تفاوت دریافتی پزشکان در بخش دولتی و خصوصی و حتی خارج از کشور یک چالش است
قباد محمدی تفاوت دریافتی پزشکان در بخش دولتی و خصوصی و حتی خارج از کشور را یک چالش دانست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قباد محمدی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز ، با تبریک روز پزشک و داروساز و بیان اینکه همه ساله یکم تا پنجم شهریور روز پزشک و داروساز نامیده می شود، اظهار داشت: پزشکان و داروسازان از اقشار فرهیخته و نخبه جامعه و در زمره نیروهای بسیار ارزشمندی هستند و باید قدر آن ها را بدانیم که هم در زمینه درمان و هم ساخت و عرضه دارو تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه سطح سواد پزشکان و داروسازان بالا است، افزود: در همه کشورهای دنیا پزشکان و داروسازان ایران را با تراز علمی بالا می شناسند به گونه ای که از کشورهای همسایه برای پیگیری روند درمانی به کشور ما می آیند در حالی که در کشور خود از پزشک و امکانات خوب بیمارستانی بهره مند هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین از سوی بسیاری از کشورها درخواست می شود که پزشکان ایرانی با دستمزدهای بالا با آنها همکاری کنند که نشان می دهد دانشگاه های علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران بسیار موفق عمل کرده اند و توانسته چنین پزشکان با سوادی را تربیت کنند.
دکتر محمدی تصریح کرد: در حیطه داروسازی نیز پس از انقلاب اقدامی جهادی و بی نظیر در تولید دارو صورت گرفت و منجر به انجام صادرات با کیفیت دارو به بسیاری از کشورهای اروپایی و روسیه شده است.
وی افزود: داروسازان ایرانی در زمان بحران کرونا هر داروی جدیدی که در دنیا برای درمان این بیماری موثر واقع می شد، آن را در داخل کشور تولید کردند و در اختیار بیماران قرار دادند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: داروسازان ایرانی در زمینه تولید واکسن جز اولین کشورهای تولید کننده واکسن بودند و در راستای عدم وابستگی به خارج از کشور کوشیدند.
دکتر محمدی تصریح کرد: اگر مجاهدتهای پزشکان در اپیدمی کرونا وجود نداشت، عزیزان بسیاری را از دست میدادیم اما اقدامات جهادی پزشکان سبب شد که جان بسیاری از مردم نجات یابد هر چند که بسیاری از مدافعان سلامت در این راه به شهادت رسیدند.
تحصیل دانشجویان علوم پزشکی کرمانشاه در 100 رشته تحصیلی
وی عنوان کرد: حوزه دانشگاه علوم پزشکی بسیار گسترده است که از نظر مباحث آموزشی دانشجویان این دانشگاه در 100 رشته تحصیلی در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی، کاردانی و phd و فوق تخصص ریه تحصیل می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی دارای رشته های پرطرفداری است که هیچگاه صندلی های آنها خالی نمی ماند، گفت: با توجه به شمار بالای متقاضیان این رشته ها عمدتا با مشکل کمبود فضای فیزیکی برای آموزش دانشجویان مواجه هستیم.
دکتر محمدی اذعان کرد: در حال حاضر در دانشکده پزشکی و دندانپزشکی کمبود فضای فیزیکی وجود دارد و حتی با موضوع کمبود فضای بیمارستانی مواجه هستیم برهمین مبنا توسعه فضای فیزیکی در دانشکده های دندان پزشکی و پزشکی در دستور کار قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اگر واکسیناسیون به صورت گسترده انجام نمی شد بسیاری از هموطنان را از دست می دادیم و از همین جا ارزش کار داروسازان مشخص می شود که با هیچ چیزی قابل قیاس نیست و البته نعمت سلامتی با هیچ چیزی جبران نمی شود که پزشکان و داروسازان این سلامتی مردم را حفظ می کنند.
دکتر محمدی تصریح کرد: رشته های پزشکی مهربان ترین علوم هستند که سلامتی را به مردم هدیه می دهند و البته کمترین رشته ای وجود دارد که مردم تا این میزان برای آن ارزش قائل باشند و ما نیز خوشحال هستیم همکاران ما مورد احترام و تقدیر مردم قرار می گیرند.
