تصویب حداقل حقوق برای سال آینده / تاکید بر مهار رشد اجاره بها / همایش ملی ایران و همسایگان
حقوق کارکنان دولت / همایش ملی ایران و همسایگان / مذاکرات و ین / جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.
به گزارش ایسنا، خبر تصویب پنج میلیون و 600 هزار تومان برای حداقل حقوق کارکنان در سال آینده در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 با اعلام این خبر گفت که کمیسیون تلفیق امروز تبصره 12 لایحه بودجه درباره حقوق و دستمزد را تصویب کرد که به موجب آن حداقل حقوق کارکنان پنج میلیون و 600 هزار تومان تعیین شد دولت در لایحه حداقل حقوق را چهار میلیون و 500 هزار تومان پیش بینی کرده بود.
توضیحات سخنگوی وزارت خارجه هم در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران درباره روند مذاکرات مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
سعید خطیب زاده با بیان اینکه پیشرفت گفتوگوها در مسیر درستی قرار دارد، گفت: در یک ماه گذشته مسیر مذاکرات پیوسته و آهسته رو به پیشرفت بوده است و ما از هر زمان دیگری به نقطه توافق نزدیکتر هستیم و همچنین نقطهای که آمریکا باید تصمیمات خاص سیاسی خود را بگیرد.
وی همچنین در مورد اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات وین در ارتباط با آزادی اتباع آمریکایی در ایران و ارتباط آن با مذاکرات وین تأکید کرد: این دو، دو مسیر جدا از هم هستند، البته اگر اراده در طرف مقابل باشد این امکان وجود دارد که در کمترین زمان در مورد دو موضوع به یک توافق پایدار برسیم.
رابرت مالی مذاکرهکننده ارشد آمریکا در مذاکرات وین، در مصاحبه ای با رویترز گفته بود که در عین این که در حال انجام دادن مذاکرات غیر مستقیم با ایران در زمینه پرونده هستهای هستیم، با آنها مذاکرات غیرمستقیمی هم درباره اطمینانیافتن از آزادسازی زندانیانمان انجام میدهیم.
در ادامه تلاش های برای احیای توافق هسته ای، رؤسا و نمایندگان هیأتهای ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+4 به منظور بررسی و بحث درباره متون پیشنویس، در هتل کوبورگ وین تشکیل جلسه دادند.
حال این سوال مطرح است که وقتی مذاکرات در مسیر درست در جریان است و پیشرفتهای نسبتا خوبی نیز در تکمیل متون مذاکراتی به دست آمده، چرا طرف های اروپایی و آمریکا بر لزوم توافق موقت اصرار می کنند؟ در حالی که اگر در مورد موضوعات اختلافی تصمیمات لازم و درست گرفته شود، میتوان به توافق نهایی دست یافت.
تاکید بر مهار رشد اجاره بها در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت از دیگر اخبار پربازدید بود.
در این جلسه گزارش مرکز آمار ایران در مورد تورم دی ماه و اجاره مسکن در سبد هزینه خانوار مطرح و پس از بررسی مقرر شد ستاد هماهنگی اقتصادی سیاست حمایتی در این زمینه را با هدف کنترل رشد اجاره بها و حمایت از اجارهنشینان تدوین و ارائه کند.
آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و اظهارات یک عضو لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در این باره واکنش نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین را در پی داشت.
میخائیل اولیانوف تاکید کرد که پولهای بلوکهشده متعلق به ایرانند. این مبالغ با نقض قوانین بینالمللی بلوکه شده بودند.
امروز همچنین همایش ملی ایران و همسایگان که در مرکز مطالعات و پژوهشهای وزارت امور خارجه بر گزار شد.
سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور فرماندهی کل قوا طی سخنانی در این مراسم گفت: غرب به دنبال آن است تا ما را تسلیم کند و این همان هدفی است که در جنگ تحمیلی هم دنبال می کردند و اکنون که جنگ اقتصادی و رسانه ای و فرهنگی است مجدد همان هدف قبلی خود یعنی تسلیم ایران و بازگشت کشورمان به غرب و گرفتن استقلال سیاسی را دنبال میکنند اما همان گونه که تاکنون با استراتژی مقاومت ایستادگی کردیم می توانیم در این دوران نیز با اتخاذ سیاست های جدید همسایگی و سیاست نگاه به شرق، ارتقا وزن ژئوپولتیک پیدا کنیم و در مقابل قدرت های سلطه گر غربی به پیروزی برسیم.
در بخش دیگری از این مراسم احمد وحیدی وزیر کشور با تاکید بر اینکه اصولاً سیاستها در جمهوری اسلامی با اولویت منطقهای بوده است، گفت: البته این به معنای بیتوجهی به روابط بینالمللی نیست و جمهوری اسلامی اصلا به دنبال دورشدن از فضای بینالمللی نیست؛ چرا که باید در معادلات جهانی حتما حضوری قوی داشته باشد.
دیگر اخبار مرتبط با این همایش را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
ایران باید راهبردی 20 ساله با تک تک همسایگانش داشته باشد
سیاست همسایگی باید یکی از ستونهای اصلی سیاست خارجی باشد
کدورتهایی که با بعضی از همسایگان مطرح بود رفع شد
انتهای پیام