تعرفههای پرستاری طی چند روز آینده پرداخت میشود؟!
قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از 14 سال وارد فاز اجرایی شد، در واقع قرار بود که اجرای قانون تعرفه گذاری جدید برای خدمات پرستاری و افزایش حقوق پرستاران تا پایان شهریورماه عملیاتی شود اما به تاخیر افتاده که امیدواریم در چند روز آینده نهایی شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از 14 سال با توصیه رهبر معظم انقلاب وارد فاز اجرایی شد. حالا حدود 200 هزار نفر از کادر پرستاری کشور در انتظار اجرای این قانون و افزایش دریافتی خود هستند.
بر اساس ماده واحده این قانون، وزارت بهداشت موظف شد استاندارد بستههای خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده (16) قانون سازمان نظام پرستاری را در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چهارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.
همچنین کارانه ارائه کنندگان خدمات پرستاری باید بر اساس قانون تعرفهگذاری اجرا شود. مطابق تبصره دو این قانون قرار بود، آیین نامه اجرایی آن با همکاری وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاری تدوین و پس از تایید شورای عالی بیمه خدمات درمانی به تصویب هیأت وزیران برسد و اجرا شود.
پرداخت تعرفههای پرستاری در چند روز آینده
طی چند روز گذشته عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت به پرداخت تعرفههای پرستاری در چند روز آینده اشاره کرد و گفت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال 1386 تصویب شد، اما در مجلس سیزدهم ردیف جداگانهای برای اعتبار اجرای آن در نظر گرفته شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در ماههای گذشته زیرساختهای اجرای تعرفه گذاری فراهم شده و حسابداری بیمارستانها به نرم افزار محاسبه این تعرفهها مجهز شدند، گفت: با همکاری سازمان برنامه و بودجه و بیمههای پایه، اعتبار اجرای تعرفه گذاری اختصاص مییابد و پرستاران حقوق خود را بر اساس تعرفه گذاری دریافت میکنند.
عبادی تاکید کرد: معوقات پرستاران در این زمینه براساس قانون از ابتدای فروردین 1401 محاسبه میشود، اما با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری معوقات سه ماه پایانی سال گذشته پرستاران نیز بر اساس این تعرفه گذاریها پرداخت خواهد شد.
کاهش پرداخت به پرستاران با اجرای طرح تعرفه گذاری
این در حالی است که محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاران اظهار داشت: سالهاست با اجرای طرح خودگردان بیمارستانها، پرداخت کارانه پزشکان و میزان تعرفههای آنها، فاصله درآمد پزشک و پرستار بیشتر شده اما با افزایش دو برابری کارانه پزشکان این فاصله به اوج خود رسیده است.
وی در ادامه با بیان این مطلب که با اجرای مصوبه چند ماه پیش دولت، سقف کارانه ماهانه پزشکان در شهرهای برخوردار از 60 میلیون تومان به 120 میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: متاسفانه در شهرهای غیر برخوردار بدون سقف است و هر چقدر که بخواهند به پزشکان کارانه پرداخت میکنند، در حالی که با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در بهترین حالت 3 میلیون تومان کارانه به پرستاران پرداخت میشود. شریفی مقدم بااشاره به اینکه دستورالعمل و فرمول کارانه پزشکان بسیار ساده و مشخص است و خود پزشک به راحتی میتواند براساس تعداد ویزیت یا جراحی انجام شده، میزان کارانه خود را محاسبه و مطالبه کند، گفت: متاسفانه دستورالعمل کارانه پزشکان به سمت تسهیل و افزایش پرداخت به پزشکان است اما در مورد پرستاران کاملا برعکس است.
به گفته دبیرکل خانه پرستار، آیین نامه باز توزیع منابع کارانه پرستاری که اخیرا تصویب شده، شامل 40 ماده است. ضوابط بسیار زیادی مانند رده خدمتی، سابقه خدمت، مدرک تحصیلی، امتیاز بخش بیمارستان، امتیاز کیفی کارکنان، ضریب کیفی خدمت، امتیاز عملکرد، تعداد مریض و... که فرمولهای پیچیدهای دارد. گویی هدف از تنظیم آن ایجاد قید و بند و محدودیت حداکثری برای کاهش پرداخت به پرستاران است.
شریفی مقدم افزود: اگر قرار است نظام سلامت کشور بر اساس سیستم کارانه و پرداخت به ازای خدمت اداره شود. باید با پزشک و پرستار یکسان برخورد شود و با همان ترازو، فرمول و سبکی که برای پزشک محاسبه میشود، برای پرستار هم همان شیوه اجرا شود.
حال باید دید طی چند روز آینده تعرفههای پرستاری پرداخت میشود یا همچون دفعات گذشته به تعویق می افتد؟!.