تشریح تازهترین اقدامات حمایتی از عشایر / از افزایش 40 برابری اعتبارات تا خبر خوش برای دارندگان چکبرگشتی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس پاپیزاده ظهر امروز در حاشیه کنگره بزرگداشت 11 هزار شهید عشایری کشور با بیان اینکه شاید جامعه کوچنده عشایر از لحاظ جمعیتی به نسبت کشور جمعیت بزرگی نباشد، ولی نقش اقتصادی بزرگی در ایران دارد، گفت: 25 درصد تولید گوشت قرمز و 35 درصد از تولید صنایع دستی کشور بر عهده جامعه عشایری است. رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: هنوز در تولید گوشت قرمز...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس پاپیزاده ظهر امروز در حاشیه کنگره بزرگداشت 11 هزار شهید عشایری کشور با بیان اینکه شاید جامعه کوچنده عشایر از لحاظ جمعیتی به نسبت کشور جمعیت بزرگی نباشد، ولی نقش اقتصادی بزرگی در ایران دارد، گفت: 25 درصد تولید گوشت قرمز و 35 درصد از تولید صنایع دستی کشور بر عهده جامعه عشایری است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: هنوز در تولید گوشت قرمز خودکفا نشدیم، اما اگر همین درصد نیز نبود قطعاً وابستهتر بودیم و خودکفایی کمتری داشتیم و ازآنجایی که صنایع دستی نقش مهمی در معرفی کشور در بازارهای داخلی و خارجی دارند لذا برنامه توسعه صنایع دستی و استفاده از ظرفیتهای گردشگری تدوین و به زودی در سراسر کشور ابلاغ خواهد شد.
پاپی زاده با اشاره به اینکه نهاده دامی در حوزه عشایری در سالهای گذشته به مقادیر اندکی تأمین میشد، اظهار داشت: تا پایان سال 1400 افزایشی چشمگیر در توزیع نهاده را شاهد بودیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان کرد: در سال 99، 520 هزار تن نهاده در کشور توزیع شد، اما این رقم تا پایان سال 1400، 50 درصد افزایش پیدا کرد.
افزایش بیسابقه تسهیلات بخش کشاورزی
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز با هدفمندسازی یارانههای بخش کشاورزی در این حوزه 20 هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار شده که این تسهیلات در تاریخ بخش کشاورزی کشور بینظیر است، گفت: عشایر در حال حاضر با استفاده از دامدارکارت میتوانند از طریق ادارات و شعب بانک کشاورزی تسهیلات ارزانقیمت دریافت کنند.
امکان دریافت تسهیلات باوجود چکهای برگشتی
پاپیزاده با اشاره به اینکه با حمایتهای انجام شده مشکلات دریافت تسهیلات عشایر حل شد، بیان کرد: معمولا بدهی برخی بهرهبرداران به بانکها مانع دریافت تسهیلات بعدی بود که در حال حاضر این مشکل رفع شده است و عشایر، کشاورزان و دامداران با وجود بدهکاری و چکهای برگشتی نیز میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی ادامه داد: مشکل قرار دادن وثیقه و یا ضامن برای دریافت تسهیلات عشایر نیز حل شده به گونهای که عشایر میتوانند با استفاده از روش تضامن زنجیرهای و یا چک و سفته برای اولین بار در کشور به منظور حمایت از تأمین نهاده دامداران نهاده خود را دریافت کنند.
افزایش 2 برابری قیمت خرید دام
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار کرد: از آنجایی که خرید مصرف داخلی به صورت مستقیم از تولید به مصرف سبب ارزانسازی برای مصرف کننده میشود از آذرماه تا اسفندماه قیمت خرید دام تضمینی تا 2 برابر افزایش یافت.
وی ادامه داد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که با صادرات هر کیلوگرم گوشت دام عشایر بتوانیم 2 کیلوگرم گوشت با کیفیت وارد کشور کنیم که سبب تامین نیاز داخل، فراوانی کالا، ارزآوری و رفع مشکلات تولیدات داخلی میشود.
پاپیزاده با اشاره به اینکه نگاه به بخش عشایری در این دولت و مجلس متفاوت است، بیان کرد: با کمک شرکت پشتیبانی دام خرید تضمینی به زودی آغاز میشود.
افزایش 40 برابری اعتبارات ملی عشایر
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه اعتبارات حوزه عشایری در سال جاری 40 برابر افزایش یافته است، اظهار کرد: کل اعتبارات ملی در حوزه راه عشایری در سال گذشته کمتر از 23 میلیارد تومان برای 31 استان عشایری کشور بوده و این اعتبارات در سال جاری به بیش از 2 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی به بودجه ملی آب نیز اشاره کرد و گفت: کل بودجهای که در این حوزه در اختیار داشتیم مبلغ 300 میلیارد تومان در سال بود که اکنون این مبلغ تا 3 الی 4 برابر افزایش یافته است.
وی در پایان اظهار داشت: بودجههای استانی نیز تحت عنوان مصوبات سفر ریاست جمهور در استانها ابلاغ و در اختیار قرار میگیرد که سال گذشته بودجه استان چهارمحال و بختیاری 5 میلیارد تومان بود که این بودجه در سال جاری به 140 میلیارد تومان رسید.