تفاوت سنگ ترامیت و تراورتن
سنگ های طبیعی مانند مرمر، گرانیت، ترامیت، تراورتن و سنگ آهک از نظر کیفیت، کاربرد و ظاهر متفاوت هستند. در نتیجه، هر سنگ کاربرد منحصر به فرد خود را دارد. به عنوان مثال، سنگ مرمر از نظر ظاهری متمایز است و به راحتی از سنگ هایی مانند ترامیت و گرانیت قابل تشخیص است، حتی برای کسانی که دانش محدودی دارند. مردم به خوبی از کیفیت و کاربردهای تاریخی سنگ مرمر آگاه هستند. از سوی دیگر، سنگهایی مانند ترامیت و تراورتن از نظر ظاهر و کیفیت شباهتهایی دارند که تشخیص آنها برای افراد عادی چالش برانگیز است که برای این موضوع حتما نیاز است تا با فروشگاه ها و کارخانه های فروش سنگ ساختمانی ارتباط داشته باشید تا مبادا به اشتباه انتخاب کنید که بهترین گزینه هم کارخانه های خرید سنگ پالس استون، صنایع سنگ های محمود آباد و کارخانه های اراک و محلات می باشد. این شباهت ها در زمان انتخاب هر کدام منجر به سردرگمی در تصمیم گیری می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با تفاوت سنگ ترامیت و تراورتن نکاتی را به حضور شما برسانیم.
بررسی کلی سنگ ترامیت و تراورتن از لحاظ کیفیت و کارایی
سنگ تراورتن
این سنگ نوعی سنگ رسوبی و آهکی است که عمدتاً از بقایای چشمه های آب گرم به وجود می آید. سنگ تراورتن از تخلخل خوبی برخودار است به همین جهت برای اهداف ساخت و ساز گزینه مناسبی است. قابل ذکر است که این سنگ عاری از ناخالصی بوده و دارای مقدار قابل توجهی آهک در بافت خود می باشد. این سنگ در بازار سنگ ایران با ضخمات های مختلفی به فروش می رسد.
سنگ ترامیت
سنگ ترامیت به صورت کلی در دسته سنگ های رسوبی و آهکی قرار دارد. این سنگ از ترکیب خاک رس و ماسه و در اثر فشار بسیار بالا به وجود می آید. سنگ ترامیت به دلیل داشتن آهک بالا در بافت خود ظاهری سفید رنگ و یکدست دارد. از جمله معادن استخراج این سنگ می توان به معادن: بوکان، سمیرم، میاندوآب و همدان اشاره کرد. جالب است بدانید که این سنگ در کشورهای خارجی با نام سنگ لایمستون به فروش می رسد و کاربرد بالایی در ساخت نمای ساختمان های لوکس و سنگ دیوار حیاط دارد.
مهمترین تفاوت های میان سنگ ترامیت و تراورتن چیست؟
هر دو مدل دارای خصوصیات و کاربرد متفاوتی می باشند و از لحاظ ظاهری، کیفیت ساب پذیری، رنج قیمتی و ابعاد برش با یکدیگر فرق دارند. در این جا به بررسی عمیق تری از تفاوت های ترامیت و تراورتن می پردازیم.
طیف رنگی
تراورتن: از تنوع رنگی بیشتری برخوردار است که این طیف رنگی شامل رنگ های سفید، قهوه ای، زرد، قرمز، نارنجی و مشکی می باشد.
ترامیت: از طیف رنگی کمی برخودار است و تنها در دو رنگ سفید و کرمی موجود است.
میزان نفوذ پذیری آب
میزان نفوذ پذیری و جذب آب در سنگ های ترامیت به نسبت تراورتن پایین تر است.
مقاومت و استحکام
سنگ ترامیت از مقاومت پایین تری به نسبت سنگ تراورتن برخودار است.
رنج قیمت
قیمت سنگ تراورتن بیشتر از سنگ ترامیت است.
مزایا و معایب سنگ ترامیت و تراورتن
- مزایا کلی سنگ تراورتن
- مقاومت بالا در برابر ضربه و سایش
- خاصیت صیقل پذیری خوب
- چسبندگی عالی به ملات ساختمانی
- برش پذیر راحت با ابعاد و اندازه دلخواه
- مقاوم در برابر گرام و فشار
- عایق مناسب در برابر صدا
معایب کلی سنگ تراورتن
- نیاز به استفاده از مواد باکیفیت برای جلوگیری از جذب آب دارد.
- هزینه بالایی برای ترکیب کردن آن با مصالح ساختمانی نیاز است.
- طرح های مشابه و یکنواخت دارد.
مزایای کلی سنگ ترامیت
- تراش راحت در اشکال مختلف
- قیمت مناسب به نسبت تراروتن
- طیف رنگی زیبا و درخشان
معایب کلی سنگ ترامیت
- در برابر نفوذ آب و ضربه مقاومت پایینی دارد و سریع ترک می خورد.
- مناسب استفاده در مناطق سردسیر و یا گرمسیر نیست.
انواع سنگ ساختمانی تراورتن و ترامیت
اگر به دنبال تهیه سنگ ساختمانی ترامیت و یا تراورتن هستید، نمونه های زیر از معروف ترین و با کیفیت ترین سنگ های موجود در ایران می باشند. معادن هر کدام از این سنگ ها در مناطق مختلفی از ایران وجود دارند و هر کدام از کاربرد خاصی برخوردارند.
انواع سنگ های ترامیت
انواع سنگ های تراورتن
بوکان
آتش کوه
سفیدکوه
آب گرم محلات
میاندوآب
هوند
نقده
صیقلی
همدان
تامبل
مرودشت
براش
کردستان
عباس آباد
چه عواملی بر کیفیت سنگ تاثیر می گذارد؟
مهمترین مواردی که می تواند بر میزان کیفیت سنگ نقش به سزایی داشته باشد، عبارت اند از:
- معدن سنگ
- ابعاد واندازه سنگ
- میزان نفوذ پذیر آب
- درصد ساب پذیری
- نحوه بسته بندی
- تیغه برش
- روش حمل و نقل
تمامی این موارد می تواند، روی کیفیت سنگ تاثیر بگذارد و شکاف قیمتی متفاوتی را در هر مدل ایجاد کند.
سخن انتهایی با شما عزیزان
در نهایت باید اینگونه بیان کنیم که دو سنگ تراورتن و ترامیت از لحاظ زیبایی و ماندگاری انتخاب مناسبی می باشند. و در بسیاری از پروژه های ساختمانی و ساخت تزئینات هنری مورد استفاده قرار می گیرند. با این وجود تفاوت های شاخصی میان آنها وجود دارد که در زمان استفاده از هر کدام باید به درستی تصمیم گیری کنید. ترامیت دارای بافت متخلخل تر و نفوذ پذیری آب بیشتری به نسبت رقیب خود تراورتن است. این ویژگی می تواند شما در زمان انتخاب سنگی با میزان لکه پذیری و کثیفی آگاه کند. همچنین تراروتن از بافت متراکم تری و میزان جذب آب کمتری به نسبت ترامیت برخودار است. پس می توان اینگونه نتیجه گرفت که تراورتن در برابر هرگونه کثیفی و آلودگی سنگی مقاومت تر است و کمتر نیاز به نگه داری دارد. امیدواریم که متوجه شده باشید که تفاوت سنگ تراورتن و ترامیت در چیست.