اختصاص 200 میلیارد تومان به پروژه های دانشکده دندانپزشکی و پزشکی
وی با بیان اینکه در حال ساخت دو دانشکده دندانپزشکی و پزشکی هستیم، افزود: دانشکده دندانپزشکی حدود 85 درصد و دانشکده پزشکی حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در راستای تامین منابع مورد نیاز آن در سفر رئیس جمهور به کرمانشاه 200 میلیارد تومان به این پروژه ها اختصاص یافت که با تکمیل آنها کمبود فضایی فیزیکی در سال آینده کاهش خواهد یافت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: همچنین در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با کمبود اعضای هیئت علمی مواجه هستیم که برای رفع آن تلاش می کنیم.
دکتر محمدی خاطرنشان کرد: در حوزه تحقیقات و فناوری نیز دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در کشور سرآمد است و این موضوع با تحقق شعار سال همخوانی دارد.
فعالیت 15 شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
وی از وجود 15 شرکت دانش بنیان خبر داد و افزود: از نظر شمار شرکتهای دانش بنیان رتبه اول را میان دانشگاه های وزارت علوم و بهداشت در غرب کشور کسب کرده ایم و برخی از محصولات تولید و وارد بازار شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این دانشگاه در حیطه فناوری حائز رتبه سوم و در حیطه تحقیقات موفق به کسب رتبه هشتم کشوری شده است.
دکتر محمدی تصریح کرد: در راستای رفع کمبود کارگاه های مورد نیاز شرکت های تولیدی از طریق شرکت های دانش بنیان نسبت به ساخت چند ساختمان اقدام شده است.
وی با بیان اینکه در حیطه پذیرش دانشجویان بین المللی موفق به کسب رتبه دوم کشور و رتبه اول در غرب کشور شدیم، افزود: در حال حاضر با کمبود فضای فیزیکی برای پذیرش دانشجویان بین الملل مواجه هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اذعان کرد: حوزه بهداشت نیز به عنوان یکی از زیر مجموعه های دانشگاه علوم پزشکی حوزه ای گسترده است که در آن مراقبین سلامت از جنینی تا لحظه مرگ افراد با آنها در ارتباط هستند.
دکتر محمدی با بیان اینکه فعالیتهای حوزه بهداشت در مناطق شهری و روستایی و در خانه های بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه های بهداشت صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: انجام واکسیناسیون، ارائه مکمل های دارویی و غذایی و مشاوره های ازدواج در حوزه اقدامات معاونت بهداشتی قرار دارد.
مبحث جوانی جمعیت یکی از تهدیدات اساسی کشور است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه چالش حوزه معاونت بهداشتی را مبحث جوانی جمعیت و شیوع کرونا اعلام و تصریح کرد: مبحث جوانی جمعیت یکی از تهدیدات اساسی کشور است.
دکتر محمدی گفت: با توجه به اینکه میانگین سنی جمعیت استان و کشور در حال افزایش است بر بار بیماری ها خصوصاً بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و فشار خون افزوده می شود و نیازمند توسعه امکانات و خدمات درمانی هستیم.
وی عنوان کرد: در استان کرمانشاه همه امکانات درمانی برای زوجین نابارور فراهم شده و با پیگیریهای انجام شده از امسال درمان زوجین نابارور رایگان است.
دکتر محمدی با اعلام برنامه های فرهنگی معاونت دانشجویی به منظور تهذیب دانشجویان و کارمندان، تصریح کرد: در حال حاضر با کمبود فضای خوابگاه های دانشجویی مواجه هستیم که در همین راستا در حال ساخت خوابگاه 400 نفره و خرید خوابگاه برای متاهلین با قیمت مناسب هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر ضرورت افزایش امکانات درمانی، کلینیکها و مطب های پزشکی، پزشکان متخصص به دنبال افزایش بار بیماری تاکید و تصریح کرد: یکی از دلایل افزایش بار بیماری ها سبک غلط زندگی و استرس های موجود در کنار کاهش فعالیت های بدنی و آلودگی های هوا است .
