جمعه 3 مرداد 1404

تقویت زیرساخت‌ها راه حلی برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تقویت زیرساخت‌ها راه حلی برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی

سرپرست دفتر توسعه و تجارت واردات جهاد کشاورزی تقویت زیرساخت‌ها و لجستیک را راه حل توسعه صادرات محصولات کشاورزی و جلوگیری از هدررفت محصول اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - سعید صارویی سرپرست دفتر توسعه و تجارت واردات جهاد کشاورزی در برنامه رادیو اقتصاد درباره چگونگی واردات و صادرات میوه گفت: تمام نیاز کشورها به طور کامل توسط خود کشور تولید و تامین نمی شود و به ناچار نیاز به واردات است، همان طور که صادرات به دیگر کشورها داریم، از آن کشورها به مقاصد دیگر کشورها از جمله خودمان باید صادرات به منظور تامین کسری نیاز بازار داخل صورت بگیرد.

به گفته وی، در خیلی از کالاها همچون انواع خشکبار، میوه ها، ماهی و میگو و صنایع غذایی مزیت صادرات داریم و در برخی کالاها با توجه به شرایط اقلیمی و توان تولید در داخل کشور از جمله نهاده های خوراک دام و طیور، در سال های کم آبی بخشی از نیاز گندم و میوه های گرمسیری از جمله موز و انبه نیاز به واردات داریم.

صارویی با اشاره به حمایت دیگر کشورها از تولیدکنندگان و تولید داخل بیان کرد: در فصل تولید از اختیارات قانونی ممنوعیت فصلی یا ممنوعیت یک دوره زمان معین برای واردات کالا استفاده می‌کنند. به عنوان مثال کشور همجوار عراق در سال های گذشته همه نیازهایش در طول سال از کشور ما تامین می کرد که در یک دهه گذشته سیاست های حمایتی از تولید داخل صورت گرفت و بخشی از نیاز خودشان در بخش سبزی و صیفی در فصول بهار و تابستان خود تامین می کنند که در آن مقطع کشور عراق بیانیه می دهد و ممنوعیت فصلی برای واردات انواع سبزی و صیفی ایجاد می کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: کشور ماهم برای واردات برنج در فصل تابستان همزمان با برداشت محصول در داخل متوقف می کنیم و بعد از آنکه تولید داخل برداشت و ساماندهی شد، کسری نیاز کشور را وارد می کنیم و این سیاست ها در تمامی کشورها روشن است.

سرپرست دفتر توسعه و تجارت واردات جهاد کشاورزی با اشاره به تاثیر نظارت بر بازار محصولات کشاورزی افزود: مسئله نظارت را نمی توان انکار کرد، دستگاه های نظارتی و نظارت وزارت جهاد در این حوزه فعال هستند و مواردی کشف می شود، همچنین برخورد قاطع و جدی از سوی دستگاه های قضایی با متخلفان صورت می گیرد.

وی گفت: سرمایه ها باید در بخش تولید سرمایه گذاری شود به جای آنکه به سمت واسطه گری و دلال بازی رود. در فصل تابستان بدلیل گرمای هوا و فسادپذیری محصولات کشاورزی، تنوع محصول و تنوع اقلیم مشکلاتی در لجستیک در حوزه بازار داخل و صادرات هستیم که در نهایت منجر به ضرر و زیان کشاورزان می شود، براین اساس هماهنگی بین بخشی باید صورت بگیرد تا حوزه زیرساختی و لجستیک تقویت شود.