پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تغییراتی برای دوباره جذاب شدن / سریال سازی در مسیر تحول

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تغییراتی برای دوباره جذاب شدن / سریال سازی در مسیر تحول

برای دوباره جذاب شدن تلویزیون و رونق مجدد رسانه ملی از سریال های باکیفیت و برنامه های نو، نیاز به عزمی جدی و تحول در سیاست گذاری های صدا و سیما به شدت احساس می شود؛ تحولی که گویا با آمدن رئیس جدید این سازمان، در حال انجام شدن است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ساخت سریال و برنامه های سرگرمی از قبیل مسابقات و تاک شوها از دیرباز یکی از اولویت های مهم صدا و سیما بوده است و بودجه های فراوانی برای تولید این دو محور، تصویب شده و می شود.

مدتی است که به گواه بسیاری سریال های تلویزیون از رونق افتاده اند و به جز تعداد انگشت شماری، نه خبری از سریال های فاخر است و نه سریال های طنز و کمدی به مانند گذشته، دیگر کمتر کسی را می خنداند. سریال های چند فصلی هم به جز مواردی همچون «پایتخت و نون خ» نتوانسته اند رضایت عمومی را کسب کنند.

برنامه های حوزه سرگرمی و مسابقات نیز عموما به «خندوانه، دورهمی و عصر جدید» ختم شده اند و مدیران از فصلی به فصل دیگر این برنامه ها را تمدید می کنند تا لااقل مخاطبان این برنامه ها را حفظ کنند و چند سالی می شود که برنامه خاصی نیامده تا با این برنامه ها به رقابت بپردازند و فصل جدیدی از برنامه سازی را برای رسانه ملی رقم بزند.

برای دوباره جذاب شدن تلویزیون و رونق مجدد رسانه ملی از سریال های باکیفیت و برنامه های نو، نیاز به عزمی جدی و تحول در سیاست گذاری های صدا و سیما به شدت احساس می شود؛ تحولی که گویا با آمدن رئیس جدید این سازمان، در حال انجام شدن است.

روزنامه هفت صبح اخیرا در مطلبی نوشت: «شنیده می‌شود پیمان جبلی رئیس جدید صدا و سیما دستور توقف 15 سریال را داده است که در میان آن ها سریال های نوروز و رمضان هم به چشم می‌خورد. پیمان جبلی یک شورا برای سامان دهی به سریال ها تشکیل داده و ماموریت اصلی را به سیما فیلم سپرده است. رئیس تازه صدا و سیما عزم خود را جزم کرده تا حوزه سریال سازی تکانی اساسی بخورد. از جمله این که واسطه ها از بین برود، قدرت به طور کامل دست سیما فیلم باشد و نظارت خودش بر تولید آثار بیشتر شود.

حالا او در نخستین گام دستور توقف 15 سریال که در مرحله پیش تولید یا در آستانه تولید هستند، را داده است تا شورای معتمد او بتواند نظارت کافی داشته باشد. چه بسا برخی از این سریال ها هم برای همیشه متوقف باقی بمانند. در این میان فقط با «زیرخاکی 3» موافقت شده که بزودی تولید آن برای پخش در نوروز 1401 از شبکه یک شروع خواهد شد. حالا اما سریال های مناسبتی شبکه ها باید منتظر دستور بمانند. و مشخص نیست در ساختار تازه آن ها مجوز دوباره ساخت خواهند گرفت یا طرحی دیگر جایگزین می شود. باید دید آیا سیستم کنونی صدا و سیما در برابر چنین تصمیم های بزرگی انعطاف کافی داراست؟ مدیر شبکه ها و مدیران گروه فیلم و سریال شبکه ها در ساخت سریال ها دخالت نخواهند داشت؟»

گویا قرار است بر اساس شنیده ها، سریال سازی از تصویب فیلمنامه تا نظارت های هنگام ساخت، همه به سیما فیلم برگردد و شورای فیلم و سریال این مجموعه از این به بعد برای ساخت سریال تصمیم گیری کند که این تصمیم قطعا مزایا و معایبی برای خود دارد؛ سیما فیلم در این یکی دو سال اخیر با تغییر مدیریتی که داشته ثابت کرده که به دنبال افزایش کیفیت سریال ها و تقسیم عادلانه آنتن پخش بوده است. التفاقی که در سال های گذشته کمتر محقق می شد و برخی شبکه ها با بودجه بیشتری که در اختیار داشتند و قدرتی که در لابی گری به کار می بستند، تهیه کنندگان را به سمت خود می کشیدند و سایر شبکه ها در این بازی قدرت، فقط لقب بازنده را یدک می کشیدند.

علاوه بر این اگر در آینده سیما فیلم تصمیمی برای به روز کردن شورای فیلم و سریال خود نکند و به مرور زمان از افراد نخبه و خلاق در این شورا کمک نگیرد، گرفتار همان داستان قدیمی رسانه در تولید فیلم و سریال خواهد شد؛ داستانی که علاوه بر تولید سریال، در برنامه های سرگرمی ساز شبکه ها خودنمایی می کند. چندین سال است که برنامه شاخصی در این حوزه به آنتن معرفی نشده و رسانه ملی از نبود برنامه های متنوعی در حوزه مسابقه و سرگرمی رنج می برد.

میدان دادن به افراد جوان، خلاق و خوش ایده در این حوزه می تواند رونق مجددی به رسانه ملی دهد و حلقه بسته حوزه سرگرمی رسانه را بشکند؛ تصمیمی که نیاز به تغییراتی مدیریتی دارد که کم کمک صدای این تغییرات به گوش می رسد.

انتهای پیام /