تعداد واحدهای صنعتی در کردستان 72 درصد افزایش یافت
سنندج - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در مدت 6 سال (93 تاکنون) با وجود شرایط سخت اقتصادی و تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، با تدبیر و حمایت دولت تعداد واحدهای صنعتی در این استان 72 درصد بیشتر شده است.
محمد درهوزمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فعال نگه داشتن واحدهای تولیدی حوزه صنعت و احیای واحدهای راکد و تکمیل ظرفیت این واحدها طی این مدت، از برنامههای اولویت دار این سازمان بوده است.
وی با اشاره به اینکه سال 93 بعد از پایشهای انجام شده تعداد واحدهای صنعتی استان 500 واحد بود، افزود: تعداد واحدهای تولیدی استان اینک به 860 واحد رسیده و این نشان میدهد در شرایط سخت اقتصادی و تحریمهای ظالمانه امریکا علیه ایران اسلامی تلاش زیادی برای فعال کردن واحدهای راکد و ایجاد واحدهای جدید در استان انجام شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه قبل از سال 92 و 93 بیشتر واحدهای صنعتی استان را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل داده بودند، اضافه کرد: بیشتر کارخانههای بزرگ استان در آن دوره شامل سیمان بیجار، کاشی کسری، تراکتور سازی و آدامس ون بود.
درهوزمی یادآور شد: حال در استان واحدهای بزرگی همچون پتروشیمی با تولید 300 هزار تن پلی اتیلن و اشتغال مستقیم 700 نفر و لاستیک بارز با تولید روزانه 18 هزار حلقه لاستیک و اشتغال مستقیم برای 800 نفر داریم که فعال هستند.
تولید 4500 کیلوگرم طلا در کردستان
وی از دیگر واحدهای معدنی بزرگ استان را طلای زرکوه قروه اعلام کرد و گفت: این واحد در سال 98 چهار هزار و 500 کیلوگرم طلای خالص تولید و برای یک هزار و 230 نفر هم اشتغال ایجاد کرده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: واحدهای کنسانتره صبا نور و کیمیا معادن به منظور جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن در استان به بهره برداری رسیدند و کارخانههای سیگار و لوازم خانگی هم در سقز با سرمایه گذاری خارجی در این مدت احداث شدند.
وی اظهار داشت: تجاری که در شهرستان بانه بیشتر مشغول واردات انواع کالا بودند تشویق به سرمایه گذاری و شروع بکار تولیدی کردند و اکنون این شهر با وجود واحد مونتاژ تجهیزات روشنایی به قطب تولید روشنایی کشور تبدیل شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: معدن طلای سقز نیز یکی دیگر از پروژه های مهم استان است که اکتشافات آن تکمیل شده و پروانه بهره برداری معدن هم برای آن صادر شده البته اقدامات مربوط به ساخت کارخانه تولید طلای این معدن بدلیل مشکلات زیست محیطی به تعویق افتاد ولی بزودی عملیات احداث این کارخانه آغاز میشود.
وی به تعریف زنجیره فولاد کردستان اشاره کرد و افزود: ساخت کارخانه های کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در دستور کار قرار گرفت و تاکنون واحد تولید یک میلیون و 500 هزار تن کنسانتره به بهره برداری رسیده و عملیات اجرایی 2 کارخانه گندله با ظرفیت یک میلیون و 600 هزار تن در حسن آباد یاسوکند نیز شروع شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: عملیات اجرایی کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و 600 هزار تن هم در بیجار و فولاد قروه هم با ظرفیت تولید یک میلیون تن ورق گرم آغاز شده است.
ایجاد بیش از هشت هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری
درهوزمی اظهار داشت: با سرمایه گذاری از محل تولید آهن اسفنجی و فولاد شرکت صنایع فولاد کردستان با بیش از هشت هزار میلیارد تومان، تولید گندله هم توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی با بیان اینکه اجرای پروژه پتروشیمی دوم کردستان هم با حمایت استاندار در حال پیگیری است، یادآور شد: پتروشیمی دوم برای تولید 500 هزار تن پلی اتیلن پت بطری و پت نساجی در محدوده بین بیجار و دیواندره احداث خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: میزان سرمایه گذاری در این پروژه 750 میلیون یورو است که بزرگترین سرمایه گذاری در استان هم به شمار می رود و عملیات اجرایی این پروژه بعد از به اتمام رسیدن کار بانکی آغاز میشود.
درهوزمی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی کارخانه ذوب آهن سقز با سرمایه گذاری خارجی آغاز شد، گفت: این پروژه مدتی بدلیل تحریمها دچار وقفه شد ولی با پیگیریهای انجام شده بار دیگر فعالیت اجرایی آن از سر گرفته شده و فعال است.
نقش آفرینی منطقه آزاد بانه و مریوان در توسعه تجارت
وی با بیان اینکه مرز بانه و مریوان ظرفیت ارزشمندی برای کل کشور و استان کردستان است، اضافه کرد: مرز باشماق رتیه یک ترانزیت کشور را کسب کرده و سال گذشته یک میلیارد و 200 هزار دلار از این مرز صادرات انجام شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: منطقه آزاد تجاری، صنعتی بانه و مریوان مصوبه دولت را دارد و حال با ایراداتی که از سوی شورای نگهبان به آن گرفته شده به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده که با نهایی شدن وضعیت منطقه آزاد و تصویب آن شاهد توسعه استان و نقش آفرینی این منطقه در توسعه تجارت کشور خواهیم بود.
وی اظهار داشت: بدلیل شرایطی که کشور از لحاظ اقتصادی با آن مواجه شده سرعت اجرای پروژهها کند شد ولی با این وجود همه تلاش خود را بکار میگیریم تا تمام پروژههای در حال اجرا به مرحله نهایی برسد و استان روی ریل صنعتی قرار گیرد.
ایجاد مشوق های سرمایهگذاری برای تحقق توسعه متوازن
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: برای ایجاد توازن بین استانهای توسعه یافته و کمتر توسعه یافته کشور نیاز است دولت مشوق هایی را برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی در استان های کمتر توسعه یافته اختصاص دهد.
درهوزمی با اشاره به اینکه سرمایه گذاران بدنبال کسب سود بیشتر هستند، افزود: اگر دولت پرداخت بخشی از سود بانکی سرمایه گذاران را در استانی همچون کردستان متقبل شود سرمایه گذاران بیشتری تشویق به حضور در این استان میشوند.
وی با بیان اینکه خود جزو کسانی بوده که در وزارت صمت در تهیه برنامه برای مناطق کم برخوردار و توسعه نیافته مشارکت داشته است، اضافه کرد: در کردستان 26 هزار میلیارد تومان که با تغییر نرخ ارز به بیش از 35 هزار میلیارد تومان رسیده، پروژه تعریف شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: تامین مالی این پروژهها یا باید از طریق صندوق توسعه ملی یا ایجاد مشوق برای سرمایه گذاران انجام شود.
درهوزمی با بیان اینکه مشوقی برای سرمایه گذارن در راستای توسعه متوازن یا وجود ندار یا بسیار کم است، تاکید کرد: این بزرگترین چالش در استانهای کم برخوردار است و بانکها باید موظف شوند در سطح ملی برای پر کردن شکاف توسعهای تسهیلات به سرمایه گذاران اعطا کنند.
*س_برچسبها_س*