چهارشنبه 3 بهمن 1403

تشریح اهداف کمیته های نما در مناطق 22 گانه پایتخت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تشریح اهداف کمیته های نما در مناطق 22 گانه پایتخت

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: هدف از تشکیل کمیته‌های نما این بوده که تک‌سلول‌هایی که در آینده در شهر ایجاد می‌شوند از شرایط استاندارد حداقلی نازل‌تر نباشند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: هدف از تشکیل کمیته‌های نما این بوده که تک‌سلول‌هایی که در آینده در شهر ایجاد می‌شوند از شرایط استاندارد حداقلی نازل‌تر نباشند.

دبه گزارش خبرنگار مهر، علی اعطا، در دومین همایش فصلی اعضای کمیته های نما مناطق 22 گانه شهرداری تهران که عصر چهارشنبه 11 دی ماه 98 برگزار شد، افزود: هدف از برگزاری این همایش‌ها از ابتدا این بود که با مجموعه افرادی که در کمیته‌های نما فعالیت می‌کنند در گفتگوهای صورت‌گرفته به یک جمع‌بندی مشخص برسیم و مسلما برگزاری این همایش‌ها این فضا را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه در همایش‌های فصلی با توجه به اینکه همکاران ما در یک حوزه تخصصی فعالیت می‌کنند فرصتی فراهم می‌شود تا مجال گفتگو پیدا کنیم، گفت: اولین همایش، فصل پیش برگزار شد و ما در آن توانستیم تجربه‌های جدید و خوبی را پشت سر بگذاریم. به دنبال برگزاری این همایش، کمیته هفت نفره‌ای تشکیل شد که به ریاست آقای فرجامی طی سه ماه گذشته شاهد ایجاد زمینه یک گفتمان جدید بودیم و به تدریج می‌توان گفت که کمیته‌های نما یکی از دستاوردهای این کمیته هفت نفره بوده‌اند.

رئیس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران خطاب به اعضای کمیته‌های نمای مناطق 22 گانه شهر تهران توضیح داد: فرصت را مغتنم می‌شمارم و با توجه به اینکه همگی شما نسبت به نما و موضوعات مرتبط با آن به دلیل حضور در جلسات هفتگی احاطه کافی دارید و در جریان آسیب‌های آن هستید برخی از اقداماتی را که طی دو سال و نیم گذشته در حوزه معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به وقوع پیوسته است توضیح می‌دهم.

اعطا با اشاره به سؤال یکی از خبرنگاران که درباره وصل شدن دو ساختمان به وسیله یک پل به یکدیگر است و مشخصا پروژه پالادیوم گفت: خبرنگار درباره تصمیم‌گیری‌هایی که در کمیسیون ماده 100 درباره این شیوه تخلفات اتفاق می‌افتد از من سؤال پرسید. من هم توضیحاتی درباره رأی قلع و قمع این پل ارائه کردم و توضیح دادم که این ساختمان بدون پروانه و با تجاوز به معبر عمومی ساخته شده است و مشخصا اگر ساختمانی دارای پروانه نباشد حتما ناظر، طراح و احتمالا مجری ذی‌صلاح هم ندارد.

وی ادامه داد: خبرنگار از من پرسید یک پل هم ساختمان شورا را به شهرداری متصل کرده است چطور به این موضوع اعتراض نکردید؟ این موضوع تجاوز به معبر عمومی نبوده است؟ و من توضیحاتی را برای وی ارائه کردم. البته نباید از این نکته فارغ شویم که شهرداری در تمام این سال‌ها هیچ وقت برای ساختمان‌های در تملک خود تعهدی را به منظور اجرای فرایندهای قانونی طی نکرده است.

رئیس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران تصریح کرد: در راستای مشاهده این تخلفات در کمیته معماری و طرح‌های شهری ذیل کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر، لایحه‌ای را به منظور ایجاد تعهد برای ساختمان‌های تحت تملک شهرداری برای دریافت پروانه به صحن بردیم و به تصویب رساندیم که بر اساس آن از این پس باید تمام ساختمان‌های تحت تملک شهرداری برای ساخت‌وساز، مراحل قانونی دریافت پروانه را طی کنند و آنهایی هم که مراحل قانونی برایشان طی نشده است باید نسبت به اخذ پایان کار و مسایل حقوقی مرتبط با آن اقدام کنند.

وی با بیان اینکه شورای شهر در دوره پنجم توانست محدودیت‌هایی را برای مدیریت شهری ایجاد کند، گفت: این موضوع یکی از دستاوردهای شورای پنجم است که می‌توان به آن استناد کرد. بعضا پروژه‌هایی در شهرداری در دست اقدام قرار می‌گیرند که تقریبا هیچ کدام از آنها پروانه ساخت دریافت نکرده‌اند و این به صورت مشخص تضییع حقوق بیت‌المال است.

اعطا در ادامه به موضوع لغو مصوبه موسوم به برج‌باغ در شورای پنجم اشاره کرد و افزود: در حالی که طی 13 الی 14 سال گذشته، برج‌باغ‌ها بخش قابل توجهی از درآمد شهرداری را تشکیل می‌دادند پیش از انتخابات شورای شهر در دوره پنجم، لغو این مصوبه را وعده دادیم و بلافاصله پس از تشکیل شورای پنجم آن را به صحن آورده و پس از حدود 6 ماه به تصویب رساندیم.

رئیس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه بلافاصله پس از تصویب مصوبه جدید، اقدامات لازم در جهت اجماع‌سازی آغاز شد، گفت: این اقدام در حالی صورت گرفت که ما می‌دانستیم شهرداری با کسر بودجه مواجه است اما برای اجرای مصوبه جدید تلاش کردیم.

اعطا در ادامه با طرح این سؤال که چرا وجود کمیته‌های نما و اقدامات آنها حائز اهمیت است، گفت: شاید برای برخی این سؤال پیش بیاید که چرا باید کمیته‌هایی فارغ از حجم معماری بخواهند درباره نما اظهارنظر کنند. اما هدف از تشکیل این کمیته‌ها این بوده است که تا تک‌سلول‌هایی که در آینده در شهر ایجاد می‌شوند از شرایط استاندارد حداقلی نازل‌تر نباشند و به دنبال آن شاهد ارتقاء سیما و منظر شهری باشیم.

وی با بیان اینکه در شورا و شهرداری تلاش شده تا برای این منظور به سمت تدوین ضوابط و مقررات حرکت کنیم تصریح کرد: البته قبل از اینکه موضوع به مر قانون و مقررات جاری تبدیل شود باید حتما اکثریت افراد نسبت به آن نظر مثبتی داشته باشند وگرنه در مقام اجرا نقض می‌شود.

رئیس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای شهر تهران، ایجاد فضایی به منظور گفتمان عمومی در راستای ارتقاء سیما و منظر شهری را از اهداف برگزاری این همایش دانست و گفت: اگر بتوانیم به مقرراتی در این زمینه دست پیدا کنیم دیگر لازم نیست تا برای تصویب نمای تک تک پلاک‌ها به صورت جداگانه وقت صرف کنیم.