تقدیر جانشین وزیر و رئیس جشنواره موسیقی فجر از خواننده "فرمانده مهدی"
سومین روز از سی و نهمین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در بخش سرود، با تقدیر از ابوذر روحی یکی از چهرههای تاثیرگذار سرود کشورمان، همراه بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در سومین شب از سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، سالن کوشک هنر به روال شبهای گذشته میزبان گروههای سرود بود. شب گذشته 25 بهمن 1402 دو گروه سرود «ساقی کوثر» و «عابِس» به اجرای برنامه پرداختند.
این مراسم که با اجرای مژده لواسانی برگزار میشد، دو مهمان ویژه داشت؛ دکتر سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون حقوقی، امور مجلس و استانها و امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره موسیقی فجر به کوشک هنر آماده بودند تا از نزدیک به تماشای اجرای دو گروه سرود بنشینند.
سرود، جذابیت جشنواره است / تقدیر از آهنگسازی با سابقه ساخت 700 سروددر بخشی از این مراسم موزیک ویدیو تازهترین اثر ابوذر روحی به نام «فرمانده مهدی» به آهنگسازی و تنظیم احسان جوادی که بخش سومِ قطعه پرطرفدار «سلام فرمانده» است، برای حاضران در سالن پخش شد.
پس از پخش این موزیک ویدیو، مژده لواسانی از سیدمحمد هاشمی (جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون حقوقی، امور مجلس و استانها) و امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره موسیقی فجر) دعوت کرد تا روی صحنه بیایند تا مراسم تقدیر از ابوذر روحی به پاسِ فعالیتهای درخشانش در عرصه سرود برگزار شود.
امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر در حاشیه این برنامه، درباره برگزاری بخش سرود جشنواره موسیقی فجر گفت: مسلما هدف ما تقویت سرود بهصورت گسترده و در لایههای مختلف است. قطعا بخش سرود را آکادمیکتر خواهیم کرد و سرود را به باور اصلی خودمان که مبدأ آن جریان ساز اصلی موسیقی انقلاب اسلامی یعنی انقلاب اسلامی است، نزدیک خواهیم کرد.
وی افزود: قطعا سرود را به گروههای کُر و همچنین گروههای چند صدایی بزرگ تبدیل خواهیم کرد. این موضوع، ایدهآلی است که برای رسیدن به آن در لایههای مختلف تلاش خواهیم کرد و از تمام ظرفیتهای تشکلهایی همانند گروههای سرود مسجد، گروههای سرود مدرسهای و گروههای سرود بسیج که به نوعی نهاد محور هستند و از نهادهای مردمی سرچشمه میگیرند، حمایت میکنیم.
رئیس سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر تاکید کرد: تلاش ما بر این است که تمام گروههای سرود را جاری، یکدست و یکپارچه کنیم و به آنها دست مودت و دوستی بدهیم و به سمت اینکه از نظر مباحث نظری و علمی نیز نکات و ملاحظاتی را داشته باشیم، پیش خواهیم رفت و تا زمانی که به قله تعالی که در سرود مدنظرمان است برسیم، این راه را ادامه خواهیم داد.
درخشش سرود در جشنواره موسیقی فجر / انتقام سخت به سه زبان عبری، عربی و فارسیحامد جلیلی مدیر دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم درباره بخش سرود در جشنواره موسیقی فجر گفت: بسیار خوشحالیم که امسال توانستیم بخش سرود را در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر داشته باشیم. ما از ابتدای جشنواره هر شب از ساعت 18 و 30 دقیقه در کوشک هنر میزبان علاقهمندان به سرود هستیم.
او ادامه داد: امشب هم افتخار این را داشتیم که میزبانِ آقایان هاشمی و سمیعی از مدیران وزارت فرهنگ باشیم و با حضور آنها از زحمات ابوذر روحی تقدیر به عمل آمد. آقای روحی از تاثیرگذاران عرصه سرود است که در سالهای گذشته آثاری ارزشمند و ماندگار را به جامعه سرود تقدیم کرده است. جلیلی تاکید کرد: ما در دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حمایتهای دفتر موسیقی، تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا افقی روشن برای سرود ترسیم کنیم و زمینههای پیشرفت هرچه بیشترِ این هنر را در کشورمان فراهم کنیم.
اجرای 10 گروه سرود در جشنواره موسیقی فجرسی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به ریاستِ امیرحسین سمیعی و با دبیری رضا مهدوی از 23 تا 28 بهمن در تهران برگزار میشود. بخش سرود در این دوره از جشنواره هر شب با اجرای دو گروه سرود، به همت دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کوشک هنر برگزار میشود.