دکتر محمدی تصریح کرد: یکی از سیاست های حوزه درمان افزایش خدمات درمانی و تخت های بیمارستانی است.
وی عنوان کرد: بیمارستان مختص بیماران مبتلا به سرطان با 120 تخت و پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی در دست احداث است که امیدواریم بیماران سال آینده از خدمات آن بهره مند شوند.
تشکیل صف های طولانی در مطبهای پزشک یک چالش است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: یکی از چالشهای موجود کمبود نیروهای متخصص و تشکیل صف های طولانی در مطبهای پزشکی است و در این میان بیماران از شهرستان ها نیز به مرکز استان مراجعه می کنند که علت آن کمبود پزشک متخصص و نبود نظام ارجاع دقیق پزشک خانواده است.
دکتر محمدی گفت: در حوزه غذا و دارو نیز برنامه ریزی هایی برای تامین و ساخت دارو و تامین و ساخت تجهیزات پزشکی، سلامت و امنیت غذایی انجام شده و تقویت شرکتهای دانش بنیان به منظور انجام تولید با تکنولوژی بالا در دستور کار است.
ابراز نگرانی از خالی ماندن برخی ظرفیتها در مقاطع تخصصی
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تفاوت دریافتی پزشکان در بخش دولتی و خصوصی و حتی خارج از کشور یک چالش است، گفت: درآمدهای پزشکان در بیمارستان دولتی بسیار پایین است به همین دلیل انگیزه ِآنها برای کار در بخش دولتی کم است و البته همین موضوع سبب شده در برخی رشته های تخصصی چون بیهوشی ظرفیتها خالی بماند.
دکتر محمدی تصریح کرد: اکنون بسیاری از شهرستان های استان کرمانشاه متخصص بیهوشی ندارد و این یک چالش و خطر است همچنین در رشته های جراحی قلب و عروق و اطفال هم نگران هایی وجود دارد که اگر فکری مردم نمی توانند از خدمات این پزشکان بهره مند شوند.
5 بیمارستان در کرمانشاه مجوز پذیرش بیماران بین الملل دارند
وی درباره ضرورت توجه به توریسم درمانی، عنوان کرد: هم اکنون بیماران عراقی برای پیگیری روند درمان خود به بیمارستان های کرمانشاه مراجعه می کنند به گونه ای که پنج بیمارستان در کرمانشاه مجوز پذیرش بیماران بین الملل را دارند اما باید انگیزه پزشکان در بخش دولتی برای انجام اعمال جراحی و درمان بیماران خارجی افزایش یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خیرین کرمانشاه برای ساخت همراه سرا در بیمارستان محمد کرمانشاهی ورود کردند و ساخت همراه سرا در بیمارستان امام رضا (ع) نیز در دست اقدام است و امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد.
دکتر محمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماران از استانهای دیگر به بیمارستانهای کرمانشاه به ویژه محمد کرمانشاهی مراجعه می کنند و نیاز است شبانه روز روند درمان را پیگیری کنند ساخت همراه سرا کمک بزرگی به این بیماران است.
وی درباره تامین اقلام مورد نیاز مراکز درمانی، افزود: مراکز درمانی برای تحویل دارو و تجهیزات پزشکی درجه بندی می شوند که بیمارستان ها برای توزیع این اقلام در سطح اول قرار دارند.
کمبود سرم قدری بهبود یافت
دکتر محمدی خاطرنشان کرد: مساله کمبود سرم قدری بهبود یافته اما همچنان اولویت توزیع در میان بیماران بستری در بیمارستان ها است و همچنان در بخش خصوصی و بیماران سرپایی کمبود وجود دارد.
وی با بیان اینکه کمبود دارویی به میزان یک درصد داروها طبیعی است، عنوان کرد: در مواردی کمبودهای دارویی وجود دارد که فاقد جایگزین است و همین باعث ملموس تر شدن کمبود آن قلم خواهد شد.
انتهای پیام /