چهارشنبه 18 تیر 1404

تغییر برای احیای سرمایه اجتماعی / آزادی زندانیان سیاسی چراغ سبز برای انسجام

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تغییر برای احیای سرمایه اجتماعی / آزادی زندانیان سیاسی چراغ سبز برای انسجام

اقتصادنیوز: 180 اقتصاددان و استاد دانشگاه در بیانیه‌ای خواستار اصلاح در امور مختلف حکمرانی شدند.

به گزارش اقتصادنیوز، اختلافات داخلی و شکاف اجتماعی و در نهایت شکاف میان ملت و حاکمیت از موضوعاتی است که در سال‌های گذشته بارها و بارها نسبت به ابعاد خطرناک آن از سوی شخصیت های سیاسی، اقتصادی و دانشگاهی اشاره شده است. اخیرا گروهی از اقتصاددانان و استادان دانشگاه با انتشار بیانیه‌ای خطاب به مردم ایران و مسعود پزشکیان، خواستار تغییر پارادایم حاکم بر نظام حکمرانی برای برون‌رفت از بحران کنونی در حوزه های اقتصادی و سیاسی شدند. یکی از بندهایی که در این بیانیه به آن اشاره شده است تغییر رویکرد حاکمیت در برخورد با جامعه و احیای سرمایه اجتماعی است که البته در این چارچوب موضوع آزادی‌های اجتماعی و صدالبته آزادی زندانیان سیاسی مطرح شده است.

آنچه 180 اقتصاددان و استاد دانشگاه در این بیانیه درباره احیای دوباره سرمایه اجتماعی مطرح کرده‌اند این است که:

"در عرصه داخلی، مهم‌ترین توصیه ما، تغییر بنیادی رویکرد نظام حکمرانی در جهت افزایش ملموس مشارکت جامعه و احیای سرمایه اجتماعی است. با تداوم سیاست‌های انحصارگرانه، اعتماد عمومی جلب نخواهد شد. آزادی بیان صاحبان اندیشه تضمین شود و این امکان فراهم شود که همه بتوانند با برخورداری از آزادی، نظرات خود را در مورد چرایی بروز شرایط موجود و چگونگی خروج از آن، ابراز کنند. تجربه بشری به‌خوبی نشان داده است که نظام‌های سیاسی برخلاف تصور برخی سیاستمداران، در فضای آزادی بیان، تثبیت و تقویت شده و برعکس، در فضای دچار محدودیت است که نفوذپذیر و شکننده می‌شوند.

برای تقویت انسجام ملی و افزایش سرمایه اجتماعی، زندانیان سیاسی و محصورانی که به‌دلیل بیان نظرات زندانی شده‌اند، از بند رها شوند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید