دوشنبه 5 آذر 1403

تعطیلی 477 مرکز علمی کاربردی طی 5 سال گذشته / تدوین آیین‌نامه دوره‌های آموزش ترکیبی دانشگاه جامع

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تعطیلی 477 مرکز علمی کاربردی طی 5 سال گذشته / تدوین آیین‌نامه دوره‌های آموزش ترکیبی دانشگاه جامع

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشستی خبری که ظهر امروز در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اقدامات برنامه اول توسعه این دانشگاه گفت: از 1077 مرکز فعال علمی کاربردی در سال 95 اکنون به 600 مرکز رسیده‌ایم. مراکزی که تعطیل شده‌اند، بخشی بر اساس مصوبه شورای اداری که مصوبه دولت بود تعطیل شدند و بخشی هم مراکزی بودند که نمی‌توانستند با برنامه‌های کیفی دانشگاه همراه شوند.

وی به ساماندهی روسای مراکز علمی کاربردی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: روسای مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی طی 5 سال گذشته ساماندهی شدند، این افراد باید کد مدرسی و مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند، برخی از روسای مراکز از بدو تاسیس رئیس مرکز بودند، در حالی که بر اساس قانون آنها فقط می‌توانند دو دوره 4 ساله رئیس مرکز باشند.

به رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، بیش از 93 هزار مدرس این دانشگاه از سال 95 مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، که از این تعداد کمتر از 25 هزار نفر امکان ادامه همکاری پیدا کردند. این افراد یا خودشان در ارزیابی حضور پیدا نکردند یا مورد تایید قرار نگرفتند، به عبارتی از هر 4 نفر یک مدرس تایید شد و امکان ادامه همکاری با دانشگاه را یافت.

وی با تاکید بر اینکه از سال 95 به این طرف 4 دوره فراخوان جذب مدرس در شهریور ماه هر سال برگزار شده است و بیش از 100 هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند، گفت: طی 5 سال گذشته بیش از 10 هزار مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور پذیرش شد و جذب این دانشگاه شدند.

امید در زمینه سطح‌بندی مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته 4 بار تمام مراکز دانشگاه علمی کاربردی کشور مورد ارزیابی و سطح‌بندی قرار گرفتند. مراکزی که در سطح آخر ارزیابی قرار گرفتند، می‌بایست طی یک سال خودشان را به سطح بالاتر ارتقا دهند، در غیر این صورت از روند جذب و پذیرش دانشجو حذف می‌شوند.

وی همچنین به مراکز رشد دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد و گفت: در طول برنامه اول توسعه در دانشگاه 250 مرکز نوآوری تاسیس شد که این مراکز در مراکز علمی کاربردی مستقر هستند و به مدرسان، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان کمک می‌کنند تا علم خود را به ثروت تبدیل کنند. تاکنون بیش از 150 رویداد شتاب نیز در مراکز این دانشگاه برگزار شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به بازنگری دوره‌ها و برنامه‌های درسی این دانشگاه خاطرنشان کرد: تمام دوره‌های آموزشی این دانشگاه مورد بازنگری قرار گرفته است، رشته‌هایی که طی دو سال پی در پی متقاضی نداشته باشند، در دانشگاه جامع حذف و رشته‌های جدید ارائه می‌شوند. امسال 800 کدرشته محل جدید ایجاد شده و 50 کدرشته محل حذف شده است.

وی به توسعه فعالیت‌های بین المللی نیز اشاره کرد و گفت: بالاخره امسال توانسته‌ایم دانشجویی را برای طی دوره 6 ماهه کارورزی خود به آلمان اعزام کنیم، این اقدام طی ماه‌ها و سال‌های آینده نیز امتداد می‌یابد.

* بازنگری اساسنامه دانشگاه جامع علمی کاربردی

امید همچنین به تداوم برنامه‌های کیفی‌سازی دانشگاه اشاره کرد و گفت: اساسنامه دانشگاه بازنگری و به‌روز و نواقصی که در اساسنامه قبلی بود، برطرف شده و به تصویب شورای گسترش رسیده است. همچنین آیین نامه مجوز دوره‌های علمی کاربردی و ایجاد مراکز جدید علمی کاربردی نیز مورد بازنگری قرار گرفته که بر اساس آن با توجه به مباحثی که در آن مطرح شده است، تمام مشکلات و تناقضات قبلی حذف شده و مراکز علمی کاربردی کیفی‌تر خواهند شد. بر این اساس فقط زمانی مرکز علمی کاربردی تاسیس می‌شود که پشتوانه محیط کاری داشته باشد. سند آمایش آموزش‌های مهارتی کشوری نیز برای اولین بار ایجاد شده است و بر این اساس تمام استان‌ها سند آمایش آموزش دارند.

وی با تاکید بر گذر 20 ماه سخت در دوران کرونا خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشگاه 12 سامانه ارائه مباحث آموزشی مجازی دارد که می‌تواند از آن بهره‌مند شود. دانشگاه جامع علمی کاربردی برای برگزاری دوره‌های نظری به صورت آنلاین هیچ مشکلی ندارد، اما با توجه به ساختار مهارتی این دانشگاه باید دوره‌های حضوری آن به زودی برگزار شود. بر همین اساس از دیروز کلاس‌های حضوری این دانشگاه آغاز شد. هرچند که مقاومت‌هایی برای برگزاری کلاس‌های حضوری وجود دارد اما اصل کار دوره‌های مهارتی، حضوری است.

* تدوین آیین‌نامه دوره‌های آموزش ترکیبی دانشگاه جامع علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: در نیم سال جاری مراکز می‌توانند دروس عمومی و بخشی از دروس نظری را به صورت آنلاین و مجازی برگزار کنند ولی برای نیم سال آتی آیین نامه دوره‌های ترکیبی تدوین شده و به زودی ارائه می‌شود. بر این اساس با توجه به زیرسازهای موجود می‌توان تعدادی از دروس را به صورت آنلاین برگزار کرد تا دانشجویان شاغل کمتر دچار مشکل شوند، اما دروس مهارتی باید به صورت حضوری برگزار شود.

وی در این نشست خبری به حق الزحمه مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد که مبلغ آن بالاتر از سایر دانشگاه‌های شهریه‌پرداز کشور است و گفت: در طول مدت کرونا استادی از دانشگاه حذف نشده است، مگر اینکه مراکز خواستار حضور استادان جوان‌تر و آگاه‌تر به فضای مجازی بوده باشند.

امید به پذیرش بومی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز اشاره کرد و گفت: طی سال‌های اخیر جذب اساتید این دانشگاه هم به صورت بومی صورت پذیرفته است و مدرسان این دانشگاه نیز باید بومی همان استان و شهر باشند و نمی‌توان پذیرفت که دانشجویی برای طی یک دوره مهارتی از شهری به شهری دیگر سفر کند.

وی درباره برگزاری امتحانات پایان ترم جاری نیز گفت: درس‌هایی که به صورت مجازی ارائه می‌شوند آزمون‌هایشان به صورت مجازی و درس‌هایی که به صورت حضوری ارائه می‌شوند به صورت حضوری خواهد داشت.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین درباره حضور دانشجویانی که واکسن نزده‌اند در کلاس‌های درس حضوری گفت: ابلاغیه‌ای مبنی بر عدم پذیرش دانشجویانی که واکسن نزده‌اند در کلاس‌های درس تاکنون به دست دانشگاه نرسیده است، بر همین اساس تلاش می‌شود کلاس‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید دانشگاه دانشجویان علمی کاربردی محمد حسین امید این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است