سه‌شنبه 6 آذر 1403

تصویب پذیرش 30 درصد دانشجویان علوم پزشکی از مقطع کارشناسی / الزام دانشگاه‌ها به افزایش ظرفیت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تصویب پذیرش 30 درصد دانشجویان علوم پزشکی از مقطع کارشناسی / الزام دانشگاه‌ها به افزایش ظرفیت

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصمیم این شورا برای پذیرش 30 درصدی دانشجویان رشته های علوم پزشکی از دوره کارشناسی خبر داد و گفت: برای اینکه ظرفیت پذیرش داوطلبانی که از دبیرستان وارد دانشگاه می‌شوند، کمتر نشود وزارت بهداشت ملزم شد ظرفیت پذیرش در این رشته ها را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبکانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مهم ترین مصوبات این جلسه اشاره کرد و در خصوص تصمیم گیری های پذیرش در رشته های علوم پزشکی نیز گفت: ماده 8 مصوبه امروز مربوط به رشته های پزشکی بود. یک اصلاحیه امروز در این خصوص تدوین شد ولی نهایی سازی را دوشنبه هفته آینده در جلسه فوق‌العاده با حضور رییس جمهور ابلاغ خواهیم کرد.

وی در توضیح مصوبه فوق گفت: بر این اساس، تا سال 1402 به وزارت بهداشت فرصت داده می‌شود در رشته‌های پزشکی تا 30 درصد از مقطع کارشناسی دانشجو پذیرش کنند. البته باید به مرور به این موضوع پرداخته شود؛ چرا که وزارت بهداشت نگران بود این موضوع شوکی را به جامعه و داوطلبان وارد کند. بنابراین این اصلاحیه را انجام دادیم مبنای ما این بود تا سال 1402 حدود 30 درصد ورودی ها از مقطع کارشناسی برای رشته های پزشکی باشد.

کبکانیان تاکید کرد: وقتی 30 درصد پذیرش ها از دوره کارشناسی باشد؛ داوطلبانی که از دوره دبیرستان وارد می‌شوند نگران ظرفیت پذیرش و کاهش در رشته ها خواهند بود. به همین جهت ما طرح جامع افزایش ظرفیت پزشکی را آماده کردیم و وزارت بهداشت در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه آن را؛ می‌کند زیرا در شرایط فعلی این انتقاد وجود دارد که سالیانی است که گسترشی در زمینه ظرفیت رشته‌های پزشکی انجام نشده و برای تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها باید همکاری کنند.

وی در خصوص سایر مباحث مطرح شده در جلسه امروز گفت: مصوبه "ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته های غیرمرتبط" یکی از موضوعاتی بود که اخیرا نگرانی ایجاد کرد و این موضوع با ابلاغیه‌ای که توسط یکی از مدیران وزارت علوم تحقیقات و فناوری صادر شده بود جامعه دانشگاهی را نگران کرد که خوشبختانه با توضیحاتی که وزیر علوم ارائه دادند نگرانی ها رفع شد.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوع فوق اشتباهی در داخل مجموعه وزارت علوم بود و بعدا اعلام کردند که اصلا چنین مصوبه‌ای به صورت قطعی وجود نداشته است و اصلاح شده است. لذا تاکید می‌کنم کسانی که نگران بودند بدانند سیاست‌های شورای عالی فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور این است که حداکثر انعطاف پذیری در این حوزه‌ها وجود داشته باشد.

کبکانیات افزود: ما شاهد بودیم دانشجویانی از رشته هایی مثل فنی مهندسی و علوم پایه وارد رشته های علوم انسانی شدند و بسیار درخشیدند و یا رشته‌های مختلف دیگر، البته قبول دارم که باید ضابطه ای وجود داشته باشد ولی انعطاف تغییر رشته در مقطع کارشناسی و سپس بالاتر یکی از مزایای های پیشرفته بودن کشور است و در آینده هم هرچه شود ما باید رشته های بین رشته ای را تقویت کنیم. در آینده قرار است شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع و تدوین سیاست‌های مربوطه بپردازند.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعات ما "جراحی رباتیک" بود که تیر ماه امسال این کار انجام شد. البته تا نهایی شدن نتایج و ورود به مرحله تجاری‌سازی هنوز فاصله هست ولی در ارتباط با اخبار علمی خبر خوشحال کننده بود که این هم یکی از دستاوردهای نیروهای علمی و دانشمندان و جوانان کشور ما بود که اعضا در جلسه هم بسیار خوشحال شدند و نمونه ای از همکاری بین رشته‌ای تخصصی است و نشان می‌دهد که هر چه بیشتر همگرایی بین این رشته‌ها باشد کشور ما با سرعت بیشتری پیشرفت خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: مصوبه سنجش و پذیرش تا 7 ماده و با اصلاحاتی، تصویب شده به طور رسمی طرح نیز در یک گردهمایی جزئیات آن را گزارش خواهیم داد. اما به داوطلبان آزمون سال 1402 این نوید را می دهم که با آرامش زیاد و به دور از فعالیت‌های کاسبکارانه برخی به تحصیل در عمق مطالب درسی بپردازند؛ چرا که با این مصوبه تنش های شدیدی که 12 سال در ذهن یک جوان بود رفع شده و داوطلبان می توانند در یک‌سال دو بار کنکور بدهند. بر این اساس در پذیرش دانشجو 60 درصد سابقه تحصیلی موثر است و حتی نتیجه ای که داوطلب می گیرد تا دو سال اعتبار دارد و در این مدت فرد داوطلب فرصتی برای انتخاب برتر خواهد داشت.

انتهای پیام