یک‌شنبه 30 دی 1403

(تصاویر) آسمانخراشی شبیه «شلوار»؛ بهترین ساختمان جهان در سال 2012

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
(تصاویر) آسمانخراشی شبیه «شلوار»؛ بهترین ساختمان جهان در سال 2012

وبسایت معماری Dezeen اخیرا به انتشار مقالاتی درباره مهم‌ترین و بهترین ساختمان‌های جهان در قرن بیست و یکم پرداخته است. یک آسمان‌خراش منحصر‌به‌فرد چینی ساختمانی است که این وبسایت آن را به عنوان مهم‌ترین پروژه معماری سال 2012 معرفی کرده است.

ساختمان مرکزی CCTV که توسط شرکت معماری OMA طراحی شد، یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین ساختمان‌های سال 2012 بود که همچنان به‌عنوان نمادی از رشد سریع ساخت‌وساز در چین شناخته می‌شود.

به گزارش فرادید؛ این آسمان‌خراش یکی از اولین پروژه‌های برجسته‌ای بود که توسط معماران برجسته اروپایی در چین طراحی شد، درست در زمانی که این کشور در حال معرفی خود به‌عنوان یک قدرت اقتصادی و ساختمانی جهانی بود. این ساختمان به دلیل شکل خاص و منحصر‌به‌فرد خود، توسط مردم محلی «شلوار بزرگ» نامیده شد و از سوی برخی منتقدان به‌عنوان «بزرگ‌ترین اثر معماری ساخته‌شده در این قرن» تحسین شد. این آسمان‌خراش به سرعت توجه جهانیان را به خود جلب کرد و به نمادی از شهر پکن تبدیل شد.

ساختمان مرکزی CCTV از فولاد و شیشه ساخته شده و دفاتر مرکزی و امکانات تولید تلویزیون دولتی چین را در خود جای داده است. طراحی آن با شکل حلقه‌ای و زاویه‌دار، بسیار نوآورانه و غیرمعمول بود. اگرچه این ساختمان به‌طور رسمی در سال 2012 افتتاح شد، اما نمای آن پیش از المپیک تابستانی 2008 تکمیل شده بود؛ یعنی همان زمانی که تمام جهان به پکن چشم دوخته بود.

این ساختمان بخشی از نسل جدیدی از سازه‌های برجسته و غیرمعمول بود که همزمان با رشد سریع چین به‌عنوان یک قدرت جهانی شکل گرفتند. این آسمان‌خراش دارای دو برج مایل است که در طبقات بالایی با پلی به طول 75 متر به هم متصل می‌شوند. این طراحی، قالب سنتی آسمان‌خراش‌ها را به چالش می‌کشد. ساختمان توسط رِم کولهاس، یکی از بنیان‌گذارانOMA طراحی شده است.

وقتی طرح این ساختمان در سال 2003 رونمایی شد، برخی آن را به دلیل پل معلق و ساختار پیچیده‌اش مورد انتقاد قرار دادند، به‌ویژه با توجه به زلزله‌خیز بودن پکن. برخی نیز از این که یک معمار خارجی چنین پروژه مهمی را طراحی کرده انتقاد کردند.

کولهاس اما بر این باور بود که طراحی حلقه‌ای ساختمان بر اساس سنت فرهنگی جمع‌گرایی چینی است و هدف آن تقویت حس همبستگی و ارتباط بین کارکنان است، نه جدا کردن آنها در دو برج جداگانه.

اما با افتتاح رسمی در سال 2012، این ساختمان با تحسین گسترده مواجه شد و منتقد معماری نیویورک تایمز، نیکولای اوروسوف، آن را به‌عنوان «بزرگ‌ترین اثر معماری ساخته‌شده در این قرن» توصیف کرد. او این ساختمان را «یکی از جذاب‌ترین و قدرتمندترین آثاری که در عمر خود دیده» نامید.

با این حال، این ساختمان مورد توجه همه نبود. در سال 2014، رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، اعلام کرد که خواهان پایان دادن به معماری‌های عجیب و غریب در کشور است. این اظهار نظر پس از دوره‌ای از ساخت‌وسازهای برجسته در چین انجام شد که منجر به طراحی‌های غیرمعمول متعددی شده بود.

کولهاس در واکنش به انتقادات از طراحی خود دفاع کرد و گفت: «این ساختمان بسیار جدی و مفید است و شیوه‌های جدیدی را در ساخت و طراحی معرفی کرده که پیش از این در چین وجود نداشت».

اگرچه بعید است ساختمان دیگری با این شکل غیرمعمول در چین ساخته شود، اما ساختمان مرکزی CCTV همچنان به‌عنوان یکی از چشمگیرترین و برجسته‌ترین سازه‌ها باقی مانده و یادآور رشد سریع اقتصادی و ساختمانی چین در دهه‌های اخیر است.

از دست ندهید

راز‌های مراقبت پوستی کره‌ای‌ها

روش درست آب دادن و نگهداری از گیاه پتوس

طرز تهیه ساندویچ خامه‌ای ژاپنی؛ ساندو

16 کار رایجی که در واقع باعث آسیب شدید به پوست صورت می‌شوند