تلاش وزارت علوم برای برگزاری حضوری کلاس های دانشگاهی / تحصیل 90 هزار دانشجوی غیرایرانی در کشور
هاشم داداش پور گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصمم است تا با بهره گیری از دستورالعمل های بهداشتی، دانشگاه ها بتوانند نیمه دوم سال تحصیلی جاری را به صورت حضوری برگزار کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، هاشم داداش پور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه بجنورد و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا موجب شد تا دانشگاه ها در شرایط تعطیلی و یا نیمه تعطیلی قرار بگیرند و تحصیل به فضای مجازی هدایت شود.
داداش پور گفت: این روند موجب بروز اُفت تحصیلی دانشجویان شد که این مسئله را دنیا نیز تجربه کرده است.
وی اعلام کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصمم است تا با بهره گیری از دستورالعمل های بهداشتی، دانشگاه ها بتوانند نیمه دوم سال تحصیلی جاری را به صورت حضوری برگزار کنند.
این مسئول گفت: تعطیلی و یا نیمه تعطیلی دانشگاه ها به نفع کشور همچنین دانشگاه ها نیست.
وی تصریح کرد: این وزارتخانه تلاش خواهد کرد تا دانشگاه ها با بکارگیری حداکثر ظرفیت خود، نیمه دوم از سال تحصیلی جاری را به صورت حضوری برگزار کنند.
داداش پور همچنین افزود: درصدد هستیم تا اُفت تحصیلی دانشجویان در نیمه دوم از سال تحصیلی جاری نیز جبران شود.
وی با اشاره به رویکرد کشور به افزایش هر چه بیشتر تعداد تزریق کنندگان دوز سوم واکسن کرونا، ابراز امیدواری کرد: پیک ششم از شیوع بیماری کرونا تا به حدی نباشد که دوباره با شرایط تجربه شده مواجه شویم.
معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به پایان نامه های دانشجویی نیز اشاره و عنوان کرد: وزارت علوم در تلاش است که موضوع و محتوای پایان نامه های دانشجویی در سطح کشور به سوی حل مسائل اساسی کشور هدایت شوند.
وی گفت: در این زمینه، از یک سو باید نهادها، دستگاه های اجرایی همچنین صنایع، نیازهای خود را اعلام کنند و از سوی دیگر نیز وزارت علوم در این زمینه ورود کند تا حل مسئله ها ملاک موضوع و محتوای پایان نامه های دانشجویی قرار بگیرند.
داداش پور خاطرنشان کرد: سامانه ای طراحی شده است که ایده ها، مسائل و نیازهای دستگاه ها، صنایع و جامعه در آن ثبت می شود تا این موضوعات برای حل مسئله به جامعه علمی کشور معرفی شوند.
وی در بخش دیگری از سخن خود درباره رتبه تولیدات علمی - دانشگاهی کشور در سطح دنیا اعلام کرد: در حال حاضر رتبه تولیدات علمی - دانشگاهی کشور به لحاظ کمی، رتبه پانزدهم دنیا همچنین رتبه تولید علمی - دانشگاهی کشور به لحاظ کیفی نیز رتبه بیستم دنیا است.
معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری افزود: در حال حاضر رتبه نوآوری - دانشگاهی کشور (در زمینه دست آوردهای علمی) رتبه پنجاه و نهم دنیا است.
وی یادآور شد: به طور مثال ایران طی دو سال گذشته توانسته است 12 نوع واکسن برای مقابله با کرونا تولید کند.
داداش پور درباره جذب دانشجویان خارجی در سطح دانشگاه های کشور نیز بیان کرد: طی 10 سال گذشته جذب این دانشجویان رو به رشد بوده است.
وی گفت: در حال حاضر در کشور ایران بیش از 90 هزار نفر دانشجوی خارجی در حال تحصیل هستند.
معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: این آمار گویای آن است که ظرفیت علمی در سطح دانشگاه های کشور رو به رشد بوده است که دانشجویان خارجی بر تحصیل در ایران تصمیم گرفته اند.
وی در خاتمه درباره مهاجرت دانشجویان ایران برای تحصیل در دیگر دانشگاه های دنیا نیز اظهار کرد: طی 10 سال گذشته جمعیت دانشجویانی که مهاجرت علمی داشته اند خیلی تشدید شونده و خیلی کند شونده، نبوده است.
وی گفت: بر اساس اطلاعات انتشار یافته در سطح دنیا، ایران در این زمینه در رتبه نود و چهارم دنیا قرار دارد.
داداش پور افزود: بیشتر دانشجویان ایرانی برای دوره تحصیلات تکمیلی خود (کارشناسی ارشد و دکتری) مهاجرت می کنند.
به گزارش عصراترک، امروز با حضور هاشم داداش پور، معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از تلاش های هشت ساله احمد محقر رییس دانشگاه بجنورد تکریم و شیخ زاده به عنوان رییس جدید دانشگاه بجنورد معارفه شد.
انتهای پیام /