در شرایط جنگی جدید، ارتش تایلند ظاهراً قصد دارد آن را به عنوان پایگاهی برای عملیات بالگردی، پشتیبانی لجستیکی و تسلط دریایی در نبرد با کامبوج بهکار گیرد.
ناو «چاکری ناروئبت» دارای طولی حدود 182 متر، سرعتی تا 25 گره دریایی و بردی معادل 10 هزار مایل دریایی است و گنجایش بیش از یک هزار نیروی انسانی را دارد. گرچه توان تهاجمی آن محدود است و سیستمهای دفاعیاش بیشتر برای پدافند نزدیک طراحی شدهاند، ولی در سالهای اخیر برخی ارتقاءها از جمله رادار زرافه دریایی (Sea Giraffe AMB) و سامانه فرماندهی Saab 9LV بر روی آن نصب شدهاند.
در ابتدا این ناو توانایی حمل جنگندههای عمودپرواز هاریر (Harrier) را داشت، اما بهدلیل مشکلات لجستیکی، تا سال 2006 تمامی این جنگندهها از رده خارج شدند. امروز «چاکری ناروئبت» عمدتاً به عنوان ناو بالگردبر عمل میکند.
اگرچه هنوز گزارشی رسمی از مشارکت مستقیم این ناو در عملیات نظامی علیه کامبوج منتشر نشده، اما نشانهها حاکی از آن است که بانکوک قصد دارد در این بحران، از این ناو بهعنوان نماد برتری دریایی و قدرتنمایی منطقهای بهره گیرد. این تحول میتواند به احیای نقش عملیاتی «چاکری ناروئبت» پس از سالها کمتحرکی منجر شود.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید