چهارشنبه 16 آبان 1403

تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد

دیر سالی نیست که ایران قطب تولید گندم بود اما طی دو سال گذشته با کاهش حجم تولیدات، آنچه که خود دارد را از بیگانه تمنا می‌کند این در حالی است که نماینده نظام صنفی کشاورزی کردستان می گوید؛ براساس مصوبه هیات وزیران در 19 تیرماه سال جاری وام‌های کشاورزان خسارت دیده باید امهال می‌شد ولی تاکنون این مهم در کردستان اجرایی نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، بر اساس اعلام مقامات جهاد کشاورزی در استان کردستان، حدود 88 درصد اراضی زراعی استان به صورت دیم کشت می شود و خشکسالی سال زراعی گذشته، ضربه بزرگی به این بخش وارد کرده، چنانچه که تولید گندم در استان از یک میلیون و 120 هزار تن به 521 هزارتن، با بیش از 53 درصد کاهش رسیده است.

پایین بودن قیمت خرید تضمینی در سال‌های قبل از یک سود و تنش‌های خشکی و کم بارشی سبب شد تا رغبت و انگیزه کشاورزان به زراعت گندم از بین رود و همه مسائل دست به دست هم تا چرخه تولید گندم از خودکفایی به واردات تغییر مسیر دهد.

وام‌های کشاورزان خسارت دیده باید امهال می‌شد

سید حسن رحیمی، فعال حوزه کشاورزی در استان کردستان وضع کشاورزی در استان؛ کشاورزی دیم را نا مطلوب ارزیابی کرد و خواستار توجه به وضعیت مالی کشاورزان در وضعیت اقتصادی کنونی و شرایط خشکسالی شد.

وی اعلام کرد: شهرستان بیجار حدود یک سوم اراضی زراعی استان را دارد و اکثر زمین های کشاورزی در این شهرستان به صورت دیم کشت می شود که با توجه به شرایط کنونی، وضعیت خوبی ندارند.

وی وضعیت کشت حفاظتی را در این شهرستان نامطلوب ارزیابی و اعلام کرد: بر اساس مصوبه هیئت دولت در 19 تیرماه امسال قرار بود بازپرداخت وام کشاورزان برای مدت سه سال به تأخیر بیافتد، اما این قانون تاکنون اجرایی نشده و حتی رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده این قانون را انجام نمی‌دهند.

وی اظهار داشت: امسال علاوه بر خشکسالی بیشترین ضرر را عدم توانایی مالی برای خرید کود و سم به کشاورزان وارد کرد.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب بارها بر حمایت و پشتیبانی از تولید تاکید کردند و در این بین کشاورزان یکی از مهمترین تولیدکنندگان کشور هستند که نیاز به توجه ویژه دارند.

مسوولان بانک‌ها باید در سال‌های خشکسالی از کشاورزان حمایت کنند

رحیمی با بیان اینکه مسوولان بانک‌ها باید در سال‌های خشکسالی از کشاورزان حمایت کنند، یادآور شد: در راستای برداشتن موانع در مسیر تامین امنیت غذایی کشور علاوه بر امهال وام‌های کشاورزان اعطای تسهیلات ارزان قیمت به آنها هم باید در اولویت قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر درآمد مردم کردستان وابسته به بخش کشاورزی است، اظهار داشت: کاهش درآمد در این بخش موجب افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها می شود لذا می طلبد در این رابطه حمایت بیشتری از این قشر صورت گیرد.

کشاورزان ما توانایی خرید کودهای شیمیایی را ندارند

عضو بنیاد توانمندسازی گندمکاران کردستان نیز با بیان اینکه بیشتر درآمد کشاورزان کردستانی از کشت گندم دیم است، اظهار داشت: کشاورزان ما توانایی خرید کودهای شیمایی از جمله فسفاته که قیمت آن هر کیسه چهار میلیون ریال شده است را ندارند.

عبید رستمی بر معرفی رقم مناسب کلزا برای کشت در آب وهوایی کردستان تاکید کرد و گفت: تنوع ارقام کلزا زیاد است و کشاورزان ما نمی‌دانند کدام رقم در این استان بیشترین بازدهی را دارد.

وی خواستار توجه بیشتر مسوولان کشوری به مشکلات کشاورزان شد و گفت: یکی از مشکلات کشاوزان به افزایش قیمت سرسام آور ادوات کشاورزی برمی گردد و برای تهیه یک دستگاه تراکتور باید هفت سال در نوبت باشند.

پرداخت نشدن به موقع مطالبات کشاورزان و فشار مالی ناشی از خشکسالی

دادور سهرابی، رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سنندج، پرداخت نشدن به موقع مطالبات کشاورزان و فشار مالی ناشی از خشکسالی را دغدغه اصلی آنها دانست و گفت: متأسفانه مطالبات کشاورزان در سنوات گذشته به موقع پرداخت نشده است.

وی قیمت ادوات و ماشین های کشاورزی را زیاد دانست و خواستار ارائه تسهیلات کم بهره به کشاورزان در این زمینه شد.

این مقام مسئول، خشکسالی سال زراعی گذشته را موجب فشار مالی سنگین بر کشاورزان دانست و خواستار تأخیر در بازپرداخت وام کشاورزی و همچنین ارائه اعتبار لازم شد.

وی تأمین نشدن به موقع بذر گلرنگ و ماشک را برای کشت در دیم زارها از دیگر مشکلات کشاورزی استان ذکر کرد و افزود: عمده تناوب کشت در استان کردستان به صورت گندم و نخود است که امید است بتوان با ماشک و یا گلرنگ تناوب را به وجود آورد.

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان سنندج تاکید کرد: ناوگان کشاورزی استان قدیمی بوده و قطعا نیاز به بازسازی دارد.

کردستان به عنوان مهد تولیدات کشاورزی در کشور محسوب می‌شود و اجرای برنامه‌های حمایتی و تحقق وعده‌های مسئولان در حمایت از تولید داخلی می‌تواند میزان واردات به محصولات استراتژیک را کاهش و کشور را در مسیر خودکفایی دوباره سوق و حرکت دهد.

انتهای پیام /

تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد 2
تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد 3
تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد 4
تغییر مسیر چرخه تولید گندم، از خودکفایی به واردات / نماینده نظام صنفی کشاورزی خواهان امهال وام‌های کشاورزان خسارت دیده شد 5